Delhi konfidentiellt: Sök efter experter

0
54

Nitin Gadkari

ROAD TRANSPORT and Highways Ministry under Nitin Gadkari vill bilda en expertrådgivningsgrupp, som formellt kommer att ge råd om transportfrågor. Gruppen med fem medlemmar kommer att ha experter från olika områden som kommer att ge råd till ministeriet och ministern i frågor som förarlösa bilar, alternativa bränslen som vätebränsleceller, elfordon, hyperloop och kabeldrivna transportalternativ. Det kommer också att ge råd om “delad mobilitet” som appbaserade taxitjänster och bilpool. Sökningen pågår för att hitta rätt typ av människor, med tanke på att de som ansöker inte har någon intressekonflikt medan de sitter i panelen.

Tillbaka till kontoret < /p>

I takt med att förberedelserna för de viktigaste församlingsvalen nästa år tar fart, återgår BJP: s högkvarter också till det normala. Partikontoret, som nästan hade stått öde på grund av pandemin, bevittnar stadigt aktiviteter med lättnaderna i restriktionerna. Fackliga ministrar har nu ombetts att göra sig tillgängliga för partikadrare och ledare på kontoret ofta. På måndagen återupptogs övningen med hälso- och familjeminister Mansukh Mandaviya närvarande på kontoret på eftermiddagen. Lag- och justitieminister Kiren Rijiju kommer att vara närvarande på kontoret på tisdag och järnvägsminister Ashwini Vaishnaw på torsdag.

Allt på en dag

DEN BRITISKA högkommissionen i New Delhi organiserade en ”Högkommissarie för en dag” under helgen. Aditi Maheshwari, 20, från Chittorgarh i Rajasthan tillbringade en hel dag med att leda den brittiska högkommissionen efter att ha vunnit en tävling. Aditi, som strävar efter att gå med i IAS, är den femte vinnaren av Indien -upplagan av tävlingen “Högkommissionär för en dag”, som arrangeras årligen sedan 2017 för att fira den internationella dagen för flickbarnet. Som Storbritanniens främsta diplomat i Indien upplevde Aditi en mängd olika diplomatiska aktiviteter. Alex Ellis, biträdande högkommissarie för dagen (andra dagar, högkommissarie till Indien), körde runt henne i ett elfordon. Aditi läser för närvarande en kandidatexamen i fysik från Miranda House.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste konfidentiella nyheterna i Delhi, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har fått gröna betyg för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.