Een iPhone of iPad terugzetten naar de fabrieksinstellingen

0
68

Als je een iPhone of iPad moet verkopen of weggeven, moet je het apparaat volledig schoonvegen voordat je het aan een nieuwe eigenaar geeft, zodat zij het kunnen gebruiken. Met een fabrieksreset worden alle privégegevens gewist en gedraagt ​​​​het apparaat zich alsof het nieuw is. Hier leest u hoe u dit moet doen.

Stappen die u moet nemen voordat u reset

Voordat u uw iPhone of iPad opnieuw instelt, je hebt een back-up van het apparaat. U kunt een back-up van uw gegevens maken met iCloud, Finder (op Mac) of iTunes (op Windows). Of u kunt gegevens rechtstreeks overdragen tussen uw oude apparaat en een nieuwe met behulp van Snel aan de slag.

Daarna moet je “Find My iPhone” uitschakelen. of “Vind mijn iPad.” Hiermee wordt het apparaat officieel afgemeld van Apple's “Find My” netwerk dat de locatie van uw apparaat bijhoudt als het zoekraakt of wordt gestolen. Open hiervoor Instellingen en tik op uw Apple ID-naam. Navigeer vervolgens naar Zoek mijn > Zoek mijn (iPhone of iPad) en zet de schakelaar naast “Zoek mijn iPhone” of “Vind mijn iPad” naar “Uit.”

GERELATEERD: Wat u moet doen voordat u uw iPhone verkoopt, weggeeft of ruilt

Alle inhoud wissen en iPhone of iPad resetten

Om de fabrieksinstellingen te herstellen, opent u eerst Instellingen op uw iPhone of iPad.

< /p>

Tik in Instellingen op “Algemeen.”

Scroll in het algemeen naar de onderkant van de lijst en tik op “Overbrengen of iPad resetten” of “iPhone overzetten of resetten.”

Advertentie

In de instellingen voor overzetten of resetten hebt u twee hoofdkeuzes. "Reset" opent een menu waarmee u bepaalde voorkeuren kunt resetten zonder uw persoonlijke inhoud die op het apparaat is opgeslagen (zoals foto's, berichten, e-mails of app-gegevens) te verliezen. Dat kan handig zijn als je van plan bent het apparaat te blijven gebruiken en alleen specifieke voorkeuren wilt resetten.

Maar als je het apparaat aan een nieuwe eigenaar gaat geven of verkopen, moet je U wilt al uw persoonlijke gegevens en instellingen op het apparaat volledig wissen. Tik hiervoor op “Wis alle inhoud en instellingen.”

Tik in het volgende scherm op “Doorgaan.” Voer de toegangscode van uw apparaat of uw Apple ID-wachtwoord in als daarom wordt gevraagd. Na een paar minuten zal uw apparaat zichzelf volledig wissen. Wanneer het opnieuw wordt opgestart, ziet u een welkomstconfiguratiescherm dat identiek is aan het scherm dat u zou zien als u net een nieuw apparaat hebt gekregen.

GERELATEERDHoe u uw Oude iPhone voor Top Dollar

Nu je iPhone of iPad is gewist, kun je hem weggeven of verkopen. Veel succes!

LEES VOLGENDE

  • › Een privésessie inschakelen in Spotify
  • › Google Pixel 6-evenement: hoe te kijken en wat te verwachten
  • › Hoe u kunt zien welke gegevens Twitter over u heeft
  • › Hoe u uw Smart Home kunt bedienen vanuit Samsung Snelle instellingen
  • › Hoe Microsoft OneDrive op Windows 10 te resetten om synchronisatieproblemen op te lossen