De bästa skrämmande brädspelen att spela denna Halloween

0
38
iello/Libellud/Fantasy Flight < /figure>

Halloween ger många fantastiska möjligheter för avslappnade fester. Det finns pumpa carving, skrämmande filmmaraton och godisbinges för alla åldrar. Men i år skulle vi vilja lägga till läskiga brädspel i listan över Halloween -traditioner.

Brädspelsrenässansen för några år sedan går fortfarande starkt, med massor av innovativa spel som är lika roliga för vuxna som för barn. Från halloweenfester till mysiga nätter i, spel är ett bra sätt att få kontakt med andra människor och testa din intelligens och färdigheter när du lär dig de nya reglerna för var och en.

Nedan har vi avrundat toppen -rated spel som täcker ett brett spektrum av Halloween -teman som spökhus, varulvar, Lovecraftian terror, zombies och apokalypsöverlevnad. Gör din oktober bara lite mer festlig och rolig med dessa toppspel för Halloween!

Innehållsförteckning

Förräderi på House on the Hill
Mysterium
Eldritch Horror
Dead of Winter: A Crossroads Game
One Night Ultimate Werewolf
King of Tokyo
City of Horror

Bedrayal at House on the Hill

Avalon Hill

Betrayal at House on the Hill släpptes 2004 och har nu cementerat sin plats som brädspelsklassiker. Du börjar med att utforska en hemsökt herrgård med de andra spelarna och avslöja rum som innehåller evenemang och föremål. Så småningom kommer en av er att stöta på “ tillhållet, ” som gör en spelare till ett monster eller förrädare som resten måste samarbeta för att besegra.

Spelet utvecklas olika varje gång du spelar det, med massor av nya tillhåll att låsa upp, så varje nytt spel är lika spännande som tidigare. Till en början kan det verka komplicerat, men efter att ha spelat igenom en eller två gånger kommer reglerna snabbt att bli vettiga. Om du inte är säker på var du ska börja men du vet att du vill ha något roligt, stämningsfullt och med stort återspelningsvärde, så är det här.

När det gäller brädspel (och särskilt Halloween-lämpligt- temaspel går) Bedrayal at House on the Hill är tillräckligt populärt för att det ofta är slutsålt — särskilt denna tid på året. Om Amazon har lågt lager kan du ofta hitta det på Target eller be din vänliga lokala spelbutik att beställa en kopia.

Avalon Hill Betrayal at House on the Hill, Green

När det gäller spökhusmotivet är det här spelet en klassiker.

Amazon

$ 28,49
49,99 $ Spara 43%

Mysterium

Libellud

I Mysterium får en spelare vara ett spöke, medan resten är medier. Spöket måste kommunicera med medierna för att avslöja hur hon mördades. Spöken kan dock inte prata, så spöket skickar meddelanden i form av “ visioner ” eller av illustrerade kort som medierna måste tolka. Medier samarbetar för att ta reda på vem mördaren var.

Tänk på det här spelet som ett slags Clue, men med spöken. Det är avslappnat, roligt och kommer att utmana din förmåga att tolka visuella ledtrådar på ett mycket kreativt sätt. Och som en bonus, om du råkar äga det populära spelet Dixit eller någon av utvidgningarna kan du använda de vackra målningskorten från det spelet som extra “ visioner ” i Mysterium.

Mysterium brädspel (grundspel) | Mystery brädspel | Samarbetsspel för vuxna och barn | Kul för familjens spelkväll | Åldrar 10 och uppåt | 2-7 spelare | Genomsnittlig speltid 45 minuter | Gjord av Libellud

Mellan de vackra illustrationerna och avslappnad spel kommer den här säkert att bli en favorit.

Amazon

$ 35,77
$ 54,99 Spara 35%

Eldritch Horror < /h2>

Fantasy Flight

Här är en för Lovecraft -fansen. Eldritch Horror tar det berömda (och berömda utmanande) Arkham Horror -spelet och gör det mer tillgängligt.

I det här spelet måste spelarna resa runt i världen och arbeta tillsammans för att hålla planeten säker från en skrämmande Lovecraftian -skräck de upptäcker. Spelet kan vara långt och lite komplicerat men ger massor av spänning för att hålla dig igång. Även om du inte vinner och den gamla ondskan förstör världen, tänk bara på det roliga du kommer att ha på vägen! Ännu bättre, om du blir kär i spelet finns det gott om utökningar för att hålla det roliga (och mysteriet) igång för spel efter spel.

Eldritch skräckbrädspel (grundspel) | Mysteriespel | Strategispel | Kooperativt brädspel för vuxna och familj | Åldrar 14+ | 1-8 spelare | Snitt Speltid 2-4 timmar | Gjord av Fantasy Flight Games

Denna utmanande & amp; quot; light & amp; quot; Lovecraftian skräckspel är en trevlig hjärnbrännare.

Amazon

$ 47,96
$ 59,99 Spara 20%

Dead of Winter : A Crossroads Game

Plaidhat Games

< p> Crossroads -spelserien innebär att spelare arbetar tillsammans för att överleva, samtidigt som de slutför hemliga personliga utmaningar. Dead of Winter -versionen gör konceptet perfekt för Halloween och lägger till zombies som spelarna måste slå ihop för att besegra.

Spelare arbetar tillsammans för att bli av med zombierna, men deras hemliga mål komplicerar saker: Vissa spelare kan faktiskt sabotera uppdraget medan de är på en personlig jakt, till exempel för att deras hemliga mål är slöseri med resurser eller att hjälpa varje person i varje slumpmässigt möte. Den hemliga objektivmekanikern lägger till en enorm mängd uppspelningsvärde och variation.

Du måste ta reda på hur du arbetar tillsammans utan att veta allt om varandra. Detta är ett bra spel om du vill ha ett roligt sätt att konfrontera djupa filosofiska frågor om att balansera personliga önskningar med gruppens behov.

Dead of Winter

Vill bekämpa både utmaningarna i själva spelet såväl som dina medspelare? Dead of Winter är full av intriger.

Amazon

$ 31,00
$ 59,99 Spara 48%

One Night Ultimate Werewolf

Bézier -spel

Om varulvar är mer din stil har One Night Ultimate Werewolf täckt dig. Detta spel erbjuder supersnabbt spel med cirka 10 minuter per spel, så det är idealiskt för kort uppmärksamhet eller snabba pauser mellan mer komplexa spel. (Om du föredrar ett längre spel, kolla in den klassiska Ultimate Werewolf -versionen.)

I det här spelet har spelarna en “ natt ” att upptäcka den hemliga varulven bland dem. Ni får var och en en roll och byter roll flera gånger innan den sista varulvsjakten börjar. Rollpersonerna gör det intressant att searen kan ge insikter, Drunk kommer inte ihåg vad de gjorde osv.

Den bästa delen? Bézier Games har en gratis app för iOS och Android som driver moderatorfunktionen åt dig. Om du är bekant med spel i varulvstil vet du att någon måste moderera spelet (och inte ta del av det roliga). Med appen? Inga problem — alla kan spela.

Med sin snabba takt och spännande avslutning känns det här spelet fräscht varje gång du spelar det. Om du gillar formatet kan du också prova spelets andra versioner, som One Night Ultimate Vampire.

Bezier brädspel One Night Ultimate Werewolf Black

Detta snabba spel är lätt att lära sig, lätt att spela, men fullt av överraskningar.

Amazon

$ 24,95

King of Tokyo

iello

Älskare av enorma, byggförstörande monster gläds: King of Tokyo är här för dig. I det här spelet får du spela som de gigantiska monster (eller robotar eller utomjordingar) som kämpar med varandra samtidigt som Tokyo reduceras till spillror.

Vinnaren blir kung av Tokyo genom att antingen döda hela oppositionen eller förstöra Tokyo helt (med destruktiv kraft mätt i Victory Points). Detta tärningsspel innebär mycket tur, men det enkla spelet och det roliga konstverket håller saker spännande. För att göra det ännu säsongsvänligare finns det även en Halloween-expansion för spelet.

King of Tokyo: New Edition Board Game

Denna smash-'em-up showdown i Tokyo är perfekt för ett snabbt spel med B-film monstervibbar. < /p> Amazon

$ 33,42
$ 42,99 Spara 22%

Stad av fasa

Asmodee Games < /figur>

City of Horror erbjuder ytterligare ett klassiskt zombitema. Den här gången spelar ’ målet är bara att överleva när zombies inkräktar på staden. Men alla kommer inte att klara det: Vissa kanske offras för zombies så att andra kan leva.

Som spelare kommer du att ha ansvaret för flera karaktärer som alla har sina egna speciella förmågor . Du kommer att behöva flytta dina karaktärer till olika områden runt staden, så att de kan sätta upp zombibarrikader och leta efter användbara föremål. Massor av förhandlingar och strategisering mellan spelare gör detta till ett spel av vitt och skicklighet. Spelet är lite svårt att lära sig, men det är ett bra val om du gillar en utmaning.

Asmodee City of Horror

Det är ett utmanande spel (och absolut inte billigt!) men om du vill ha ett tufft spel som gör att du dubbelkorsar alla , det är värt det.

Amazon

$ 80,00

Vill du ha fler sätt att göra Halloween ännu festligare? Kolla in detta perfekt läskiga cocktailhack nästa!