De gebruikersinterface van Visual Studio aanpassen

0
42

Visual Studio biedt tal van aanpassingsmogelijkheden, zij het enigszins begraven in de menu's. U kunt aangepaste thema's toepassen, uw stijlregels bewerken en aangepaste lettertypen toevoegen met ligaturen die zijn ontworpen voor programmeren.

Een aangepast thema instellen

< p>Microsoft biedt hiervoor een aantal hulpmiddelen, maar de meest recente en gemakkelijkst te gebruiken is de Visual Studio Color Theme Designer. Er is ook de Color Theme Editor voor oudere versies. Download en installeer de ontwerper en maak vervolgens een nieuw VSTheme-project:

< p>Het leuke van de ontwerper is dat je voor het grootste deel van de toepassing drie basiskleuren kunt kiezen. Visual Studio gebruikt dezelfde “Accent Color” systeem dat de rest van Windows volgt. Als je voor een donker thema gaat, kies dan een tint donkergrijs die je leuk vindt voor de primaire kleur, dan een accentkleur en dan een iets lichtere grijstint voor de secundaire kleur, die wordt gebruikt voor zaken als contouren op knoppen.

De ontwerper genereert extra kleuren op basis van de kleuren die u hebt ingevoerd en past deze in alle de juiste plaatsen. U kunt op “Toepassen” onderaan om het als het huidige thema in te stellen en te zien hoe het eruit ziet.

Als u echter enkele handmatige overschrijvingen wilt maken, toont het volgende scherm alle individuele instellingen:< /p>

Advertentie

Merk op dat deze geen syntaxisaccentuering bevatten, u moet die kleuren wijzigen in het optiemenu.

Syntaxis aanpassen Markeren

De thema-editor verandert de kleuren voor de interface van Visual Studio, maar de instellingen voor syntaxisaccentuering worden afzonderlijk behandeld in het menu Opties. Open de opties van Tools > Opties.

U merkt misschien dat de achtergrondkleur niet is veranderd; dit is omdat het hier is ingesteld. Onder “platte tekst,” u kunt de achtergrondkleur wijzigen.

De instellingen voor veranderen wat je wilt zijn erg begraven, onderaan onder "Gebruikersleden"" Hier vindt u de kleuren voor het wijzigen van methoden, velden, parameters, klassen, opsommingen en zo ongeveer alles.

Een heel handig ding om te doen is een andere kleur instellen voor parameters. Standaard zijn ze lichtblauw, wat dezelfde kleur is als lokale variabelen. Het is echter best handig om het verschil te kunnen zien tussen invoerargumenten en lokaal gedefinieerde variabelen. Je kunt ook verschillende kleuren instellen voor velden en eigenschappen, die beide standaard niet gekleurd zijn.

De kleuren voor letterlijke tekenreeksen staan ​​iets hoger, evenals kleurinstellingen voor escape-tekens.

Advertentie

Buiten de basis heeft Visual Studio specifieke items voor sommige taalspecifieke instellingen, dus als je iets ziet dat nog steeds wit is, kun je het waarschijnlijk in de lijst vinden.

Een aangepast lettertype toevoegen

Standaard gebruikt Visual Studio Consolas, dat monospaced maar een beetje standaard is.

Natuurlijk zijn er betere lettertypen die speciaal zijn ontworpen voor programmeren. Een van de meest populaire is FiraCode, dat aangepaste ligaturen toevoegt om het uiterlijk van veelvoorkomende elementen zoals => en !=.

Je moet installeer het lettertype dat u kiest op uw systeem en selecteer het vervolgens uit de “Fonts” menu in de “Opties.”

< p>Misschien moet u Visual Studio opnieuw opstarten om volledig van kracht te worden.