Skottlossning vid protest mot utredningen i Beirut

0
46

Gatustrider och skottlossning har brutit ut i Libanons huvudstad Beirut i samband med protester mot utredningen av den enorma explosionen i hamnen förra året, skriver AP. Minst en person har dödats och flera skadats, uppger sjukhuskällor enligt internationella medier. Protesterna riktar sig mot den man som leder granskningen av den massiva explosionen, domaren Tarek Bitar. Den inflytelserika shiitiska gruppen Hizbollah och dess allierade kräver att Bitar tvingas bort och har uppmanat invånare att gå ut på gatorna. Enligt Hizbollah riktar domaren medvetet utredningen mot enskilda politiker som är anhängare av den shiamuslimska gruppen. Det är oklart vad som utlöst skottlossningen men en militärkälla uppger för Reuters att skotten ska ha avlossats från ett kristet område i riktning mot demonstranter som varit på väg till justitiedepartementet för att protestera.