5 sätt Windows 11: s aktivitetsfält är värre än Windows 10: er

0
75

För alla hoopla om Windows 11 är det klart att några av dess aktivitetsfältfunktioner matchar ännu inte funktionaliteten i operativsystemet som det ersätter Windows 10. Här är fem sätt Windows 10: s aktivitetsfält slår Windows 11 från och med Oktober 2021.

Du kan inte flytta den till olika sidor på skärmen

I Windows 10 kan du enkelt låsa upp aktivitetsfältet och dra det till vänster, höger eller överst på skärmen. Detta är praktiskt för personer som föredrar att använda aktivitetsfältet på ett annat sätt.

I Windows 11 finns det inget sådant officiellt alternativ att hitta aktivitetsfältet igen, och det är olyckligt. Med registerhack är det möjligt att flytta aktivitetsfältet högst upp på skärmen och hålla det användbart. Tyvärr resulterar samma hack för vänster eller höger sida av skärmen i en trasig aktivitetsfält. Vi hoppas att Microsoft lägger till ett officiellt sätt att flytta aktivitetsfältet i en framtida version.

RELATERAT: Så här flyttar du Windows 11: s aktivitetsfält högst upp på skärmen

Du kan inte enkelt ändra storlek

I Windows 10 kan du göra aktivitetsfältet större — låta det visa fler ikoner samtidigt — genom att låsa upp det och dra dess kant. Du kan också ändra ikonstorleken från vanlig till liten med en inställning i Inställningar & gt; Anpassning & gt; Aktivitetsfält.

Även om det är möjligt att ändra storlek på aktivitetsfältet i Windows 11 samtidigt som du ändrar storlek på allt annat (med inställningen “ Skala ” i System & gt; Display), kan du &#8217 ; jag måste leva med mycket större text medan jag gör det. Vi har hittat en hack-work-around för registret som låter dig välja mellan tre storlekar, men ett officiellt alternativ från Microsoft skulle vara perfekt.

RELATED: Hur du gör din aktivitetsfält större eller mindre i Windows 11

Du kan inte se klockan på flera bildskärmar < /h2>

I Windows 10 kan du se datum och tid i hörnet på varje bildskärms aktivitetsfält, vilket innebär att du bara kan titta snabbt på tiden. Så om du använder mer än en skärm är klockan där du förväntar dig det. I Windows 11 visas datum och tid i det högra hörnet av aktivitetsfältet bara på den primära skärmen. Det här verkar som om det kan vara en enkel lösning i en framtida version av Windows 11 om tillräckligt många begär det.

RELATERAT: Så här ser du klockor för flera tidszoner på Windows 10: s aktivitetsfält

Du kan inte använda klassiska fönsteretiketter

I Windows 10 kan du välja att sparka i det gamla skolan genom att alltid visa textfönstretiketter bredvid appikonerna i aktivitetsfältet. Om du inte har för många fönster öppna kan det snabbt hjälpa dig att förstå vad du arbetar med. I Windows 11 kombineras alla dina fönster under en enda ikon för varje app — och det finns inga textetiketter att hitta. Du har plötsligt ännu mindre information till hands. Det kan vara bra när du försöker göra ett gränssnitt mindre visuellt förvirrande, men att förlora alternativet helt är ett misstag.

RELATERAT: Så här ser du klassiska fönsteretiketter i Aktivitetsfältet i Windows 10

Du kan inte dra filer till ikonerna i Aktivitetsfältet

I Windows 10 låter vissa appar dig öppna filer genom att dra dem direkt till en apps ikon i aktivitetsfältet, automatiskt växla fokus till appen (eller du kan hålla ned Shift och öppna den direkt). Du kan också fästa filer som du använder ofta i aktivitetsfältets appikoner genom att dra dem också. Mycket smidigt och snabbt. I Windows 11, om du försöker göra endera, hälsas du med en överstruken “ nej ” symbolen, och det fungerar inte.

Vi hoppas att Microsoft kommer att fortsätta att förbättra det nya Windows 11 -aktivitetsfältet över tid, men för närvarande slår Windows 10 -aktivitetsfältet lätt mot det nya Windows 11 -aktivitetsfältet i villkor för totala funktioner. Här ser du på framtiden!

RELATERAT: Aktivitetsfältet i Windows 11 blir inte klart innan det släpps

LÄS NÄSTA < ul id = "nextuplist">

  • & rsaquo; Så här aktiverar du en privat session i Spotify
  • & rsaquo; Google Pixel 6 -evenemang: Hur man tittar och vad man kan förvänta sig
  • & rsaquo; Så här ser du vilken data Twitter har på dig
  • & rsaquo; Så här styr du ditt smarta hem från Samsung Snabbinställningar
  • & rsaquo; Så här återställer du Microsoft OneDrive i Windows 10 för att åtgärda synkroniseringsproblem