Din Android -telefon kan snart fungera som en digital bilnyckel

0
42
Google

Google gör sig redo att släppa Android 12 till massorna, och begravdes i utgåvan tillsammans med en kommande Google Play Services -uppdatering, folk på XDA Developers hittade stöd för digitala bilnycklar för Android. I maj meddelade Google att det kommer att gå med Apple i att låta folk låsa upp bilar med en Android -telefon, och nu ser det ut som att versionen är precis runt hörnet.

För att vara tydlig vill Google lägga till -enhet lagring av digitala bilnycklar och förarkort för att välja Pixel- och Samsung -telefoner.

I en nedbrytning av den senaste Google Play Services -uppdateringen (v21.39.15) hittade XDA Developers flera nya tillägg relaterade till den tidigare meddelade Digital Car Key -funktionen. Tyvärr vet vi fortfarande inte för mycket om det, som om det tillåter användare att starta tändningen ovanpå upplåsning av fordon eller när/om det kommer att släppas.

< p>Tänk på att bara för att en nedbrytning av uppdateringen hittade bevis på funktionen, betyder det inte att den är redo för en release eller att den kommer att släppas alls. Istället ser det ut som att Google helt enkelt gör ändringar och förbereder sig för det.

Som sagt, med Pixel 6 och Android 12 båda kommande under de närmaste veckorna finns det en god chans att Google meddelar en användbar funktion som digitala bilnycklar bredvid den.

Brian A Jackson/Shutterstock

Enligt rapporten kommer Android -funktionen Digital Car Keys att använda NFC för att låsa upp ett fordon. Tillkännagivandet tidigare i år nämnde dock både NFC- och UltraWideband (UWB) RF-teknik. Så det finns en chans att Google kan börja med NFC, så att ägare kan knäppa telefonen till en bildörr för att låsa upp den direkt och sedan lägga till UWB vid ett senare tillfälle.

Koden antyder också att funktionen kommer endast att stödja utvalda mobila enheter, utvalda fordon och bara arbeta i specifika regioner till en början. Google kommer dock troligen att utöka stödet till fler enheter och områden senare.

via XDA Developers