De 6 bästa streamingboxarna och pinnar för semester 2021

0
67
Apple

Vad du ska leta efter i en strömningsenhet

De bästa strömmarna och rutorna erbjuder alla samma grundläggande funktioner. Det finns dock några saker att ta hänsyn till innan du köper:

 • Operativsystem (OS): Detta är den största skillnaden mellan olika streaming -enheter. Medan många strömmande operativsystem slår samma slag, finns det fortfarande utrymme för preferenser. De kan variera avsevärt i design, funktioner och till och med vilka appar de stöder (även om de viktigaste kommer att finnas oavsett vilken enhet du väljer).
 • Specifikationer: Att kunna stödja 4K, olika HDR-lägen och surroundljud är alla viktiga faktorer för hemmaunderhållning i dessa dagar. Ändå kan dessa funktioner höja priset avsevärt, så det är inte ovanligt att tillverkare skapar flera versioner av samma strömningsenhet med olika specifikationer. Vanligtvis kommer det att finnas en 1080p- och 4K -upplaga för att ge dig flera prispoäng att välja mellan. Dessa olika versioner skiljer sig vanligtvis åt vilka upplösningar de stöder, men vi kommer säkert att ge dig en uppdelning av varje enhets situation i detta avseende.
 • Extra funktioner: Röstkontroller, spelströmning och extra portar som USB och Ethernet är alla användbara funktioner som inte alla strömmande enheter erbjuder. Det här är fina bonusar som du kanske inte använder hela tiden men uppskattas ändå.

Bäst för Apple-användare: Apple TV 4K

Apple

< p> Fördelar

 • ✓ 4K, HDR -stöd
 • ✓ Surroundljud
 • ✓ Kompatibilitet med andra Apple -enheter
 • ✓ Snygg fjärrkontroll

Nackdelar

 • ✗ Begränsade portar (endast HDMI och Ethernet)
 • ✗ Dyrt

Apples streamingspelare är utmärkt av många anledningar, men en av de största dragningarna är kopplingarna med resten av Apples ekosystem. TV: n använder Siri för sin röstassistent, och du kan använda Apple TV -appen för att styra saker från din telefon eller surfplatta och styra HomeKit -aktiverade smarta hemenheter från TV: n. När det gäller prestanda kan du förvänta dig 4K med HDR (nämligen Dolby Vision och HDR10) och Dolby Atmos digitalt surroundljud för en helt uppslukande upplevelse.

För Apple -fans är det uppenbart val, men om du har en snävare budget finns det också 1080p -utgåvan. Det är cirka $ 40 billigare, sänker upplösningen och har mindre kraftfull hårdvara inuti. Du kan också välja mellan 32 eller 64 GB internt lagringsutrymme för båda utgåvorna, med det senare alternativet dyrare.

Bäst för Apple -användare

Apple TV 4K

Siri-kompatibilitet och utmärkta specifikationer runt om gör detta till det perfekta valet om du investerar i Apples ekosystem.

Amazon

$ 169,00
$ 179.00 spara 6%

Bäst för Google Användare: Chromecast med Google TV

Justin Duino

Fördelar

 • ✓ 4K, HDR -stöd
 • ✓ Surroundljud
 • ✓ Bra rekommendationer
 • ✓ Google Assistant

Nackdelar

 • ✗ Inga extra portar

RELATERAD Chromecast med Google TV -recension: Roku borde vara orolig

Chromecasts har långt ifrån det en gång enkla syftet att helt enkelt kasta saker från din telefon till din TV. Den senaste modellen är en funktionsrik streamingpinne som enkelt kan konkurrera med resten på den här listan. Denna Chromecast kör Google TV (tidigare Android TV), som har alla de bästa tjänsterna, använder Google Assistant för röstkontroller och smarta hemfunktioner, och låter Google göra vad den gör bäst — analysera dina preferenser och rekommendera innehåll du ’ kommer nog att gilla. Innehållsrekommendationerna på startskärmen kommer från alla dina favorittjänster och gör det lättare att välja vad du ska titta på.

Den stöder också 4K och HDR (Dolby Vision, HDR10 och HDR10+) samt Dolby Atmos surroundljud, så du är väl täckt när det gäller prestanda. Och om du är intresserad av spelströmning fungerar Google Stadia också på denna Chromecast.

Chromecast med Google TV finns i tre färger: snö, soluppgång och himmel.

Bäst för Google-användare

Chromecast med Google TV

Med en imponerande prestanda och bra innehållsrekommendationer är den senaste Chromecast ett enkelt val för Google-fans. < /p> Handla nu

& nbsp;

Bäst för Alexa-användare: Amazon Fire TV Stick 4K

Amazon

Fördelar

 • ✓ 4K, HDR -stöd
 • ✓ Surroundljud
 • ✓ Fungerar med andra Alexa -enheter

Nackdelar

 • ✗ Inga extra portar

Om ditt hem redan är utrustat med massor av Alexa-aktiverade enheter, är Fire TV det rätta valet för dig. Den erbjuder den typiska 4K -utgången (tillsammans med Dolby Vision eller HDR10+ för HDR -stöd), Dolby Atmos -surroundljud, alla streamingtjänster som ditt hjärta önskar och några rekommenderade innehållsrekommendationer. Men dessutom använder den Amazon Alexa, vilket innebär att du kan styra pinnen med andra Alexa -enheter i ditt hem eller vice versa. Det är ett utmärkt sätt att titta på dina favoritmedier (särskilt Amazon Prime Video naturligtvis), och de smarta hemfästningarna är en trevlig bonus om du har investerat hårt i det ekosystemet.

Det finns också Fire TV Stick Max som stöder Wi-Fi 6 (om än för något högre pris) och Fire TV Lite som bara stöder 1080p (för alla som tittar på sin budget).

Bäst för Alexa-användare

Amazon Fire TV Stick 4K

The Fire TV Stick spelar förutsägbart bra med Alexa på toppen av att vara en solid streaming-enhet.

Amazon

$ 34,99
$ 49.99 Spara 30%

Bäst för Simplicity : Roku Ultra

Roku

Fördelar

 • ✓ 4K, HDR -stöd
 • ✓ Surroundljud
 • ✓ Gott om portar
 • ✓ Enkelt OS

Nackdelar

 • ✗ Begränsad röstassistentfunktion

Även om djupgående röstassistentstöd och algoritmiska rekommendationer är bra, är ibland det enklaste ibland det bästa som Roku alltid har varit bra på. Roku TV är ett otroligt enkelt operativsystem som låter dig snabbt hoppa in i streamingtjänster utan mycket krångel. Dessutom stöder Ultra 4K (med Dolby Vision och HDR10+), Dolby Atmos och fjärrkontrollen har genvägsknappar som du kan tilldela dina favoritappar. Det finns också en USB -port på själva rutan om du vill visa video från andra enheter och en aux -port på fjärrkontrollen för privat lyssning. Chansen är stor att den har den streaming -app du vill ha, oavsett om det är Netflix eller HBO Max.

Det är en fantastisk streamingbox, men om du inte redan har en soundbar kanske du vill överväga Roku Streambar Pro istället. Den har samma saker som ses i Ultra, men allt inbyggt i en solid soundbar. Och vad är det inte att älska med att få en ljuduppgradering och en bra strömningsenhet allt i ett? Eller om du föredrar kan du ansluta en anständig uppsättning hörlurar till fjärrkontrollen tack vare det medföljande hörlursuttaget.

Bäst för enkelhet

Roku Ultra

Ultras många portar och prestanda gör det tillräckligt lockande, men Rokus enkla tillvägagångssätt för UI-design gör det särskilt bra om du letar efter något enkel.

Amazon

$ 92,70
$ 99.99 spara 7%

Best Budget: Roku Express 4K+

Roku

Fördelar

 • ✓ 4K + grundläggande HDR -stöd
 • ✓ Prisvärd
 • ✓ Enkelt OS

Nackdelar

 • ✗ Begränsade röstkontroller
 • ✗ Inga extra portar
 • ✗ Ingen Dolby Vision

Express 4K+ har fortfarande Roku TV, så dess användargränssnitt är lätt att navigera, men det ger också 4K (med HDR10+) stöd till ett lägre pris än de flesta. Den här lilla lådan har fortfarande all prestanda du behöver från en strömningsenhet nuförtiden men lyckas undvika att bryta prisnivån på $ 50. Om du är okej med (eller till och med föredrar) Rokus enklare inställning till strömmande enheter är det ett utmärkt val om du har en budget, även bland de olika Roku -streamingpinnarna .

Bästa budgeten

Roku Express 4K+

En avskalad strömningsenhet som fortfarande ger gedigen prestanda och ett fantastiskt användargränssnitt.

Amazon

$ 28,98
$ 39.99 Spara 28%

Bäst för Versatility : NVIDIA Shield

NVIDIA

Fördelar

 • ✓ 4K, HDR -stöd
 • ✓ Surroundljud
 • ✓ Spelströmning genom GeForce NU
 • ✓ 3 GB intern lagring

Nackdelar

 • ✗ Dyrt
 • ✗ Begränsat lagringsutrymme för en Plex -server

De andra strömningsenheterna som nämnts hittills har nästan uteslutande fokuserat på streamingtjänster som deras primära funktion, och det är vettigt varför: det är vad de flesta använder dem till. Men om du vill ha en låda med mer funktionalitet är Shield just det. Den stöder fortfarande 4K tillsammans med Dolby Vision och Dolby Atmos surroundljud för när du tittar på saker, men det händer mycket mer här.

Den kör AndroidTV, så du kan använda Google Assistant eller Amazon Alexa på den, strömma spel med den via GeForce NU, och till och med få den att fungera som en liten (men riktig) Plex -server med 3 GB intern lagring. På utsidan av lådan har den två USB -portar för andra enheter att ansluta till och en gigabit Ethernet -port. Skölden är dyrare än de flesta strömmande enheter på grund av allt detta, men för vad du får här är det priset motiverat.

Det finns dock en billigare version av skölden som sjunker internminnet för en MicroSD -kortplats, förlorar USB -portarna och har en smalare kropp. Om det inte är viktigt för dig att ha intern lagring ur lådan är det ett bra alternativ.

Bäst för mångsidighet

Nvidia Shield

Det finns mycket packat in i skölden, vilket gör det till det perfekta valet om du letar efter en pryl som är mer än bara en streamingpinne.

Amazon

$ 199,99