CBSE vedtar integrert betalingssystem for forvaltning, utbetaling av avgifter

0
39

Innføringen av et normativt betalingssystem gjennom det integrerte betalingssystemet (IPS) gir mulighet for automatiske beregninger som utrydder behovet for menneskelig inngrep. Ekspressfoto av Praveen Khanna

Central Board of Secondary Education (CBSE) kunngjorde tirsdag sin beslutning om å vedta en pålitelig betalingsmekanisme for styring og utbetaling av ulike betalinger gjennom Integrated Payment System (IPS)

Den tidligere prosessen som CBSE brukte, inkluderte flere manuelle kontroller av tjenestemennene for betalinger. Etter eksamensoppgaver, etter å ha utført kontroller, brukte CBSE å dele pengene ut til senterinspektørene, som ytterligere ville utbetale betalingene til de forskjellige funksjonærene. IPS ville kutte den omhyggelig lange prosessen.

Les | Foreldreforening ber CBSE om å frafalle gebyr for eksamen i klasse 10, 12

Innføringen av et normativt betalingssystem gjennom det integrerte betalingssystemet (IPS) gir mulighet for automatiske beregninger som utrydder behovet for menneskelig inngrep. Etter innsending av inspeksjonsrapporter ved inspeksjonsoppgaver og pliktsamlingsattest ved eksamensoppgaver eller andre slike dokumenter, tillater IPS direkte bankoverføringer av honorarium og TA/DA til den tiltenkte betalingsmottaker.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Dette er oppnådd gjennom programvareintegrasjon med bankbetalingsgatewayen. Systemet er avhengig av egenerklæring/sertifisering og har forbedret enkelt å gjennomføre slike transaksjoner betraktelig.

IPS gir også mulighet for automatiske valideringskontroller som ikke bare reduserer tiden det tar å fullføre betalingsprosessen, men reduserer også muligheten for å begå falske transaksjoner og ikke-ekte utbetalinger.

Funksjonene i den nyutviklede IPS er i samsvar med prinsippene for Ease of Doing Business (EoDB) og Ease of Living (EoL), og har blitt implementert med hell for betaling av tilknytningskontroll, styre og CTET -undersøkelser.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste utdanningsnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.