Superman kommer ut, da DC Comics innleder en ny mann av stål

0
34

I et udatert bilde levert av John Timms/DC Comics, deler Jonathan Kent, den nye Supermannen, som er sønn av Clark Kent og Lois Lane, et uventet kyss med vennen Jay. Den nye Supermannen er bekymret for miljøet, viker ikke unna politikk og vil snart begynne et romantisk forhold til en mannlig venn. (John Timms/DC Comics via The New York Times)

Skrevet av George Gene Gustines

Opp, opp og ut av skapet!

Den nye Supermannen, Jonathan Kent – som er sønn av Clark Kent og Lois Lane – begynner snart et romantisk forhold til en mannlig venn, kunngjorde DC Comics mandag.

Det samme kjønn-forholdet er bare en av måtene som Jonathan Kent, som går etter Jon, viser seg å være en annen Supermann enn sin berømte far. Siden hans nye serie, “ Superman: Son of Kal-El, ” begynte i juli, har Jon bekjempet branner forårsaket av klimaendringer, hindret en skyting på videregående skole og protesterte mot deportasjon av flyktninger i Metropolis.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

“Ideen om å erstatte Clark Kent med en annen rett hvit frelser føltes som en glemt mulighet,” sa Tom Taylor, som skriver serien, i et intervju. Han sa at en “ny Supermann måtte ha nye kamper – virkelige problemer – som han kunne stå opp til som en av de mektigste menneskene i verden.”

The coming out of Superman, kanskje den mest arketypiske amerikanske superhelten, er et bemerkelsesverdig øyeblikk selv i en tid hvor mange tegneserier har omfavnet mangfold og utforsker presserende sosiale spørsmål. Batmans sidekick, Robin, kom nylig ut som bifil (ikke Dick Grayson – som var Batmans partner i over fire tiår – men Tim Drake, en senere erstatter; det er flere Robins akkurat som det er flere Supermen). Og en ny Aquaman -tegneserie viser en homofil svart mann som er posisjonert til å bli tittelhelt.

Det har vært en jevn utvikling for en industri som hadde flyttet til å sensurere seg selv på en rekke måter etter “Seduction of the Innocent ”, en bok fra 1954 av psykiater Fredric Wertham, vekket bekymring for sex, gore og vold og antydet en sammenheng mellom å lese tegneserier og ungdomskriminalitet. I en seksjon beskrev Wertham Batman og Robin som “en ønskedrøm om to homofile som bor sammen.”

Boken bidro til å inspirere kongresshøringer og førte til opprettelsen i 1956 av Comics Code Authority, der tegneserieindustrien satte standarder for hva tegneserier kunne skildre. Karakteren til Batwoman ble introdusert det året som en kjærlighetsinteresse for Caped Crusader. Hun falt til slutt i uklarhet, men ble startet på nytt i 2006. (Som en del av hennes nye historie, forlater hun militæret fordi hun nekter å lyve om å være lesbisk.)

En av de tidligste mainstream -tegneseriene med homofile eller lesbiske dukket opp i 1980. Det var ikke en positiv skildring. I historien er Bruce Banner, alter egoet til Marvel's Hulk, på en KFUM, hvor to homofile menn prøver å voldta ham.

Ting hadde begynt å utvikle seg i 1992, da Northstar, en annen Marvel -helt, kom ut – en hendelse som ble hyllet i en leder i The New York Times. “Vanlig kultur vil en dag slutte fred med homofile amerikanere,” sa lederen. “Når den tiden kommer, vil Northstars åpenbaring bli sett for hva det er: en velkommen indikator på sosial endring.”

Selv om Superman ikke er den første LHBTQ -helten og ikke vil bli den siste, sa tegneserieeksperter at det var noe spesielt viktig med Superman som kom ut.

“Det er ikke Northstar, som din tante aldri har hørt om,” sa Glen Weldon, forfatteren av “Superman: The Unauthorized Biography”, og medvert for Pop Culture Happy Hour på NPR. “Det er ikke Hulkling. Det er ikke Wiccan. Det er ikke ild og is. Det er ikke Tasmanian Devil. Det er Supermann. Det teller for noe – bare når det gjelder synlighet, bare med tanke på at dette kommer til å tiltrekke seg oppmerksomhet. ”

Det har vært et tilbakeblikk på den siste utviklingen som tegneserier kartla. I august, da rykter om Supermann -utviklingen begynte å sirkulere, klaget en kommentator på et nettsted om at “Marvel og DC har ødelagt karakterene deres for å glede den våkne mobben, som ikke engang kjøper tegneserier.” Men andre har jublet for nyheten: “Det er hyggelig å se skeive superhelter som er mer mainstream nå, jeg er veldig glad for å se at folk som meg er hovedpersonene,” skrev en kommentator på et annet nettsted.

Weldon sa at endringene i tegneserier kan føre til mer levende historiefortelling. “Ethvert skritt som kan tas for å få verden på superhelt -tegneseriesiden til å se mer ut som verden utenfor den, er bra,” sa han. “Det gir deg tilgang til mer varierte historier, mer interessante historier, mer overbevisende historier, flere forskjellige måter å fortelle historier på.”

Jonathan Kent tok Superman -kappen sammen med sin far i år. Clark Kent -versjonen av Superman ble introdusert i 1938. Han giftet seg med Lois Lane i 1996. Jonathan ble introdusert i 2015 og – la oss hoppe over mange tegneserier – tilbrakte en stund som Superboy før han ble oppmuntret av faren til å bli den nye Supermann.

Jonathan og Jay Nakamura møttes i en August-historie under den nye Supermannens skjebnesvangre forsøk på å etablere en hemmelig identitet og gå på videregående. I forrige måned møtte Jay, en spirende journalist, Jonathans foreldre-og ble imponert over Lois Lane.

Jonathan og Jay vil dele et kyss i en historie som vil bli publisert neste måned. Denne måneden vil leserne oppdage at Jay har spesielle evner. “Jay kan være den eneste personen i Jons liv som han ikke trenger å beskytte,” sa Taylor. “Jeg ønsket å ha et virkelig likeverdig, støttende forhold for de to.”

Redaktørene på DC vurderte allerede lignende linjer i utviklingen for karakteren og støttet, sa han.

< p>“Jeg har alltid sagt at alle trenger helter, og de fortjener å se seg selv i heltene sine,” sa Taylor. “For så mange mennesker er det utrolig kraftig å ha den sterkeste superhelten i tegneserier.”

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp i The New York Times.

< strong> 📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste bøkene og litteraturnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.