PowerMin lar verktøyene importere 10% kull for å lette forsyningsproblemene

0
52

Lave lagre har bidratt til strømmangel i en rekke stater, inkludert Punjab, Rajasthan og Bihar som står overfor strømbrudd på grunn av utilstrekkelig forsyning. (Fil)

Kraftdepartementet tillot tirsdag at kraftprodusenter som bruker kull innenlands importerte opptil 10 prosent av kullbehovet for å øke de lave lagrene, sa kilder. Tiltaket kan styrke kullbeholdningen ved termiske kraftverk innen en uke, la de til.

Indias kullkraftverk står overfor alvorlig mangel , med et gjennomsnitt på bare 4 dagers lagerbeholdning mot et anbefalt nivå på 15-30 dager, på grunn av en kraftig økning i strømbehov og problemer på tilbudssiden forårsaket av monsunregn.

“Vi har tillatt at de (kraftgeneratorer) bruker importert kull for å blande opptil 10 prosent,” sa en regjeringstjeneste og bemerket at til tross for forhøyede internasjonale kullpriser, ville dette blandingsnivået bare føre til 20-22 paise per enhet ( kilowattime) stigning i kraftprisen. Tjenestemannen bemerket at kraftproduksjonsselskaper kunne selge strøm på børser eller gå med på høyere priser med kjøpere i henhold til kraftkjøpsavtaler (PPAs) for å overføre kostnaden til distribusjonsselskaper (diskom) som for tiden prøver å møte enhver mangel på strømforsyning ved å kjøpe makt på børser. I 2020 hadde senteret rådet generasjonsselskaper til å kutte import av kull. De globale kullprisene når rekordhøyder på grunn av kullmangel i Kina.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png Les | For å fikse kullknase, fånges gruvenes 50% produksjon til å få salgsnod

Kjøp bud på Day Ahead Market (DAM) på India Energy Exchange (IEX) 12. oktober var for 430.778 MWh (megawattime) opp fra 174.373 MWh for en måned siden. Kjøpsbud overgikk langt tilbudet, noe som førte til gjennomsnittlig markedsklaringspris på 15,85 Rs per enhet opp fra 2,35 Rs per enhet for en måned siden.

“Normalt tar det 20-25 dager (for å få importert kull), men hvis det er noen skip på farten og generatorer kan kontakte dem og få det tidligere også, potensielt om sju dager,” sa tjenestemannen og bemerket at den kraftige oppgangen etterspørsel etter strøm forventes å kjøle seg ned i andre halvdel av måneden, noe som letter trykket på kulllagre.

Les også | Kullmangel utover det vanlige, situasjon touch and go: Kraftminister RK Singh

Separat sa senteret på tirsdag at det hadde observert at noen stater påtok seg belastning i noen områder og solgte kraft på sentraler til høyere priser. Med henvisning til 15 prosent generasjonskapasitet til sentrale produksjonsstasjoner som står igjen som “ikke -allokert kraft”, sa det at stater som fant salg av kraft på sentraler eller ikke planlegger ikke -allokert kraft, kan få deres ikke -allokerte kraft “midlertidig redusert eller trukket tilbake og omdisponert til andre stater. ”

En rekke stater, inkludert Delhi, har tatt opp spørsmålet om potensielle blackout som følge av lav kullbeholdning ved termiske kraftverk. Sentralregeringen sa imidlertid tirsdag at det ikke hadde vært strømbrudd i Delhi på grunn av strømmangel, og la til at NTPC og Damodar Valley Corporation (DVC) hadde blitt instruert om å levere den deklarerte kapasiteten i henhold til PPAs med Delhi for å sikre at diskom i hovedstaden får tilstrekkelig forsyning.

I en tweet bemerket NTPC at Delhi kun diskuterer 70 prosent av strømmen som ble gjort tilgjengelig av NTPC mellom 1. oktober og 11. oktober. vær mer økonomisk.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste forretningsnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.