De beste 8K-tv's voor vakantie 2021: alle pixels

0
70
LG

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij een 8K-tv in 2021
Beste 8K-tv in het algemeen: Samsung QN900A< br/>Beste Budget 8K TV: TCL 6-Series 8K
Beste 8K TV voor Gaming: Samsung QN900A
Beste OLED 8K TV: LG Signature ZX


Fijne feestdagen! Dit artikel maakt deel uit van onze Cadeaugids voor de feestdagen 2021, waar je de beste aanbevelingen van How-To Geek, LifeSavvy en Review Geek kunt vinden om je te helpen het perfecte cadeau te kiezen voor iedereen op je lijst!

Waar moet je op letten bij een 8K-tv in 2021

8K-tv's hebben in slechts een paar jaar een lange weg afgelegd. Niet alleen is het aantal 8K-televisies op de markt veelvoudig gegroeid, maar in sommige gevallen is ook de prijs ervan aanzienlijk gedaald. Ze lijken niet langer helemaal overbodig en worden een redelijke investering.

Een essentieel kenmerk om naar te zoeken in een 8K-tv is de opschaalbaarheid. Opschalen is het proces dat door de televisie wordt gebruikt om de resolutie van inhoud met een lagere resolutie te verhogen. Aangezien je voornamelijk naar 4K-, Full-HD- en HD-content op je tv kijkt, zal de opschalingskwaliteit een belangrijke rol spelen om ervoor te zorgen dat dergelijke content er goed uitziet op het scherm.

GERELATEERDEen tv kopen: wat u moet weten < p>De schaarste aan native 8K-content wordt vaak aangehaald als argument tegen 8K-tv's. Maar met upscaling kun je nog steeds genieten van de volledige resolutie van je 8K-tv. Als u op zoek bent naar de beste tv-technologie, zijn 8K-tv's de beste keuze, omdat ze het beste bevatten van wat tv-fabrikanten te bieden hebben.

U wilt ook dat de 8K-tv een fantastische visuele ervaring biedt. Er zijn momenteel twee weergavetechnologieën beschikbaar in 8K-tv's: LED en OLED. Beide hebben hun positieve en negatieve kanten. 8K OLED-tv's zijn momenteel echter zeldzaam en exorbitant duur, dus tenzij je behoorlijk wat geld hebt, kijk je naar een LED 8K-tv.

Bang & Olufsen en LG zijn de enige fabrikanten die 8K OLED-tv's in de VS aanbieden, en zelfs Bang & De 8K-tv van Olufsen is gebaseerd op LG-technologie. De LED 8K-tv's daarentegen komen veel vaker voor en zijn afkomstig van verschillende tv-makers. Led-tv's hebben over het algemeen minder risico op inbranden en andere problemen die OLED ook heeft.

Laten we nu ingaan op onze aanbevelingen.

GERELATEERD: AMD FreeSync, FreeSync Premium en FreeSync Premium Pro: wat is het verschil?

Algemeen beste 8K-tv: Samsung QN900A

Samsung

Pros

 • ✓ Ongelooflijk dunne en onbestaande randen
 • ✓ HDR10+-ondersteuning
 • ✓ Uitstekend lokaal dimmen
 • ✓ HDMI 2.1 en gamingfuncties van de volgende generatie

Nadelen

 • ✗ Bloeit rond heldere objecten
 • ✗ Lage native contrastverhouding
 • ✗ Geen Dolby Vision-ondersteuning

De QN900A is Samsung's vlaggenschip 8K-model voor 2021 en onze keuze voor de beste op de markt. Het heeft gewoon alles wat je nodig hebt voor een eersteklas tv-ervaring. De televisie ziet er fantastisch uit en biedt een meeslepende kijkervaring dankzij het edge-to-edge design. Het is ook superdun en zit vlak tegen de muur als je het wilt ophangen.

De Samsung QN900A maakt gebruik van Mini LED-achtergrondverlichting met veel meer bliksemzones dan de typische LED-achtergrondverlichting. Gecombineerd met full-array local dimming, biedt het diepe zwarttinten, een goede contrastverhouding en hoge helderheidsniveaus. Daarnaast zorgt de aanwezigheid van Samsung's Ultra Viewing Angle-laag ervoor dat je ook goede kijkhoeken krijgt, ongeacht waar je zit ten opzichte van de set.

GERELATEERDASTC 3.0 Explained: Broadcast TV komt naar je telefoon

De tv schaalt ook content met een lagere resolutie prachtig op. Dus of je nu Netflix aan het bingewatchen bent of je favoriete sport live op kabel-tv bekijkt, je staat voor een traktatie. De ondersteuning voor NextGen TV is ook aanwezig, een nieuwe technologie voor televisie-uitzendingen die een betere beeldkwaliteit, verbeterde audio en interactieve functies belooft.

Gaming is een ander gebied waarop QN900A schittert met ondersteuning voor 4K-gaming met 120 fps , lage invoervertraging, uitstekende responstijd en ondersteuning voor variabele verversingssnelheid (VRR). Daarnaast zijn er twee HDMI 2.1-poorten beschikbaar om je PlayStation 5 of Xbox Series X op aan te sluiten.

Deze Samsung-tv wordt aangedreven door Tizen, een van de betere smart-tv-platforms op de markt. Het geeft je toegang tot alle populaire streaming-apps en -services, dus je hoeft je geen zorgen te maken over streaming-apparaten en welke resoluties ze mogelijk ondersteunen.

Helaas heeft de televisie last van bloeiproblemen, maar het is een probleem met alle LED 8K-tv's die momenteel op de markt zijn. De QN900A is wat dat betreft niet uniek en al met al is deze Samsung set de beste keuze voor een 8K tv. Je kunt hem krijgen in 65-inch, 75-inch en 85-inch formaten.

Beste 8K-tv in het algemeen

Samsung QN900A

De QN900A maakt deel uit van Samsungs assortiment voor 2021 en heeft alles wat je nodig hebt in een ongelooflijke 8K-tv. Bovendien kost het geen klein fortuin.

Amazon

$ 4945,99
$ 6999.99 Bespaar 29%

Beste budget 8K-tv: TCL 6 -Series 8K

TCL

Pros

 • ✓ Mini-LED-achtergrondverlichting
 • ✓ Uitstekend contrast en algehele beeldkwaliteit
 • ✓ HDMI 2.1 en gamingfuncties van de volgende generatie
 • ✓ HDR10 en Dolby Vision beschikbaar

Nadelen

 • ✗ TV heeft moeite met opschalen van Full-HD- en HD-content
 • ✗ Slechte kijkhoeken

TCL staat bekend om zijn betaalbaarheid en het bedrijf sloeg het uit het park met de 6-serie 4K tv-lijn door uitstekende prestaties te leveren tegen lage prijzen. Hetzelfde geldt voor de 6-serie 8K-tv van het bedrijf. Hoewel de 8K-tv van TCL nog steeds duurder is dan 4K-tv's van hetzelfde formaat, is hij vergelijkbaar goedkoper dan vergelijkbare 8K-tv's van LG of Samsung.

De TCL 8K TV ziet er goed uit, verder dan alleen de beeldkwaliteit. De gecentraliseerde metalen standaard is een leuke afwisseling van de steeds vaker voorkomende brede poten die meer ruimte innemen op een entertainmentcentrum. De tv is echter dikker dan concurrerende modellen en de randen zijn niet zo verfijnd als je zou verwachten. Maar voor hoeveel u bespaart, zal dit voor de meesten waarschijnlijk geen dealbreaker zijn.

GERELATEERDHDR-formaat oorlogen: wat is het verschil tussen HDR10 en Dolby Vision?

Dankzij Mini LED-achtergrondverlichting biedt de televisie diepere zwarttinten met zijn dimzones en uitstekend contrast. De beeldkwaliteit is ook uitstekend en als je nog nooit een 8K-tv in actie hebt gezien, wees dan klaar om weggeblazen te worden. Daarnaast krijg je ondersteuning voor HDR10 en Dolby Vision om te genieten van HDR-content en gaming in al zijn schoonheid.

TCL's Smart 8K Upscaling is meestal uitstekend in het opschalen van content met een lagere resolutie. Het worstelt echter meer met Full-HD- of HD-inhoud dan concurrerende 8K-tv's. Als gevolg hiervan zul je af en toe wat artefacten opmerken als je 1080p-inhoud bekijkt. Dat gezegd hebbende, opgeschaalde 4K-content is een genot om naar te kijken en is vrij algemeen te vinden.

Alle gamingfuncties van de volgende generatie zijn ook aanwezig op de 6-Series 8K. Dus als je van plan bent een PS5 of Xbox Series X aan te sluiten, kun je gamen in 4K met 120 fps via de twee HDMI 2.1-poorten. Daarnaast heeft de tv een lage input lag en een snelle responstijd.

Het immer populaire Roku-besturingssysteem verwerkt de slimme aspecten van de tv en biedt zoals altijd een soepele en vloeiende ervaring met toegang tot talloze apps en streamingdiensten. Je hebt alles wat je nodig hebt om direct uit de doos van de 8K-ervaring te genieten!

Je kunt de TCL 6-Series 8K TV in 65-inch en 75-inch formaten pakken.

Beste budget 8K-tv

TCL Series-6 8K-tv

Met zijn Series-6 8K TV heeft TCL zijn spel echt naar een hoger niveau getild. Hierdoor is het niet alleen de beste TCL TV op de markt, maar ook de best betaalbare 8K TV.

Amazon

$ 2.999,99

Best 8K TV voor Gaming: Samsung QN900A

Samsung

Pros

 • ✓ Twee HDMI 2.1-poorten met ondersteuning voor 8K@60fps gaming
 • ✓ HDMI VRR, AMD FreeSync en Nvidia G-Sync-compatibiliteit
 • ✓ Goed contrast, hoge helderheid en diepe zwarttinten
 • ✓ HDR10+-ondersteuning

Nadelen

 • ✗ Bloeit rond heldere objecten
 • ✗ Geen Dolby Vision

Behalve dat het een geweldige 8K-tv is, biedt de Samsung QN900A ook gameprestaties van het hoogste niveau. Het heeft alle gamingfuncties van de volgende generatie, waaronder 8K-gaming met 60 fps en 4K-gaming met 120 fps. Als je een Nvidia GeForce RTX 3090 of een AMD Radeon RX 6800 in je pc hebt, kun je op deze set genieten van 8K-games in al hun schoonheid.

Natuurlijk, die zijn er! Er zijn momenteel niet veel 8K-games beschikbaar, maar de QN900A doet ook fantastisch werk bij het opschalen van 4K-content. Dus zelfs de 4K-games zien er geweldig uit op de tv.

Je krijgt ook functies zoals de Auto Low Latency Mode en VRR. En de tv ondersteunt niet alleen HDMI VRR; het is ook compatibel met AMD FreeSync en Nvidia G-Sync VRR-formaten. Daarnaast zijn er twee HDMI 2.1-poorten.

GERELATEERDWat is de HDR10+-standaard?

De ondersteuning voor HDR10+ zorgt ervoor dat je kunt genieten van HDR-gaming, en de Mini LED-achtergrondverlichting en local dimming zorgen voor een goed contrast en diepe zwarttinten. De tv heeft ook hoge helderheidsniveaus om hoogtepunten naar voren te brengen en HDR-inhoud er ongelooflijk uit te laten zien.

Je krijgt ook een ingebouwde Game Bar-functie voor de QN900A die details toont over invoervertraging, frames per seconde (fps), HDR en meer. U kunt ook snel instellingen voor de spelmodus invoeren met behulp van de balk. Deze functie is meestal alleen te zien op pc's, dus het is mooi om te zien dat deze is ingebouwd in de QN900A.

Als je geen games speelt, kun je content streamen of gewone tv kijken met een ongelooflijke visuele en audio-ervaring. Het Tizen-platform bevat apps voor alle populaire streamingdiensten, waaronder Netflix, Hulu, Disney+ en HBO Max.

De Samsung QN900A is verkrijgbaar in 65-inch, 75-inch en 85-inch formaten.< /p> Beste gaming 8K-tv

Samsung QN900A

De Samsung QN900A heeft alle gaming features die je nodig hebt, waaronder 8K, 60fps gaming en HDMI 2.1. Het ziet er ook uitstekend uit met een ontwerp van rand tot rand.

Amazon

$ 7.497,99
$ 8.999,99 Bespaar 17%

Best OLED 8K TV: LG Signature ZX

LG

Pluspunten

 • ✓ Bijna oneindige contrastverhouding en perfecte zwarttinten
 • ✓ Vier HDMI 2.1-poorten
 • ✓ FreeSync, G-SYNC en HDMI Forum VRR-ondersteuning

Nadelen

 • ✗ Onbetaalbaar
 • ✗ Risico op inbranden

OLED-schermen hebben enkele nadelen, maar ze bieden een bijna oneindige contrastverhouding en echte zwarttinten. Daarom zijn OLED-tv's geweldig voor het bekijken van inhoud in donkere kamers en bieden ze een filmische ervaring. Maar als u op zoek bent naar een 8K OLED-tv, zijn er maar een paar opties beschikbaar in de VS. De LG Signature ZX onderscheidt zich als de beste met zijn eersteklas opschalingscapaciteit en algehele fantastische kwaliteit.

De LG ZX biedt een ongelooflijke visuele ervaring met levendige kleuren en geweldige kijkhoeken. Dus of je nu films streamt of sport kijkt op kabel-tv, je zult niet teleurgesteld zijn. Het wordt ook aangedreven door webOS, en het heeft alles wat je nodig hebt van een smart TV-platform.

GERELATEERDEen OLED-tv onderhouden om inbranden en meer te voorkomen

Zoals de meeste LG OLED-tv's is de ZX ook uitstekend geschikt voor gamen. U krijgt alle functies van de volgende generatie, inclusief HDMI 2.1. In feite zijn er vier HDMI 2.1-poorten op de tv. Het biedt ook een lage invoervertraging, een snelle responstijd en VRR-ondersteuning.

De televisie wordt geleverd in twee enigszins verschillende ontwerpen, afhankelijk van de schermgrootte die u krijgt. Terwijl het kleinere 77-inch model aan de muur kan worden gemonteerd of op een mediacenter kan worden geplaatst, heeft het grotere 88-inch model een insteekbare vloerstandaard en er is geen officiële manier om het aan een muur te hangen. Dat gezegd hebbende, in beide varianten ziet de tv er spectaculair uit.

Omdat het een OLED-tv is, bestaat het risico van inbranden op de ZX. Maar zolang je niet regelmatig content met statische elementen op het scherm laat staan, komt het goed.

Natuurlijk is de prijsstelling van de tv het grootste nadeel, aangezien deze begint bij een maar liefst $ 20.000, wat voor de meeste mensen geen klein bedrag is. Maar als je het geld hebt om te spetteren, is de LG Spectrum ZX de beste keuze.

Beste OLED 8K-tv

LG Signature ZX

De LG Signature ZX biedt een uitstekende visuele ervaring dankzij het OLED-scherm. Het schaalt ook content met een lagere resolutie prachtig op, zodat u kunt genieten van wat u aan het kijken bent.

Nu winkelen

 

De beste TV's van 2021 voor games, films en meer Beste algemene tv LG C1 Amazon

$1471,99
 

Beste budget-tv Hisense U7G Amazon

$977.00
$1099.99 Opslaan 11%

Beste 8K-tv Samsung QN900A 8K Amazon

$3458.99< br/>$4999.99 Bespaar 31%

Beste gaming-tv LG G1 Amazon

$1871,99
$1999,99 Bespaar 6%

Beste tv voor films Sony A90J Amazon

$ 2778.00
 

Beste Roku TV TCL 6-serie R635 Amazon

$749,00
$845,00 Bespaar 11%

Beste led-tv Samsung QN90A Amazon

$ 1482,99
$ 1799,99 Bespaar 18%

LEES VOLGENDE

 • › Hoe Microsoft OneDrive op Windows 10 te resetten om synchronisatieproblemen op te lossen
 • › Hoe vervelende iMessage-reacties op Android te blokkeren
 • › Ubuntu 21.10 komt met een aangepast GNOME 40-bureaublad
 • › Bordweergave gebruiken in Microsoft Outlook Agenda
 • › How-To Geek's beste technische cadeaus voor kinderen van 3-6 jaar voor vakantie 2021