Hoe u uw browsegeschiedenis wist in Chrome voor iPhone en iPad

0
76

Met de browsegeschiedenis in Google Chrome voor iOS en iPadOS kun je gemakkelijk terug naar uw favoriete sites. Maar als u een deel van de geschiedenis op uw iPhone of iPad wilt wissen, is dat eenvoudig. Hier leest u hoe u het doet.

Hoe u uw Chrome-browsegeschiedenis kunt wissen

De browsegeschiedenis wissen in Safari, de browser voor iPhone en iPad is relatief eenvoudig, maar niet bepaald intuïtief. Gelukkig is het wissen van de browsegeschiedenis in Google Chrome nog makkelijker dan in Safari, aangezien je dit rechtstreeks in de browser kunt doen.

Als je de startpagina bekijkt in Google Chrome op iOS of iPadOS, toegang tot de geschiedenis is net zo eenvoudig als op het pictogram onder de zoekbalk tikken.

Tik anders op het pictogram met drie stippen rechtsonder in de browser en selecteer &# 8220;Geschiedenis” uit de lijst.

Scroll hier naar beneden van het scherm en tik op “Browsegegevens wissen…” om te beginnen met het wissen van uw geschiedenis. Selecteer het tijdbereik bovenaan de pagina. Dit varieert van het afgelopen uur tot je hele browsegeschiedenis.

Advertentie

Nadat u de periode heeft geselecteerd die u wilt verwijderen, controleert u de gegevens die u gaat verwijderen. Standaard zijn Browsegeschiedenis, Cookies en sitegegevens en Afbeeldingen en bestanden in de cache geselecteerd. Je kunt deze naar eigen inzicht selecteren of deselecteren.

Nadat u uw selecties hebt gemaakt, tikt u op “Browsegegevens wissen” onderaan het scherm. Selecteer deze optie opnieuw in het pop-upvenster onder aan het scherm om het wissen van uw geschiedenis te voltooien.

Houd er rekening mee dat het wissen van de browsegeschiedenis in Chrome voor iPhone en iPad niet altijd de browsegeschiedenis wist in de desktopversie van de browser. Om er zeker van te zijn dat uw geschiedenis volledig duidelijk is, kunt u onze gids raadplegen voor het wissen van de browsegeschiedenis in elke browser.

U hoeft dit niet te doen Alles verwijderen

Zoals we hierboven hebben aangegeven, hoeft u niet al uw browsegeschiedenis te verwijderen. Door het juiste tijdbereik te selecteren, kunt u uw geschiedenis alleen van het laatste uur of de laatste dag verwijderen.

U hoeft ook niet alle standaard geselecteerde gegevens te verwijderen. U wilt bijvoorbeeld mogelijk al uw websitegeschiedenis verwijderen, maar u wilt niet opnieuw inloggen op sites. Om dit te bereiken, deselecteert u gewoon “Cookies, Sitegegevens” wanneer u uw geschiedenis wist.

U kunt er ook voor kiezen om meer te verwijderen dan standaard is geselecteerd. Als u bijvoorbeeld een iPad voor uw kinderen voorbereidt, wilt u misschien niet dat uw wachtwoorden worden opgeslagen. Vink in dit geval “Opgeslagen wachtwoorden” bij het wissen van uw geschiedenis.

Vergeet niet te bladeren in de incognitomodus

Als u merkt dat u regelmatig uw browsegeschiedenis wist, kan het zijn dat u niet genoeg gebruikmaakt van privé browsen of de incognitomodus zoals Google Chrome het noemt.

Advertentie

Incognitomodus is dat wel een aparte browsersessie waarvoor de browser geen geschiedenis bijhoudt. Zodra je een tabblad sluit of teruggaat naar standaard browsen, vergeet Chrome onmiddellijk alles over alle sites die je had geopend.

Je weet misschien niet dat de incognitomodus beschikbaar is in Google Chrome voor iOS en iPadOS, maar het is inderdaad zo. Het is ook gemakkelijk te gebruiken. Bekijk onze handleiding voor het gebruik van Google Zoeken in de incognitomodus op iPhone en iPad en maak u daarna nooit meer zorgen over het wissen van uw browsegeschiedenis.

LEES VOLGENDE

  • › Een privésessie inschakelen in Spotify
  • › Google Pixel 6-evenement: hoe te kijken en wat te verwachten
  • › Hoe u kunt zien welke gegevens Twitter over u heeft
  • › Hoe u uw Smart Home kunt bedienen vanuit Samsung Snelle instellingen
  • › Hoe Microsoft OneDrive op Windows 10 te resetten om synchronisatieproblemen op te lossen