De 6 beste streamingboxen en sticks voor vakantie 2021

0
70
Apple

Waar u op moet letten bij een streamingapparaat

De beste streaming-sticks en -boxen bieden allemaal dezelfde basisfuncties. Toch zijn er een paar dingen waarmee u rekening moet houden voordat u een aankoop doet:

 • Besturingssysteem (OS): Dit is het belangrijkste verschil tussen verschillende streamingapparaten. Hoewel veel streaming-besturingssystemen dezelfde beats raken, is er nog steeds ruimte voor voorkeur. Ze kunnen aanzienlijk verschillen in ontwerp, functies en zelfs welke apps ze ondersteunen (hoewel de belangrijkste aanwezig zullen zijn, ongeacht welk apparaat je kiest).
 • Specs: Het kunnen ondersteunen van 4K, verschillende HDR-modi en surround sound zijn tegenwoordig allemaal belangrijke factoren van thuisentertainment. Toch kunnen deze functies de prijs aanzienlijk verhogen, dus het is niet ongebruikelijk dat fabrikanten meerdere versies van hetzelfde streamingapparaat maken met verschillende specificaties. Meestal is er een 1080p- en 4K-editie om u meerdere prijspunten te geven waaruit u kunt kiezen. Deze verschillende versies verschillen meestal wat betreft de resoluties die ze ondersteunen, maar we zullen je in dit opzicht zeker een overzicht geven van de situatie van elk apparaat.
 • Extra functies: Spraakbediening, gamestreaming en extra poorten zoals USB en Ethernet zijn allemaal handige functies die niet elk streamingapparaat biedt. Dit zijn leuke bonussen die je misschien niet altijd gebruikt, maar die toch worden gewaardeerd.

Het beste voor Apple-gebruikers: Apple TV 4K

Apple

< p>Voordelen

 • ✓ 4K, HDR-ondersteuning
 • ✓ Surroundgeluid
 • ✓ Compatibiliteit met andere Apple-apparaten
 • ✓ Slanke afstandsbediening

Nadelen

 • ✗ Beperkte poorten (alleen HDMI en Ethernet)
 • ✗ Duur

De streaming-speler van Apple is om veel redenen uitstekend, maar een van de grootste voordelen zijn de koppelingen met de rest van het ecosysteem van Apple. De tv gebruikt Siri voor zijn stemassistent en je kunt de Apple TV-app gebruiken om dingen vanaf je telefoon of tablet te bedienen en HomeKit-compatibele smarthome-apparaten vanaf de tv te bedienen. Wat de prestaties betreft, kun je 4K verwachten met HDR (namelijk Dolby Vision en HDR10) en Dolby Atmos digitaal surround-geluid voor een volledig meeslepende ervaring.

Voor Apple-fans ligt het voor de hand keuze, maar als je een krapper budget hebt, is er ook de 1080p-editie beschikbaar. Het is ongeveer $ 40 goedkoper, verlaagt de resolutie en heeft minder krachtige hardware binnenin. Je kunt voor beide edities ook kiezen tussen 32 of 64 GB interne opslag, waarbij de laatste optie duurder is.

Het beste voor Apple-gebruikers

Apple TV 4K

Siri-compatibiliteit en uitstekende specificaties maken dit de ideale keuze als je geïnvesteerd hebt in het ecosysteem van Apple.

Amazon

$ 169.00
$ 179,00 Bespaar 6%

Het beste voor Google Gebruikers: Chromecast met Google TV

Justin Duino

Pros

 • ✓ 4K, HDR-ondersteuning
 • ✓ Surroundgeluid
 • ✓ Geweldige aanbevelingen
 • ✓ Google Assistent

Nadelen

 • ✗ Geen extra poorten

GERELATEERDChromecast met Google TV Review: Roku moet zich zorgen maken

Chromecasts zijn hun eens zo eenvoudige doel om eenvoudig dingen van je telefoon naar je tv te casten, ver ontgroeid. Het nieuwste model is een feature-rijke streaming-stick die gemakkelijk kan wedijveren met de rest op deze lijst. Deze Chromecast draait Google TV (voorheen Android TV), die over de beste services beschikt, Google Assistant gebruikt voor spraakbediening en smart home-functionaliteit, en Google laat doen waar het goed in is: uw voorkeuren analyseren en inhoud aanbevelen die u nodig heeft. zal waarschijnlijk leuk vinden. De inhoudsaanbevelingen op het startscherm zijn gebaseerd op al uw favoriete services en maken het kiezen van wat u vervolgens wilt bekijken een beetje makkelijker.

Het ondersteunt ook 4K en HDR (Dolby Vision, HDR10 en HDR10+) evenals Dolby Atmos surround sound, dus je bent goed gedekt als het gaat om prestaties. En als je geïnteresseerd bent in gamestreaming, dan werkt Google Stadia ook op deze Chromecast.

De Chromecast met Google TV is beschikbaar in drie kleuren: Snow, Sunrise en Sky.

Het beste voor Google-gebruikers

Chromecast met Google TV

Met indrukwekkende prestaties en geweldige inhoudsaanbevelingen is de nieuwste Chromecast een gemakkelijke keuze voor Google-fans.< /p> Nu winkelen

 

Beste voor Alexa-gebruikers: Amazon Fire TV Stick 4K

Amazon

Pros

 • ✓ 4K, HDR-ondersteuning
 • ✓ Surroundgeluid
 • ✓ Werkt met andere Alexa-apparaten

Nadelen

 • ✗ Geen extra poorten

Als je huis al is uitgerust met heel veel Alexa-apparaten, dan is de Fire TV de juiste keuze voor jou. Het biedt de typische dingen: 4K-uitvoer (samen met Dolby Vision of HDR10+ voor HDR-ondersteuning), Dolby Atmos-surroundgeluid, alle streamingdiensten die je hartje begeert en een aantal solide inhoudsaanbevelingen. Maar bovendien maakt het gebruik van Amazon Alexa, wat betekent dat je de stick kunt bedienen met andere Alexa-apparaten in je huis of omgekeerd. Het is een uitstekende manier om je favoriete media te bekijken (met name Amazon Prime Video natuurlijk), en de slimme thuiskoppelingen zijn een leuke bonus als je zwaar in dat ecosysteem hebt geïnvesteerd.

Er is ook de Fire TV Stick Max die Wi-Fi 6 ondersteunt (zij het voor een iets hogere prijs), en de Fire TV Lite die alleen 1080p ondersteunt (voor iedereen die op zijn budget let).

Het beste voor Alexa-gebruikers

Amazon Fire TV Stick 4K

De Fire TV Stick speelt voorspelbaar goed samen met Alexa en is bovendien een solide streamingapparaat.

Amazon

$ 34.99
$ 49,99 bespaar 30%

Het beste voor Simplicity : Roku Ultra

Roku

Pros

 • ✓ 4K, HDR-ondersteuning
 • ✓ Surroundgeluid
 • ✓ Veel poorten
 • ✓ Eenvoudig besturingssysteem

Nadelen

 • ✗ Beperkte spraakassistent-functionaliteit

Hoewel diepgaande ondersteuning voor stemassistenten en algoritmische aanbevelingen geweldig zijn, is soms wat het eenvoudigst is het beste iets waar Roku altijd goed in is geweest. Roku TV is een ongelooflijk eenvoudig besturingssysteem waarmee je snel en zonder veel poespas naar streamingdiensten kunt springen. Bovendien ondersteunt de Ultra 4K (met Dolby Vision en HDR10+), Dolby Atmos en heeft de afstandsbediening sneltoetsen die je aan je favoriete apps kunt toewijzen. Er is ook een USB-poort op de box zelf als je video van andere apparaten wilt weergeven en een aux-poort op de afstandsbediening om privé te luisteren. De kans is groot dat het de streaming-app heeft die je wilt, of dat nu Netflix of HBO Max is.

Het is een fantastische streamingbox, maar als je nog geen soundbar hebt, kun je in plaats daarvan de Roku Streambar Pro overwegen. Het bevat dezelfde dingen als in de Ultra, maar allemaal ingebouwd in een solide soundbar. En wat is er niet leuk aan het krijgen van een audio-upgrade en een geweldig streamingapparaat in één? Of als je wilt, kun je een degelijke koptelefoon aansluiten op de afstandsbediening dankzij de meegeleverde koptelefoonaansluiting.

Het beste voor eenvoud

Roku Ultra

De vele poorten en prestaties van de Ultra maken het aantrekkelijk genoeg, maar Roku's eenvoudige benadering van UI-ontwerp maakt het vooral geweldig als je op zoek bent naar iets rechtdoorzee.

Amazon

$ 92,70
$ 99.99 Bespaar 7%

Best Budget: Roku Express 4K+

Roku

Pros

 • ✓ 4K + basis HDR-ondersteuning
 • ✓ Betaalbaar
 • ✓ Eenvoudig besturingssysteem

Nadelen

 • ✗ Beperkte spraakbediening
 • ✗ Geen extra poorten
 • ✗ Geen Dolby Vision

De Express 4K+ beschikt nog steeds over Roku TV, dus de gebruikersinterface is gemakkelijk te navigeren, maar biedt ook ondersteuning voor 4K (met HDR10+) voor een lagere prijs dan de meeste. Deze kleine doos heeft nog steeds alle prestaties die je tegenwoordig van een streaming-apparaat nodig hebt, maar weet te voorkomen dat je de prijs van $ 50 breekt. Als je het goed vindt (of er zelfs de voorkeur aan geeft) Roku's meer rechtlijnige benadering van streaming-apparaten, is het een uitstekende keuze als je een beperkt budget hebt, zelfs tussen de verschillende Roku-streamingsticks .

Beste budget

Roku Express 4K+

Een uitgekleed streamingapparaat dat nog steeds solide prestaties en een geweldige gebruikersinterface biedt.

Amazon

$ 28.98
$ 39.99 Bespaar 28%

Het beste voor Veelzijdigheid : NVIDIA Shield

NVIDIA

Pros

 • ✓ 4K, HDR-ondersteuning
 • ✓ Surroundgeluid
 • ✓ Gamestreaming via GeForce NOW
 • ✓ 3 GB interne opslag

Nadelen

 • ✗ Duur
 • ✗ Beperkte opslagruimte voor een Plex-server

De andere streaming-apparaten die tot nu toe zijn genoemd, waren bijna uitsluitend gericht op streamingdiensten als hun primaire functie, en het is logisch waarom: daar gebruiken de meeste mensen ze voor. Als u echter een doos met meer functionaliteit wilt, is de Shield precies dat. Het ondersteunt nog steeds 4K samen met Dolby Vision en Dolby Atmos surround sound voor als je naar dingen kijkt, maar er is hier veel meer aan de hand.

Het draait AndroidTV, dus je kunt er Google Assistant of Amazon Alexa op gebruiken, er games mee streamen via GeForce NOW en het zelfs laten functioneren als een kleine (maar goede) Plex-server met 3 GB interne opslag. Aan de buitenkant van de doos heeft het twee USB-poorten voor andere apparaten om verbinding mee te maken en een gigabit Ethernet-poort. Het schild is vanwege dit alles duurder dan de meeste streaming-apparaten, maar voor wat je hier krijgt, is die prijs gerechtvaardigd.

Er is echter een goedkopere versie van het schild die daalt de interne opslag voor een MicroSD-kaartsleuf, verliest de USB-poorten en heeft een slankere behuizing. Als het hebben van interne opslag uit de doos niet belangrijk voor je is, is het een goed alternatief.

Het beste voor veelzijdigheid

Nvidia Shield

Er zit veel in de Shield, waardoor het de perfecte keuze is als je op zoek bent naar een gadget dat meer is dan alleen een streamingstick.

Amazon

$ 199.99