Vervanging batterij Chevy Bolt begint terwijl terugroepactie vooruitgaat

0
71
GM

Na verschillende vertragingen en productiestops, lijkt het erop dat GM eindelijk begonnen is met het vervangen van teruggeroepen Chevy Bolt EV-batterijen. In september hoorden we dat vervangende accu's in oktober beschikbaar zouden kunnen zijn in plaats van eind november, en nu, volgens Ars Technica, is GM begonnen met het bereiken van eigenaren en het plannen van vervangende diensten om voertuigen weer veilig op de weg te krijgen.

Eerder dit jaar riep GM elk Bolt EV-model terug dat sinds 2017 is uitgebracht vanwege ten minste een dozijn branden. Het bedrijf probeerde software-updates om mogelijke problemen op te lossen, maar riep uiteindelijk alle Bolt-voertuigen terug, wat ons tot vandaag leidde.

GM en LG Chem werkten nauw samen om een ​​oplossing te vinden, de productie op te voeren en nieuwe batterijpakketten te krijgen of cellen zo snel mogelijk beschikbaar voor eigenaren. Gelukkig lijkt het erop dat die tijd eindelijk daar is, en eigenaren zouden binnenkort van GM- of Chevy-dealers moeten horen.

Volgens rapporten zijn de eerste Chevy Bolt EV's die een nieuw batterijpakket zullen krijgen, de EV's die zijn gebouwd "tijdens specifieke bouwtijdframes" of specifieke fabricagedatums waar defecten in de batterij het ergst zijn. Vervolgens gaat GM door met de lijst en vervangt de accu's zodra deze beschikbaar zijn.

Zodra u uw voertuig bij de dealer heeft, duurt het hele vervangingsproces ongeveer twee dagen, maar naarmate de zaken toenemen, is er #8217;een goede kans dat die cijfers zullen veranderen. GM en Chevy zullen de nieuwe Chevy Bolt-batterijpakketten dekken met een garantie van 8 jaar of 100.000 mijl, wat ongetwijfeld goed nieuws is.

GM

Voorheen zei GM dat eigenaren van oudere bouten (jaren 2017 tot 2019) om volledige vervanging van batterijmodules te krijgen, terwijl bij nieuwere Bolt EV's afzonderlijke modules worden vervangen, wat een sneller proces kan zijn bij dealers.

Bovendien zullen er de komende weken nieuwe diagnostische software-updates beschikbaar zijn bij dealers. Deze nieuwe software scant en controleert continu accu's op tekenen van slijtage of defecten. Bovendien kan het bedrijf deze informatie gebruiken om te bepalen welke voertuigen het eerst moeten worden vervangen.

Houd er rekening mee dat hoewel GM officieel is begonnen met het vervangen van de batterijpakketten voor de Chevy Bolt EV, het hele terugroepproces kan enkele maanden duren. Dus als je niet als eerste op de lijst staat, bestaat de kans dat geselecteerde eigenaren wachten tot 2022 voordat ze de ruil krijgen. We houden meer details in de gaten en rapporteren zodra we meer weten.

via Ars Technica