Vizio M-serie Quantum (2022) Review: de koning van de middenklasse

0
36

Beoordeling: 9/10 ?

 • 1 – Absoluut heet afval
 • 2 – Sorta lauwe vuilnis
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • 5 – Aanvaardbaar imperfect
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn soort
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Hou je mond en neem mijn geld
 • 10 – Absoluut designnirvana

Prijs: $1099Koop nu

Dit is wat we leuk vinden

 • Zeer goede kleurnauwkeurigheid
 • Grote waarde
 • 4x HDMI 2.1-poorten
 • Speciale gaming-engine met AMD Freesync

< /p>

En wat we niet doen

 • Alleen 60Hz-paneel
 • Slechte reflectieverwerking
 • SmartCast kan traag zijn< /li>

Als je op zoek bent naar een nieuwe tv, weet je waarschijnlijk dat de Vizio M-serie al lang een van de beste line-ups voor het geld is. Als je op zoek bent naar een grote tv die de bank niet kapot maakt, is de 70-inch M-serie Quantum (model # M70Q7-J03) waarschijnlijk de beste tv voor je geld als je dat niet doet geeft om reflectiebehandeling of heeft de nieuwste gamefuncties nodig.

Voordat we echter ingaan op het vlees en de aardappelen, wil ik snel Vizio's M-serie Quantum als geheel schetsen, omdat het nogal verwarrend is. Het bedrijf biedt twee tv-niveaus uit de M-serie (elk in verschillende formaten): de Q6 en Q7. Het verschil tussen de twee is niet meteen duidelijk (zelfs de vergelijkingspagina van Vizio doet het slecht om de verschillen te benadrukken). Toch is de Q6 $ 250 goedkoper dan de Q7, dus het is de moeite waard om er kort over te praten.

Hoewel de twee er op het eerste gezicht vrij gelijkaardig uitzien, zijn er nogal wat upgrades in de Q7 over de Q6. Hier is een kort overzicht van wat de Q7 biedt dat u niet zult vinden op de Q6:

 • Tot 32 lokale dimzones (de Q6 heeft er geen)
 • 4 HDMI-poorten (Q6 heeft 3)
 • Pro-Gaming-engine (Q6 heeft de V-Gaming-engine)
 • Dubbele voetjes op 65-inch en groter (Q6 heeft maar één optie)
 • 84% rec2020 (Q6 heeft 75%)
 • Tot UltraBright 700 (undefined helderheid voor Q6)

Dus om het kort en krachtig te zeggen: de Q7 is een stuk beter. Het is de extra $ 250 waard, al was het maar voor de extra HDMI-poort en lokale dimzones. Als je op het hek tussen de twee zit en het extra geld kunt missen, ga dan voor de Q7. Het is het waard.

En voor alle duidelijkheid, dat is het model dat ik de afgelopen weken heb gebruikt, dus dat is het model dat we 8217;waar we in deze review op focussen (de M70Q7-J03).

Inhoudsopgave

< p>Specs (zoals beoordeeld)
Ontwerp en afstandsbediening: het is een tv waarmee u kunt praten
Display: (meestal) kleurnauwkeurig en enorm
SmartCast en prestaties: niet het slechtste tv-besturingssysteem, maar ook niet het beste
Conclusie: een domper van een tv voor een extra dimensie

Specs (zoals beoordeeld)

 • Beeldscherm: 70-inch (69,5″ diagonaal)
 • < li>Resolutie: 4K (3840 x 2160)

 • HDMI-poorten: 4x HDMI 2.1, eARC
 • Lokaal dimmen: Ja
 • Vernieuwingsfrequentie: 60Hz
 • Wi-Fi: 802.11n
 • < li>Smart Home-integratie: Alexa, Google Assistant en HomeKit

 • Start TV OS: SmartCast met Voice Remote
 • Casting: Apple AirPlay 2, Google Cast
 • VESA-montage: 400×400
 • Gewicht: 57.2 met standaard ; 55.7 zonder

Ontwerp en afstandsbediening: het is een tv waarmee je kunt praten

Dit is niet mijn eerste rodeo met een Vizio TV. Mijn laatste twee tv's waren respectievelijk Vizio P-serie en P-serie Quantum X. Dus ik wist al wat ik kon verwachten van een goed gemaakte, robuuste tv. En ondanks dat het goedkoper is dan de twee tv's die ik hiervoor had, voelt het niet minder goed gemaakt. Voor een vleugje meer dan een grand, dat is wat ik zou verwachten te zien, en het leverde.

Links: MQ7; Rechts: PQX Cameron Summerson

Omdat dit een 70-inch model is, is het een grote ol’ honer van een tv. Het kwam naar mijn huis in een kleine trailer, en het paste niet aan de muur op de plek waar ik het in mijn kantoor wilde plaatsen, wat ik pas echt besefte nadat mijn vrouw en ik er een tijdje mee worstelden. goede 20 minuten om te proberen het te monteren. Met 55 pond is het niet wat ik “zwaar zou noemen,” maar het is zo groot dat het omslachtig is.

Het goede nieuws is dat we het niet hebben gebroken. Uiteindelijk heb ik de poten erop geslagen en in de woonkamer gezet, eerst naast mijn P-serie Quantum X en later ervoor voor exclusief gebruik. Maar daar praten we later meer over.

Over de poten gesproken, dat is een van de leukere dingen van de MQ7: hij heeft verstelbare voetsteunen, zodat je de tv bijna gelijk kunt leggen met het oppervlak waarop hij staat, of wat ruimte overlaat voor een soundbar. Het zou geen verrassing moeten zijn, maar de soundbars van Vizio passen perfect bovenop de M-serie’ benen wanneer geplaatst in de hoge positie. Het is schoon, en daar hou ik van.

De tv zelf gebruikt een "drie-size bezel-less" ontwerp, wat betekent dat de randen dun zijn aan de zijkanten en bovenkant, en dan dikker aan de onderkant. Ik ben op geen enkele manier een bezel-hater en merk ze zelden op als ik tv kijk, dus dit maakt mij hoe dan ook niet uit, maar het zou de meeste mensen moeten sussen die dat absoluut kunnen. ;t staan ​​de aanblik van bezels. Probeer maar eens de onderkant van de tv te negeren, denk ik.

De poortindeling is een van mijn favoriete dingen van deze tv, omdat alle vier de HDMI 2.1-poorten aan de zijkant zitten voor gemakkelijke toegang. Ik zal de “hey, laten we een paar van deze poorten op de achterkant plaatsen waar ze echt lastig te bereiken zijn” nooit begrijpen! ontwerpfilosofie, dus ik ben blij om te zien dat het hier niet wordt gebruikt. Ik wou dat ik hetzelfde kon zeggen over mijn PQX, heh.

Zoals de meeste moderne tv's biedt de MQ7 niet veel knoppen: hij heeft er een. Aan de onderkant van de linkerkant vind je een enkele knop die kan worden gebruikt om de tv aan te zetten, ingangen te wijzigen en uit te schakelen. Vizio verwacht dat je de afstandsbediening voor de meeste dingen gebruikt, wat het meest logisch is. Nu we het er toch over hebben, deze tv gebruikt de nieuwe spraakafstandsbediening van Vizio voor SmartCast en dat is best oké.

Cameron Summerson

Hoewel we in het algemeen wat later ingaan op meer details over SmartCast, denk ik dat dit een goede plek is om over de afstandsbediening te praten, omdat ik daar al een leuk stukje in heb ingebouwd. Als je de afgelopen drie jaar een Vizio-afstandsbediening hebt gebruikt of gezien, ik weet het niet, dan ben je hier al bekend. Het grootste verschil is nu dat er een kleine microfoonknop is zodat je tegen je tv kunt praten, want we willen nu allemaal met dingen praten.

Je kunt het gebruiken om eenvoudige dingen te doen, zoals van invoer wisselen of films zoeken. In mijn ervaring is het redelijk goed om beschikbare titels te vinden voor de services waarbij u bent aangemeld. Je kunt je tv ook integreren in je slimme huis (het werkt met Alexa, Assistant en HomeKit!) om je spullen te bedienen of je digitale assistent je tv te laten bedienen. Het is best wel geweldig.

Weergave: (meestal) kleurnauwkeurig en enorm

Zoals ik eerder al zei, is mijn huidige tv een Vizio P-serie Quantum X (model 2020, P65QX-H1). De eerste paar weken heb ik de MQ7 naast de PQX neergezet voor een directe vergelijking. Ik gebruikte een HDMI 2.1-splitter om hetzelfde signaal tussen de twee tv's te laten lopen en zorgde ervoor dat alle kleurinstellingen identiek waren. Ik heb ook getest met een verscheidenheid aan inhoud, van PS5- en Switch-games tot tv's en shows.

Links: MQ7; Rechts: PQX Cameron Summerson

Ik ben eerlijk gezegd erg onder de indruk van de M-serie, afgezien van een paar kleine details. Voor het grootste deel lijken de kleuren erg op de PQX, wat wil zeggen dat ze zeer goed zijn, de MQ7 is over het algemeen net iets koeler. De andere verschillen die ik opmerkte, konden gemakkelijk worden toegeschreven aan de kijkhoek, omdat het voor mij fysiek onmogelijk is om beide tegelijkertijd direct te bekijken. En eerlijk gezegd, aangezien de verschillen zo marginaal waren, denk ik niet dat het ertoe doet. De MQ7 ziet er erg goed uit.

Maar het is niet perfect. Het paneel op de MQ7 is beperkt tot 60 Hz, wat een enorme domper is voor gaming van de volgende generatie (hoewel het VRR en AMD FreeSync ondersteunt). Er is een waarneembaar verschil tussen gamen op 120 Hz en 60 Hz op de PS5, wat alleen maar moeilijker zal worden naarmate meer games deze hogere verversingssnelheid ondersteunen. Aangezien de MQ7 HDMI 2.1 heeft over alle vier de poorten, had ik graag gezien dat Vizio ook de verversingssnelheid zou verhogen. Maar omdat dit een midrange-tv is, begrijp ik de beslissing. Als je 120 Hz wilt, moet je overstappen op de kleinere, duurdere 65-inch P-serie Quantum (PQ65Q9-J01, $ 1300).

Na een paar weken de kleurvergelijking te hebben gedaan, heb ik de M-serie verplaatst naar de belangrijkste tv-spot in mijn woonkamer, die recht voor de bank staat … en direct tegenover een raam. Omdat de PQX een veel hogere piekhelderheid heeft dan de MQ7 (UltraBright 3000 vs. UltraBright 700, wat de maximale nits van de tv aangeeft), heeft hij geen problemen om tegenover een raam te staan. De MQ7, aan de andere kant, kan reflecties niet zo goed aan. We moesten routinematig de gordijnen sluiten om tv te kijken of games te spelen op de MQ7, iets wat we zelden (of nooit) hoeven te doen met de PQX.

REFLECTIE Cameron Summerson

Voor een meer kwantificeerbare vergelijking: ik zei eerder dat ik beide tv's op dezelfde instellingen had, wat waar is, afgezien van één achtergrondverlichting. De MQ7 bleef de hele tijd op 100% achtergrondverlichting, waar mijn PQX altijd op 80% staat. Desondanks is de PQX in alle situaties nog steeds zichtbaar helderder dan de MQ7. Dus hoewel je je tv misschien niet recht tegenover een raam hebt, zal de MQ7 waarschijnlijk ook moeite hebben in goed verlichte kamers. Het is niet verschrikkelijk (ik heb veel erger gezien, inclusief mijn oude P-serie uit 2015), maar het overwegen waard.

Dat is mijn enige klacht over het display van de MQ7, en nogmaals, het is logisch. Hoge piekhelderheidsniveaus brengen kosten met zich mee en zijn als zodanig gereserveerd voor duurdere tv's. Als helderheid belangrijk voor je is, dan wil je naar de P-serie kijken.

SmartCast en prestaties: niet het slechtste tv-besturingssysteem, maar niet de beste, ofwel

Cameron Summerson

Het is tegenwoordig eigenlijk onmogelijk om een ​​niet-slimme tv te kopen, dus als je van plan bent het besturingssysteem van je tv te gebruiken, helpt het als het geen rommel is. En hoewel de meeste smart-tv's tegenwoordig worden geleverd met Roku, Android TV of zelfs Fire OS (die allemaal beslist geen hete rommel zijn), bewandelt Vizio een ander pad met zijn SmartCast-systeem.

Allereerst, SmartCast is, eh, interessant? Er is geen appstore. Nee, letterlijk elke service die op SmartCast wordt aangeboden, is er gewoon. Voorgeïnstalleerd. In het begin is het een beetje wild, vooral als je 60 (ish?) Services moet doorzoeken om bij de services te komen die je echt wilt. Het voordeel is dat je de apps kunt ordenen, zodat je favorieten allemaal vooraan staan.

Dat gezegd hebbende, er is ook de kwestie van beschikbaarheid. Hoewel SmartCast de grootste namen ondersteunt, zoals Netflix, Hulu, HBO Max, YouTube TV en vele anderen, zijn er verschillende die je niet zult vinden. Zoals Discovery Plus bijvoorbeeld. Of Spotify-app. Het goede nieuws is dat SmartCast zowel Google Cast als Apple AirPlay 2 ondersteunt, dus als je de apps op je telefoon of tablet hebt staan, kun je ze naar de tv casten. Ik hou niet van casten en geef de voorkeur aan native apps, maar dit is in ieder geval een optie. Vizio voegt ook regelmatig apps toe, dus als je favoriete service niet op de eerste dag beschikbaar is, is de kans groot dat dit op een gegeven moment wel het geval zal zijn.

Dus, hoe is SmartCast in gebruik? Het is prima. Als onderdeel van het beoordelingsproces heb ik ervoor gezorgd dat mijn gezin stopte met het gebruik van onze geliefde NVIDIA SHIELD en overschakelde naar SmartCast. Mijn vrouw en dochter hebben de verandering prima doorgevoerd, wat fijn is: er was eigenlijk geen leercurve. Nadat ik alles had ingelogd, konden ze … waar ze ook naar kijken.

Ik heb gesproken zoekopdrachten gebruikt om te zoeken naar “horrorfilms,” dan 'ones geregisseerd door Rob Zombie' Cameron Summerson

Zoals eerder vermeld, wordt de MQ7 geleverd met de nieuwe spraakafstandsbediening van Vizio. In de praktijk werkt het eerlijk gezegd best goed – beter dan ik had verwacht, hoe dan ook. Snel zoeken, zoals naar filmtitels of apps, werkte perfect. Het wisselen van ingangen werkte ook met problemen. Je kunt er zelfs dom-specifiek mee worden en het vragen om dingen te doen zoals “familiefilms laten zien,” en dan verder specificeren met “alleen die van Pixar.” En het werkt!

Goed genoeg in ieder geval. Soms is het traag. Soms begrijpt het niet wat je zegt. Maar voor het grootste deel is het prima.

Ook over dat trage ding, dat is een beetje de hele interface. Het kan traag zijn om te reageren of een paar seconden helemaal vastlopen. Dit gebeurde niet al te vaak in mijn testen, maar ik moet me afvragen hoeveel erger het zal worden gedurende de levensduur van de tv. En naarmate er meer streamingdiensten uitkomen (ugh) en beschikbaar komen op SmartCast, stel ik me voor dat het alleen maar erger zal worden.

Maar voor nu is SmartCast een van de betere keuzes voor een smart TV-besturingssysteem , vooral als je niet veel verschillende diensten gebruikt of veel van je tv nodig hebt. Maar als je dat doet, kun je toch overwegen om een ​​settopbox op dit scherm te tikken.

Conclusie: Een humdinger van een tv voor een Touch Over a Grand

Cameron Summerson

Dus, eerlijk gezegd: ik hou echt van de MQ7. Ik dacht dat ik na de beoordelingsperiode meer dan klaar zou zijn om terug te gaan naar mijn PQX, maar eerlijk gezegd ben ik dat niet. Ik bedoel, ja, ik zal teruggaan naar de PQX om de hierboven genoemde redenen (betere spelprestaties en reflectieverwerking vooral), maar over het algemeen is de MQ7 een geweldige tv voor de meeste mensen .

Dat gezegd hebbende, moet je ook rekening houden met de nieuwste P-serie Quantum (PQ9). Voor $ 200 meer dan de MQ7, kun je een 65-inch P-serie scoren, die een veel hogere piekhelderheid heeft, tot 6 keer het aantal lokale dimzones en een verversingssnelheid van 120 Hz. Als die dingen belangrijk voor je zijn (ze zijn voor mij), dan raad ik aan om de extra twee hundo op te slaan en naar dat volgende niveau te springen. Houd er rekening mee dat het een kleinere tv is voor meer geld. Je kunt niet alles hebben.

Maar als je niets geeft om 120 Hz verversingsfrequenties of superieure reflectieverwerking, is er geen reden om extra geld uit te geven. De MQ7 zal meer dan genoeg zijn om je ogen te vullen met je favoriete films en je hart met geluk.

Beoordeling: 9/10 Prijs: $1099 Nu kopen < h3>Dit is wat we leuk vinden

 • Zeer goede kleurnauwkeurigheid
 • Grote waarde
 • 4x HDMI 2.1-poorten
 • Speciale gaming-engine met AMD Freesync

En wat we niet doen

 • Alleen 60Hz-paneel
 • Slechte reflectieverwerking
 • SmartCast kan traag zijn