Nord -Korea viser missilarsenal midt i stoppede samtaler med USA, Sør -Korea

0
36

Nord-Koreas leder Kim Jong Un ser på militære våpen og kjøretøy som er utstilt på Defence Development Exhibition, i Pyongyang, Nord-Korea. (Reuters)

Skrevet av Choe Sang-Hun

Nord-Korea viste mandag sitt voksende arsenal av missiler i en av sine største utstillinger av militærutstyr noensinne, som dens leder, Kim Jong Un, sa at han ikke trodde gjentatte påstander fra USA om at det ikke hadde noen fiendtlig hensikt mot landet hans.

Visningen av makt skjedde en dag etter at Nord markerte 76 -årsjubileet for dets regjerende Arbeiderparti. Den hadde ofte feiret slike jubileer med store militære parader. Men i år arrangerte den i stedet en innendørs utstilling av sine missilstyrker mandag, og tirsdag bar Nordens koreanske sentrale nyhetsbyrå teksten til Kims tale på arrangementet.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Kim lovte å bygge opp landets militære makt ytterligere.

Nord-Koreas leder Kim Jong Un taler på Defence Development Exhibition, i Pyongyang, Nord-Korea. (Reuters) Les også | FN -ekspert etterlyser at N -Korea -sanksjonene skal lempes etterhvert som sultfaren truer

“USA har ofte signalisert at det ikke er fiendtlig overfor staten vår, men det er ingen handlingsbaserte bevis for å få oss til å tro at de ikke er fiendtlige,” sa han.

Han kalte USA “hyklerisk” for å hjelpe Sør -Korea med å øke raketten og andre militære styrker i navnet for å “avskrekke” Nord -Korea – akkurat som det fordømte Nordens egen utvikling og tester av missiler som “provokasjoner”. Han sa at missilene hans var for selvforsvar og fred, ikke for krig, og la til at han ikke hadde tenkt å gi dem opp.

“Vår fiende er selve krigen, ikke et bestemt land eller styrker som Sør -Korea og USA,” sa Kim. “Men vår eksterne innsats for fred betyr på ingen måte å gi opp våre rettigheter til selvforsvar.”

Militære fly utføre a under Defence Development Exhibition, i Pyongyang, Nord -Korea. (Reuters)

Bilder fra utstillingen viste en rekke nye missiler som Nord -Korea har testet eller avduket de siste fem årene. Displayet inkluderte det som så ut som en hypersonisk missil, sammen med et nytt, uprøvd interkontinentalt ballistisk missil som gjorde sin første offentlige opptreden i en militærparade i oktober i fjor. Det missilet så større ut enn de tre langdistanse-missilene Nord-Korea lanserte i 2017, før Kim startet sitt diplomati med Donald Trump, den gang USAs president.

Utstillingen, som inkluderte ubåt-lanserte ballistiske missiler, var en av de største våpenvisningene Nord-Korea har arrangert de siste årene. Det kom da Washington gjentatte ganger oppfordret landet til å gå tilbake til forhandlinger om atomnedrustning.

Biden -administrasjonen har sagt at forhandlinger kan holdes “når som helst, hvor som helst” og “uten forutsetninger”, og legger til at den har ” ingen fiendtlig hensikt ”mot det isolerte landet.

Men Nord -Korea insisterer på at det vil vurdere å gjenoppta dialogen bare hvis Washington viser at det ikke er fiendtlig – og ikke bare med ord, men “gjennom handling.”

Nord -Koreas leder Kim Jong Un snakker med tjenestemenn ved siden av militære våpen og kjøretøyer, inkludert landets interkontinentale ballistiske missiler (ICBM), på Defence Development Exhibition. (Reuters) Les også | Nord-Korea sier at det har testet jernbaneskytede ballistiske missiler

Slike krav har komplisert alle tidligere forsøk fra USA og Sør-Korea for å engasjere nord i dialog. De allierte lokket tidligere Nord -Korea til å gå tilbake til forhandlingsbordet ved å tilby humanitær hjelp og nedskalere eller avlyse sine felles militære øvelser.

Men flere forhandlingsrunder mellom Nord -Korea og flere amerikanske administrasjoner har alle ikke klart å avslutte atomvåpenprogrammet.

Kim og Trump møttes tre ganger mellom 2018 og 2019. Men de klarte ikke å bli enige om hvordan de skal rulle tilbake nordens atomvåpenprogram. Kim tilbød å demontere bare en del av sitt lands kjernefysiske anlegg i bytte for å oppheve sanksjoner. Men samtalene kollapset da Trump avviste forslaget og krevde en mer omfattende demontering av Nordens atomarsenal.

Siden Kims andre toppmøte med Trump ble avsluttet uten avtale tidlig i 2019, har Nord -Korea nektet å starte forhandlingene på nytt. I stedet gjenopptok det missiltester-for det meste med ballistiske missiler med kort rekkevidde-og avduket planer om å bygge den typen sofistikerte våpen bare verdens største militære makter hadde, for eksempel en atomdrevet ubåt.

Nord-Koreas leder Kim Jong Un deltar på forsvarsutviklingsutstillingen . (Reuters)

I forrige måned gjennomførte den fire missiltester, og lanserte det den kalte et langdistanse strategisk cruisemissil og det hypersoniske missilet.

Den militære utstillingen var ment å forsikre nordkoreanerne om at landets militære makt kan ha ekspandert raskt under Kims tiår gamle styre. Den inneholdt en ny tank, i tillegg til nye solid-fuel-missiler montert på mobile løfteraketter som Nord har testet siden 2019. Solid-fuel-missilene betydde store fremskritt i Nordens missilteknologi fordi de er lettere å transportere og skjule, og ta mindre tid å forberede lanseringen.

Visningen av makt kommer ettersom landets økonomi har blitt hindret av pandemien og år med internasjonale sanksjoner.

Utenfor utstillingshallen viste nordkoreanske soldater sine kampsportkunnskaper mens en luftvåpeneskvadron fløy over hodet og etterlot seg striper av rød, blå og gul røyk, viser bilder publisert gjennom statlige nyhetsmedier. Fallskjermjegere kom ned fra himmelen med et Worker's Party-flagg.

“Vi er en atomkraft med selvhjulpenhet,” sa et stort banner. Et annet banner lød: “Vi er en stor rakettmakt.”

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste verdensnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.