Delhi konfidentiellt: Ring H för hälsa

0
50

Unionens hälsominister Mansukh Mandaviya.

Eftersom premiärminister Narendra Modi uppmanar olika ministerier att införliva hälsofaktorn i sina utvecklingsprogram har hälsoministeriet redan börjat vidta åtgärder för att säkerställa att den genomförs korrekt. Fackets hälsominister Mansukh Mandaviya har instruerat avdelningstjänstemän att starta en matsal med hälsokostartiklar på ministeriets kontor.

Back In Buzz

I och med att församlingsval kommer i flera stater och ministrar engagerar sig, livar BJP: s gamla högkvarter vid 11-Ashoka Road igen med aktivitet. Partiledare, det lär man sig, föredrar att träffas där eftersom det är närmare ministerkontoren än det nuvarande partihögkvarteret på Deendayal Upadhyay Marg. På onsdagen deltog ett möte på hög nivå för att diskutera förberedelserna för omröstningen av fackliga ministrar Amit Shah och Piyush Goyal och partis generalsekreterare Arun Singh. Partichef JP Nadda var inte närvarande.

Rapportera kortstatus

Mitt i spekulationer om hur kongressens arbetsutskott (CWC) skulle gå till den 16 oktober har utgivningen av dess dagordning utlöst nya samtal inom partiet. Med förberedelserna inför de kommande valkamparna som den viktigaste agendan har en sektion av partiledare ifrågasatt ödet för rapporterna som lagts in av femmedlemmarna om partiets debacle i statsvalet i mars-april. De påpekade att CWC hade fattat beslutet att tillsätta en kommitté när den sammanträdde i maj efter nederlagen. Rapporterna, som uppenbarligen innehåller förslag på att bygga om kongressen i Assam, Kerala, Västbengalen och Puducherry, där den mötte nederlag, har ännu inte diskuterats i kongressens högsta beslutande organ. Dessa ledare säger att många i partiet nu fruktar att den senaste rapporten kommer att möta samma öde som i A K Antony -kommitténs rapport om 2014 års nederlag för Lok Sabha. Även detta lämnades in men diskuterades aldrig, och detaljerna avslöjades inte heller.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste konfidentiella nyheterna i Delhi, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har fått gröna betyg för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.