Här är Sveriges tre nya getton

0
48

Publicerad 14 oktober 2021 kl 08.58

Inrikes. Polisen gör ändringar i den så kallade gettolistan över utsatta områden i Sverige. Bland annat hamnar Flemingsberg, där Södertörns högskola ligger, på listan rapporterar Ekot.

Gilla artikeln på Facebook

Sedan 2015 driver polisen en officiell lista över getton i Sverige, där kriminella har en inverkan på lokalsamhället. Det handlar om ett 60-tal områden i kategorierna riskområde, utsatt område respektive särskilt utsatt område.

De “särskilt utsatta” områdena är de mest problematiska gettona där det finns många kriminella och förekommer systematiska hot och våldshandlingar mot vittnen och anmälare. I dessa områden kan polisen ha “mycket svårt” att göra sitt jobb., enligt myndigheten.

Tre nya områden, alla i Stockholms län, hamnar nu på listan.

Området Visättra i Flemingsberg utanför Stockholm, bara ett stenkast från Södertörns högskola och Södertörns tingsrätt, hamnar på listan som utsatt område. I Nacka klassas Fisksätra som utsatt och Valsta i Sigtuna bedöms som ett riskområde.