Vil skaffe midler til dyre redningssentre selv om det er OPS -modeller, sier forbundsministeren

0
40

Fagforeningsminister og senior BJP-leder Bhupender Yadav. (Ekspressfoto)

Fagforeningsminister for miljø, skog og klimaendringer (MoEFCC) Bhupender Yadav sa mandag at departementet planlegger å skaffe midler til nye dyreredningssentre over hele landet gjennom modeller av offentlig-privat partnerskap (OPS). < /p>

Forbundsministeren talte til den avsluttende hendelsen på den to dager lange nasjonale konferansen for dyrehager i Kevadia i Narmada-distriktet.

Yadav sa at det var nødvendig å skaffe midler, og for å opprette nye dyrelivs redningssentre over hele landet, vil departementet vurdere modeller for offentlig-privat partnerskap (OPS) for å skaffe midler. Det vil bringe inn nye midler og også opprette noen ekstra midler, noe som er ekstremt nødvendig akkurat nå. ”

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Yadav sa at under ledelse av statsminister Narendra Modi blir arbeidere på bakken tildelt de høyeste prisene i landet. Yadav sa: “ Vi (NDA -regjeringen) har begynt å dele ut de prestisjetunge nasjonale prisene som Padma Shri og Padma Vibhushan til folk som jobber på bakken siden Narendra Modi ble statsminister. Så de som jobber på åkeren for å beskytte dyrelivet, får også ære. ”

Yadav delte også ut priser til offiserer, som har bidratt betydelig til bevaring av vilt.

Under talen sa Yadav videre: “ Vi vil se på forslagene du (zoo -direktører) har sendt på konferansen om dyreliv og også holde møter med tjenestemenn i avdelingene for å gå gjennom anbefalingene dine. ”

Yadav fortalte også direktørene at de var “ ivaretar dyrelivet ” i usikre tider. “ Du bevarer virkelig dyrelivet i tider hvor mennesker er villige til å ødelegge naturen for deres behov, hobbyer, grådighet … Det er ingen større synd enn å ødelegge dyrelivet. Men faktum er at selv om den ikke kan reddes, skal den ikke drepes … Du gjør ikke bare plikten din, men oppfyller et ansvar, ” sa han.

Yadav sa at departementet vil iverksette strenge tiltak mot ” ulovlig jakt samt uautoriserte overføringer av dyr fra en dyrehage til en annen som anbefalt av dyrehagedirektører på konferansen.

Gujarat -statsråd for MoEFCC Kiritsinh Rana sa at Sardar Patel zoologiske park og Jungle Safari, som var offisielt innviet av Modi 31. oktober i fjor, har det vært et rekordstort antall turister siden den ble åpnet.

Dignitærene så også på en film laget for å øke bevisstheten mot ulovlig jakt på ville dyr. En bok som beskriver et 10-årig veikart for dyreparkene og dyrelivet i landet ble også utgitt under arrangementet, mens noen tjenestemenn også ble delt ut priser for sitt bidrag til feltet.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.