Gabby Petito strypt, dog 3-4 veckor innan den hittades, säger rättsmedicin

0
88

Denna kombination av foton från FBI Denver visar den försvunna personen Gabrielle & quot; Gabby & quot; Petito. (AP)

Cross-country-resenären Gabby Petito blev kvävd till döds, meddelade en Wyoming coroner på tisdagen.

Petito, 22, dog tre till fyra veckor innan hennes kropp hittades den 19 september nära en outvecklad. campingområde längs gränsen till Grand Teton National Park i avlägsna norra Wyoming, sa Teton County Coroner Dr. Brent Blue på en presskonferens.

Läs också | Hur fallet med Gabrielle Petito galvaniserade internet

Det var inte &# 8217; vet inte om beslutet kan leda till ytterligare anklagelser mot Petitos pojkvän och resepartner, Brian Laundrie, som anses vara en person av intresse för hennes försvinnande och fortfarande saknar redovisning.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Blue vägrade att säg mer om obduktionen eller fallet överlag och säger att han förhindrades av Wyoming -lag som begränsar vad coroners kan släppa.

Petito hade varit på en längdskidresa med sin pojkvän. Hon rapporterades saknad av den 11 september av sina föräldrar efter att hon inte svarat på samtal och sms på flera dagar medan paret besökte parker i väst.

Blue klassificerade tidigare Petitos död som ett mord – vilket betyder att hennes död orsakades av en annan person – men hade inte avslöjat hur hon dödades i avvaktan på ytterligare obduktionsresultat.

Petitos fall har lett till förnyade uppmaningar till människor att ägna större uppmärksamhet åt fall där försvunna inhemska kvinnor och andra färgade människor är inblandade. #8221;

Sökandet efter Laundrie har skapat en galenskap, med tv -personligheter som Duane Chapman _ känd som Dog the Bounty Hunter _ och sedan länge “ America's ’ s Most Wanted ” programledaren John Walsh arbetar för att spåra honom.

Petito och Laundrie postade online om sin resa i en vit Ford Transit -skåpbil som konverterats till en husbil. De hamnade i ett fysiskt bråk den 12 augusti i Moab, Utah, som ledde till ett polisstopp, vilket slutade med att polisen beslutade att separera det grälande paret för natten. Inga åtal lämnades in och inga allvarliga skador rapporterades.

Utredare har sökt efter Laundrie i Florida och även sökt efter hans föräldrar ’ hem i North Port, cirka 56 kilometer söder om Sarasota.

Federal tjänstemän i Wyoming förra månaden åtalade Laundrie för obehörig användning av bankkort, påstod att han använde ett Capital One Bank -kort och någons personliga identifikationsnummer för att göra obehöriga uttag eller avgifter värda mer än $ 1000 under den period som Petito gick saknas. De sa inte till vem kortet tillhör.

I Florida har FBI-ledda sökteam sökt i ett stort naturreservat efter tecken på Laundrie. Veckor med sökande i det träskiga Carlton -reservatet söder om Sarasota – dit Laundrie -föräldrar säger att han åkte efter att ha kommit hem från väst – har inte visat något.

Laundrie -familjeadvokat Steve Bertolino sa i ett mejl det var “ inget nytt ” i sökningen.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste världsnyheterna, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.