Den indiske hærens sjef Gen Naravane møter Sri Lankas øverste militære ledelse; diskuterer trinn for å styrke forsvarsbåndene

0
51

Sjef for hærstaben General MM Naravane. (File)

General Army General Manoj Mukund Naravane møtte Sri Lankas øverste militære ledelse onsdag og diskuterte trinn for ytterligere å styrke det utmerkede bilaterale forsvarssamarbeidet.

Gen Naravane, som ankom hit på tirsdag på et fire-dagers besøk på invitasjon av sin srilankanske motpart Gen Shavendra Silva, oppfordret general GDH Kamal Gunaratne (Retd), sekretær, forsvarsdepartementet og diskuterte skritt for å videreføre det utmerkede forsvarssamarbeid mellom Sri Lanka og India, sa den indiske hæren i en tweet.

Han besøkte også hærens hovedkvarter der han gjennomførte valgdeltakelse og mottok en æresvakt. “ COAS komplimenterte vakten for upåklagelig ‘ oppmøte & amp; Parade ’, ” sa det i en annen tweet.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Gen Naravane oppfordret Gen Shavendra Silva og diskuterte spørsmål knyttet til å øke bilateralt forsvarssamarbeid mellom to land. Han interagerte også med de øverste offiserene i Sri Lankas hær under besøket, sa den indiske hæren.

Gen Naravane la en krans ved Indian Peace Keeping Force (IPKP) krigsminnesmerke her og hyllet bravehearts av den indiske hæren som ga livet under fredsbevarende operasjoner på Sri Lanka. Han kommuniserte også med veteranene fra den srilankanske hæren.

Han hadde tjenestegjort i IPKP i Sri Lanka nord og øst fra 1987-1990. “ (Hans) Besøk vil bane vei for et dypere forsvarssamarbeid mellom India og Sri Lanka, ” sa den indiske høykommisjonen her i en tweet tirsdag.

Under sitt besøk forventes generalsekretær Naravane å oppfordre president Gotabaya Rajapaksa, som er sjef for Sri Lankas væpnede styrker, og Statsminister Mahinda Rajapaksa.

Torsdag vil han være vitne til den siste demonstrasjonen av den pågående bilaterale øvelsen ‘ Mitra Shakti ’ ved Maduru Oya Special Forces Training School i øst.

India og Sri Lanka startet i forrige uke en 12-dagers mega-militærøvelse med fokus på å styrke samarbeidet mot terror på Combat Training School i øynasjonens østlige distrikt Ampara.

Den åttende utgave av ‘ Mitra Shakti ’ øvelsen fra 4. til 15. oktober kom i gang med deltakelse av en hel våpenkontingent på 120 indisk hærpersonell, ledet av oberst Prakash Kumar.

Den felles militære øvelsen er designet for å øke forståelsen for transnasjonal terrorisme, interoperabilitetskunnskaper, gjennomføring av felles taktiske operasjoner, deling av hverandres beste praksis og erfaringer, sa Sri Lanka Army.

Det årlige opplæringsprogrammet, som i stor grad har bidratt til å styrke bilateralt militært samarbeid, forståelse og bånd til naboforhold mellom begge tjenestene, finner sted vekselvis enten i India eller Sri Lanka hvert år.

Gen Naravanes besøk finner sted en uke etter at utenrikssekretær Harsh Vardhan Shringla besøkte Sri Lanka og møtte landets øverste ledelse og understreket viktigheten India legger til å fremskynde gjensidig fordelaktige prosjekter. Shringla hadde også takket president Rajapaksa for hans veiledning og tette samarbeid på forsvars- og sikkerhetsområdet.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.