Stockholm steg igen – Boliden och Aegirbio vinnare

0
67

Stockholmsbörsen steg för tredje dagen i rad på torsdagen och vid stängning stod indexen så här:

• OMXSPI: +1,1 %
• OMXS30: +0,9 %

Så sent som i förrgår morse handlades breda OMXSPI i korrektion från all time high i början av augusti. På torsdagen stängde indexet 5,7 procent ner från toppen. Under morgonen lämnade Vitec en rapport som visade att både omsättning och ebitda-resultat ökat. Aktien handlades ner 0,6 procent. Gamingbolaget Embracer meddelade att de köpt åtta nya titlar inom mobilspel. Aktien inledde på grönt men stängde på minus 0,5 procent. Bioteknikbolaget Cantargia fick ett positivt utlåtande från europeiska EMA angående ett av deras cancerläkemedel. Aktien klättrade inledningsvis men vände sedan ner till minus 6,6 procent. Nyheten att gamingbolaget Stillfront stäms av aktieägare i förvärvade Kixeye på motsvarande 260 miljoner kronor fick aktien att rasa nära 9,8 procent. Under gårdagskvällen gjorde Biogaia en omvänd vinstvarning för sitt tredje kvartal. Aktien lyfte 4,8 procent. Volatila diagnostikbolaget Aegirbio studsade tillbaka efter den senaste tidens kräftgång. Aktien rusade 55 procent utan kända nyheter. I topp av OMSX30 lyfte Boliden hela 5,8 procent. Stigande metallpriser fick råvarubolag att stiga runt om i Europa, noterar Direkt. Även metallgrossisten BE Group lyfte, upp 1,9 procent och Lundin Mining, som steg 7,1 procent. I motsatt ände handlades H&M ner 1,6 procent efter sänkt rek från Bank of America. Även Skanska och Essity fanns bland dagens förlorare och båda tappade runt 1,5 procent. New York-börserna i går
S&P 500: +0,3%
Nasdaq: +0,7%
Dow Jones: +/-0%