“Indien kontrollerar världscricket”: Imran Khan efter att Nya Zeeland, England drog sig ur Pakistan -turnén

0
44

Pakistans premiärminister Imran Khan (Arkiv)

Uttrycker besvikelse över Nya Zeelands och Englands beslut att dra sig ur sina respektive rundturer i Pakistan , Sade premiärminister Imran Khan måndag att pengar har blivit en stor aktör nu, och att Indien är den rikaste brädan, som styr världscricket. ”

I en intervju med Middle East Eye sa Khan att England inte skulle ha vågat göra detsamma mot Indien, eftersom de vet att (med) de involverade summorna, Indien kan typ producera mycket mer pengar. Pengar är en stor spelare nu för såväl spelarna som cricketbrädet. (The) Indian cricket board är den rikaste, så Indien kontrollerar i princip världscricket, ” sa han.

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Khan, före detta pakistanska cricketkaptenen, sa att beslutet var “ nedslående ” och påpekade att Pakistan turnerade England i juli 2021 under Covid-19-lockdownen. “De borde ställa sig frågan, vad skulle de ha trott om något land skulle göra det mot dem”, sa han.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1 .png

Pakistans premiärminister kritiserade också Nya Zeeland för att ha avbrutit sin turné den 17 september efter ett bombhot. Han kallade hotet “ falska nyheter &#8221 ;, tillade han: “ Den största oro för skyddet av utländska lag är för oss. Tänk om något händer i Pakistan. Vi är ansvariga och vi har en av de bästa underrättelsetjänsterna i världen. ”

Tidigare, född i Pakistan australiensiska cricketspelaren Usman Khawaja sa “ money talks ” och lag skulle aldrig säga nej till turné i Indien men det är “ enkelt för spelare och organisationer ” att tacka nej till uppdrag i Pakistan eller Bangladesh.

Enligt schemat skulle Nya Zeeland spela tre ODI och fem T20I i Pakistan från den 17 september till den 3. oktober. England skulle spela två T20I mot Men in Green den 13 och 14 oktober.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express -appen för alla de senaste världsnyheterna.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd