Windows 11: s Windows -delsystem för Linux får snabbare uppdateringar

0
63
Microsoft

Windows 11 innehåller Windows delsystem för Linux (WSL), precis som Windows 10 gjorde innan det. Men det är problemet när Microsoft lägger till nya funktioner i WSL måste de vänta på att en stor Windows -operativsystemuppdatering ska nå användare. Microsoft har en förhandsgranskningsfunktion för att påskynda detta.

Vad ändras för WSL?

Windows 11 har fortfarande WSL -programvara som du kan installera på traditionellt sätt. Den är inbyggd i Windows 11 som en valfri komponent i Windows -operativsystemet. Nya WSL -funktioner kan inte levereras till WSL -användare så snart de är redo att de måste vänta på en stor uppdatering av Windows. GPU Compute har till exempel varit klart ett tag, men det kommer bara på stabila versioner av Windows 10 med utgåvan av 21H2 -uppdateringen hösten 2021.

RELATED Så här installerar du Windows -delsystemet för Linux på Windows 11

Den 11 oktober 2021 meddelade Microsoft en stor förändring: WSL kommer nu att distribueras via Windows Store på Windows 11. Du kan installera en förhandsvisning av WSL från Store på Windows 11. Viktigast av allt, WSL kan sedan uppdateras via Store, så att användarna kan få de senaste funktionerna så snart de är redo utan att vänta på stora Windows -uppdateringar.

Det kan nu uppdateras snabbare, precis som Microsoft Edge nu kan få fler frekventa funktionsuppdateringar eftersom dess webbläsaruppdateringar inte är knutna till Windows operativsystemsuppdateringar.

Craig Loewen, programhanterare för Windows Developer Platform på Microsoft, meddelade förändringen och förklarade filosofin på Microsofts blogg:

Denna ändring flyttar dessa binärer från att vara en del av Windows -bilden till att istället vara en del av ett program som du installerar från Store. Detta kopplar bort WSL från din Windows -version, så att du kan uppdatera via Microsoft Store istället. Så nu när nya funktioner som GUI -appstöd, GPU -beräkning och Linux -filsystemets enhetsmontering är utvecklade, testade och redo för en release kommer du att få åtkomst till det direkt på din maskin utan att behöva uppdatera hela ditt Windows OS eller gå till Windows Insider -förhandsgranskning.

Annonsering

Förhandsversionen av WSL i butiken har några nya funktioner och kommandon, så kolla in Microsofts blogginlägg eller nedan video för mer information.

Så här får du förhandsgranskning av WSL Store

Om du vill prova det kan du installera en förhandsvisning av WSL från Store på Windows 11 Loewen säger att om du har både den inbyggda versionen av WSL och Store-versionen av WSL installerad kommer Store-versionen alltid att föredras. Om du upplever ett problem och vill använda den inbyggda versionen av WSL är det bara att avinstallera Store-versionen.

Microsoft kommer att fortsätta stödja den inbyggda versionen av WSL på Windows 11, men butiksversionen kommer sannolikt att få nya funktioner snabbare. Loewen skrev att Microsoft kommer att vara “ datadriven ” om beslut om att eventuellt ta bort WSL från en framtida version av Windows i framtiden.

Med andra ord kanske inte Windows 12 har WSL inbyggt. I så fall kommer det att finnas precis där i butiken, och det kommer att bli bättre.

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Så här stänger du av flygplansläge i Windows 10 (eller inaktiverar det permanent)
  • & rsaquo; Så här använder du flikgrupper i Safari på iPhone och iPad
  • & rsaquo; Hur man integrerar ett VoIP -telefonsystem i Microsoft Teams
  • & rsaquo; Så här ändrar eller återställer du ditt Spotify -lösenord
  • & rsaquo; De bästa halloweenfilmerna på HBO Max 2021