Amit Shahs “utrettelige innsats” for fred i J&K, nordøst “har innledet en ny tidsalder”: NHRC -sjef

0
37

Unionens innenriksminister Amit Shah taler på NHRC 28th Foundation Day-arrangementet i New Delhi. (PTI)

NHRC -formann Justice Arun Kumar Mishra (retd) Tirsdag krediterte unions innenriksminister Amit Shah for å fremme en fredelig situasjon i Jammu og Kashmir og nordøst og hevdet at “ utrettelig innsats ” av ministeren har “ innledet en ny tidsalder ” for regionene.

“Det er på grunn av deg at en ny æra nå har begynt i Jammu og Kashmir,” sa Justice Mishra i sin tale under et arrangement i Vigyan Bhawan i New Delhi for å markere grunnleggelsesdagen for National Human Rights Commission.

Shah var til stede på arrangementet sammen med statsminister Narendra Modi og andre dignitærer.

Videre om at India har fremstått som en mektig enhet på globalt nivå og mottatt anerkjennelse som ny makt, tilskrives Justice Mishra prestasjonen til befolkningen i India, landets konstitusjonelle system og dets ledelse.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

NHRC -formannen snakket også om den selektive definisjonen av menneskerettigheter og sa at man ikke kan forherlige terrorister og terrorisme og hevde menneskerettigheter. “Historien vil ikke tilgi oss hvis menneskerettighetsforkjempere ikke kritiserer politisk vold,” sa han.

“ Kaller slike … terrorister, frihetskjempere er upassende, ” sa han, uten å utdype.

PM Modi, også i sin tale, uttrykte bekymring for “selektiv forargelse” over menneskerettigheter , sier at det å se menneskerettigheter fra en politisk linse er farlig for demokratiet. “Å se på menneskerettigheter med et øye på politiske gevinster og tap skader både disse rettighetene og demokratiet. Selektiv oppførsel er skadelig for demokratiet og ødelegger nasjonens image. Vi må være forsiktige med slik politikk, ”sa Modi.

NHRC er et lovpålagt organ som ble opprettet 12. oktober 1993 i henhold til beskyttelsen av menneskerettighetsloven for promotering og beskyttelse av menneskerettighetene.

NHRC tar hensyn til menneskerettighetsbrudd, foretar henvendelser og anbefaler erstatning til ofre fra offentlige myndigheter i tillegg til andre utbedrende og juridiske tiltak mot de feilaktige tjenestemennene.

(Med PTI -innspill)

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.