Withings' SpO2-compatibele ScanWatch komt eindelijk naar de VS

0
56
Withings

Tijdens CES 2020 werden we aangetrokken door de Withings ScanWatch, een stijlvolle wearable met SpO2-sensoren en geavanceerde algoritmen. En na wat een heel leven lijkt (ik kan me januari 2020 helemaal niet meer herinneren), komt de ScanWatch eindelijk naar de VS met FDA-goedkeuring voor zijn unieke gezondheidsbewakingsfuncties.

Er zijn een paar dingen die we vooraf moeten verduidelijken. Ten eerste is de ScanWatch vorig jaar daadwerkelijk gelanceerd in Europa en Australië. De vertraagde introductie in de VS is het resultaat van het FDA-goedkeuringsproces, dat vereist is voor elk product dat beweert medische aandoeningen te detecteren. Terwijl andere smartwatches ECG- en SpO2-sensoren hebben, beweren ze niet atriumfibrilleren of ademhalingsstoornissen te detecteren, zodat ze de FDA kunnen overslaan.

Dit maakt ScanWatch natuurlijk de eerste wearable die FDA-goedkeuring krijgt voor op ECG en SpO2 gebaseerde gezondheidsdetectiefuncties. Het is een ongelooflijk uniek product op de Amerikaanse smartwatch-markt, omdat het een gecertificeerd medisch apparaat is. (Volgens Withings is de ScanWatch zo goed dat hij in sommige medische omgevingen wordt gebruikt. Duitse artsen gebruiken de wearable momenteel bijvoorbeeld als een goedkope manier om COVID-19-patiënten te monitoren.)

Maar de ScanWatch zal misschien niet iedereen aanspreken. Het is een hybride smartwatch, wat betekent dat het analoge wijzers en een klein geïntegreerd display heeft. Dat gezegd hebbende, het is zwembestendig tot 5ATM, kan 30 verschillende activiteiten volgen (wandelen, hardlopen, enz.) En heeft een batterijduur van 30 dagen. De roestvrijstalen kast en het scherm van saffierglas zijn ook heel mooi, vooral als je van een Fitbit komt.

Withings zegt dat de ScanWatch in november in de VS wordt gelanceerd voor $ 279. Rose Gold- en Horizon-versies komen ergens volgend jaar in de VS voor respectievelijk $ 299 en $ 499. U kunt zich aanmelden voor release-meldingen op Withings’ website.

Withings ScanWatch

De Withings ScanWatch, die in november in de VS wordt gelanceerd, kan slaapapneu, atriale fibrillatie en andere aandoeningen detecteren. Als u in Europa of Australië woont, kunt u de ScanWatch vandaag nog bestellen.

Nu winkelen