Apple's “Unleashed” evenementstreams 18 oktober — M1X Macs komen eraan?

0
44
Apple

Hadden we niet net een Apple-evenement? Apple verstuurt nu uitnodigingen voor zijn 18 oktober “Unleashed” stream, waar we verwachten dat het bedrijf zijn M1X MacBook Pro, AirPods Gen 3 en verschillende andere baanbrekende nieuwe producten zal aankondigen.

We hoorden vorig jaar voor het eerst over de geüpgradede M1X-chipset, rond de tijd dat Apple zijn aangepaste M1-processor debuteerde. Het gerucht gaat dat de M1X een belangrijke upgrade is ten opzichte van de typische M1-chipset: hij beschikt over acht high-performance cores, twee high-efficiency cores en tot 32 GPU-cores. (Analisten zeggen dat Apple de M1X zal aanbieden met 16 GPU-cores en 32 GPU-coreconfiguraties.)

Vergelijk dat met de vier krachtige cores van de M1, vier high-efficiency cores en acht grafische kernen, en yeaaaah. Het verschil zou dag en nacht moeten zijn, vooral bij het uitvoeren van grafisch-intensieve taken.

Apple introduceert mogelijk drie nieuwe Macs met de M1X-chipset. Er is de 16-inch MacBook Pro, die werd “verondersteld” om in juni te lanceren, de 14-inch MacBook Pro en een Mac Mini Pro. Details over deze producten zijn schaars, hoewel de M1X MacBook Pro's mogelijk de eerste nieuwe MacBooks zijn met een verbeterd ontwerp (we verwachten iets dat lijkt op het ontwerp van de iPad Pro). Ze kunnen ook mini-LED-schermen en andere hardwareverbeteringen bevatten.

Bovendien zou Apple tijdens dit evenement kunnen pronken met zijn 3e generatie AirPods. We zijn niet zeker van de details hier, omdat leakers het niet eens kunnen worden over de 3e generatie AirPods’ ontwerp of functieset. Dat gezegd hebbende, zegt Bloomberg dat de nieuwe AirPods een opnieuw ontworpen oortip moeten hebben (vergelijkbaar met AirPods Pro) plus bewegingssensoren voor het volgen van fitness.

Verschillende Apple-analisten zeggen dat deze nieuwe AirPods niet zullen inpakken ANC, wat een beetje vreemd lijkt. Waarom zou Apple anders de AirPods’ oordopjes? Ik speculeer alleen maar, maar deze nieuwe oordopjes, die de afdichting zouden moeten creëren die nodig is voor ANC, zijn een goed teken dat Apple de functie naar zijn basismodel-oordopjes brengt.

Apple's 8217;s "Ontketend" evenement streamt 18 oktober om 13.00 uur EST (10 uur PST). Je kunt het live bekijken op de Apple Event-pagina, YouTube of via de Apple TV-app op je Apple-apparaat.