Varmebølgeforekomster øker i India, forekommer i nye regioner: studie

0
61

Interessant nok har studien også funnet en betydelig nedgang i hetebølger over den østlige regionen, det vil si Gangetic Vest-Bengal (-0,13 hendelser/år).

En nylig analyse av Mahamana Center of Excellence in Climate Change Research (MCECCR) ved Banaras Hindu University (BHU), i samarbeid med Institutt for vitenskap og teknologi og departementet for jordvitenskap, har funnet et romlig skift av hetebølger i India, med at denne værhendelsen nå forekommer i nye regioner i landet.

Varmebølger er definert som langvarige episoder med ekstrem temperatur over alle regioner. Bortsett fra temperatur er fuktighet en viktig parameter som vurderes for å deklarere varmelaterte belastninger.

Forklaret

Lenker til økning i dødelighet

Tilstedeværelsen av fuktighet i miljøet forhindrer den termoregulerende mekanismen for fordampningskjøling av kroppen gjennom svetteprosessen, noe som kan forårsake varmestress. En økning på 0,5 grader Celsius i gjennomsnittlige sommertemperaturer kan føre til en økning av varmelaterte dødeligheter fra 2,5 til 32%, og en økning i varmen av en varmebølge fra 6 til 8 dager og resultere i en økning i sannsynligheten for dødelighet med 78%.

MCECCR-studien har sett på temperaturdata for pre-monsun (mars-mai) og tidlig sommer monsun (juni-juli) fra India Meteorological Department, som strekker seg over 65 år fra 1951-2016, for å vurdere månedlige, sesongmessige, dekadale og langsiktige trender i hetebølger i landet. Den har funnet et oppvarmingsmønster over nordvestlige og sørlige India, mens en progressiv nedkjølingsfase over nordøstlige og sørvestlige regioner i landet.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png Toppnyheter Høyre Nå ba