CBSE antar integrerat betalningssystem för hantering, utbetalning av avgifter

0
70

Införandet av ett normativt betalningssystem via Integrated Payment System (IPS) möjliggör automatiska beräkningar som utrotar behovet av mänskligt ingripande. Expressfoto av Praveen Khanna

Centralstyrelsen för gymnasial utbildning (CBSE) meddelade tisdag sitt beslut att anta en pålitlig betalningsmekanism för hantering och utbetalning av olika betalningar via Integrated Payment System (IPS)

Den tidigare processen som CBSE använde innehöll flera manuella kontroller av tjänstemännen för betalningar. För undersökningsuppgifter, efter att ha utfört kontroller, använde CBSE att dela ut pengarna till centruminspektörerna, som ytterligare skulle betala ut betalningarna till de olika funktionärerna. IPS skulle korta ner den noggrant långa processen.

Läs | Föräldrarnas förening begär CBSE att avstå från avgiftskostnaderna i klass 10, 12

Införandet av ett normativt betalningssystem via Integrated Payment System (IPS) möjliggör automatiska beräkningar som utrotar behovet av mänskligt ingripande. Efter inlämning av inspektionsrapporter vid inspektionsuppgifter och tullsammanställningsbevis vid provuppgifter eller andra sådana underlag, tillåter IPS direkta banköverföringar av honorarium och TA/DA till den avsedda betalningsmottagaren.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Detta har uppnåtts genom programvaruintegration med bankbetalningsgatewayen. Systemet förlitar sig på självdeklaration/certifiering och har avsevärt förbättrat enkelheten att genomföra sådana transaktioner.

IPS möjliggör också automatiska valideringskontroller som inte bara reducerar den tid det tar att slutföra betalningsprocessen utan också minskar möjligheten att begå falska transaktioner och icke-äkta utbetalningar.

Funktionerna i den nyutvecklade IPS överensstämmer med principerna för Ease of Doing Business (EoDB) och Ease of Living (EoL) och har implementerats framgångsrikt för betalning av anslutningskontroll, styrelse och CTET -undersökning.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express -appen för alla de senaste utbildningsnyheterna.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd