Je Android-telefoon kan binnenkort ook dienst doen als digitale autosleutel

0
43
Google

Google maakt zich klaar om Android 12 voor de massa uit te brengen, en begraven in de release naast een aanstaande update van Google Play Services, vonden de mensen van XDA Developers digitale autosleutelondersteuning voor Android. In mei kondigde Google aan dat het zich bij Apple zou voegen om mensen auto's te laten ontgrendelen met een Android-telefoon, en nu lijkt het erop dat de release om de hoek ligt.

Voor alle duidelijkheid, Google wil meer toevoegen -apparaatopslag van digitale autosleutels en rijbewijzen om Pixel- en Samsung-telefoons te selecteren.

In een demontage van de nieuwste Google Play Services-update (v21.39.15), vond XDA Developers meerdere nieuwe toevoegingen met betrekking tot de eerder aangekondigde Digital Car Key-functionaliteit. Helaas weten we er nog steeds niet veel van, bijvoorbeeld of gebruikers het contact kunnen starten naast het ontgrendelen van voertuigen of wanneer/of het zal worden vrijgegeven.

< p>Houd er rekening mee dat alleen omdat een demontage van de update bewijs van de functie heeft gevonden, dit niet betekent dat het klaar is voor een release of dat het überhaupt zal worden uitgebracht. In plaats daarvan lijkt het erop dat Google gewoon wijzigingen aanbrengt en zich erop voorbereidt.

Dat gezegd hebbende, met de Pixel 6 en Android 12 die beide in de komende weken verschijnen, is de kans groot dat Google dit aankondigt een handige functie zoals digitale autosleutels ernaast.

Brian A Jackson/Shutterstock

Volgens het rapport zal de functie Digitale autosleutels van Android NFC gebruiken om een ​​voertuig te ontgrendelen. De aankondiging eerder dit jaar vermeldde echter zowel NFC als Ultra-wideband (UWB) RF-technologie. Er is dus een kans dat Google kan beginnen met NFC, zodat eigenaren met hun telefoon tegen een autodeur kunnen tikken om deze onmiddellijk te ontgrendelen en vervolgens UWB op een later tijdstip kunnen toevoegen.

De code suggereert ook dat de functie ondersteunt alleen geselecteerde mobiele apparaten, geselecteerde voertuigen en werkt in eerste instantie alleen in specifieke regio's. Google zal de ondersteuning echter later waarschijnlijk uitbreiden naar meer apparaten en gebieden.

via XDA Developers