Apple verlengt reparatieprogramma voor krakende AirPods Pro

0
42

Update 14 oktober 2021: Apple heeft het reparatieprogramma voor krakende AirPods Pro verlengd. Je hebt nu een extra jaar de tijd om met kraak en ruis terug te gaan. Het programma startte op 30 oktober 2020 en zou twee jaar duren, gerekend vanaf het moment dat ze in de verkoop gingen. Nu heeft Apple dit verlengd naar drie jaar. Omdat de AirPods Pro in oktober 2019 zijn uitgebracht heb je tot oktober 2022 de tijd om je probleem te melden. Apple zal het oortje dan gratis vervangen, na inspectie. De getroffen AirPods zijn vóór oktober 2020 geproduceerd.

Voor mensen die nog niet op de hoogte waren dat er een reparatieprogramma was, is het ook goed nieuws. Misschien loop je al een tijdje rond met onverklaarbaar geruis en weet je nu wat er aan de hand is.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 30 oktober 2020.

Defecte AirPods Pro? Apple gaat ze vervangen

Het geldt ook voor mensen die problemen hebben met ruisonderdrukking. De betrokken AirPod Pro’s zijn voor oktober 2020 geproduceerd, zo meldt Apple in een supportdocument. Als je er last van hebt kun je bij Apple of bij een erkende serviceprovider langsgaan om ze te laten vervangen. Reparatie is bij de AirPods helaas niet mogelijk, omdat ze niet open te schroeven zijn. Heb jij er last van?

De defecte AirPods hebben volgens Apple te maken met de volgende problemen:

  • Gekraak of statisch geluid, dat toeneemt in luide omgevingen, tijdens het sporten of tijdens het bellen.
  • Actieve ruisonderdrukking werkt niet goed, bijvoorbeeld verlies van bastonen of een toename in achtergrondgeluiden zoals straat- of vliegtuiggeluiden.

Andere AirPods komen niet in aanmerking. Ook is het geen makkelijke manier om je goed functionerende AirPods Pro gratis te laten vervangen, want er zal eerst worden vastgesteld of er echt sprake is van de genoemde problemen. Mocht dat inderdaad het geval zijn, dan worden de linker, rechter of beide oortjes vervangen. De AirPods Pro-case heeft geen defect en zal dan ook niet worden vervangen.

Het serviceprogramma geldt wereldwijd. Je hebt tot twee jaar nadat de AirPods Pro in de verkoop gingen de tijd om je probleem te melden bij Apple. Heb je andere AirPods Pro-problemen? Check dan ons overzicht of bekijk in onze lijst van reparatieprogramma’s voor Apple-producten of je in aanmerking komt voor een andere regeling.