Största polisuppbådet någonsin i södra Sverige – prickskyttar och drönare

0
143

Polisinsatsen är massiv under dagens stora konferens till minne av förintelsen och mot antisemitism i Malmö, rapporterar flera medier. Polistalesperson Ewa-Gun Westford säger till P4 Malmöhus att det rör sig om det största polisuppbådet någonsin i södra Sverige. DN skriver i sin direktrapport att prickskyttar befinner sig på taket vid hotellet Malmö live och att området bevakas från luften med både polishelikopter och drönare. Redan i går spärrades stora områden av centrala Malmö av, men det är främst i dag som påverkan på trafiken är stor, skriver Sydsvenskan. Bland de hundratals deltagare som är på plats finns, förutom många judiska organisationer, även regeringschefer från ett 50-tal länder, skriver SVT Nyheter. Målet med konferensen är konkreta åtgärder för att stävja antisemitism och rasism.