Uppgifter: Fem har dödats i pilbågsattacken i Kongsberg

0
60

Minst fyra personer är döda efter attacken i norska Kongsberg, enligt uppgifter till flera medier. NRK rapporterar att fem har dött. Polisen bekräftar att flera har dött och skadats, men vill inte gå in det exakta antalen. Enligt uppgifter till NRK har en civil polis fått en pil i ryggen. Polischefen Øyvind Aas säger att ingen av poliserna som ingick i insatsen har skadats och vill varken bekräfta eller dementera om någon civil polis skadats. De första larmen vid 18.13 om en man beväpnad med pil och båge kom från en Coop-butik. Enligt polischefen Øyvind Aas flydde mannen från polisen innan han greps över en halvtimme senare, 18.47. Polisen utgår från att han agerat ensam. – Vi utreder alla möjliga motiv, även terrordåd, säger polischefen Øyvind Aas vid pressträffen. – Vi har inget aktivt sökande efter andra gärningspersoner. Den gripne mannen är inte förhörd. Texten uppdateras.