Home Svenska Så här anpassar du Visual Studio UI

Så här anpassar du Visual Studio UI

0

Visual Studio erbjuder massor av anpassningsalternativ, om än något begravda i menyerna. Du kan tillämpa anpassade teman, redigera dina stylingsregler och lägga till anpassade teckensnitt med ligaturer utformade för programmering.

Konfigurera ett anpassat tema

< p> Microsoft tillhandahåller några verktyg för detta, men den senaste och enklaste att använda är Visual Studio Color Theme Designer. Det finns också Color Theme Editor för äldre versioner. Ladda ner och installera designern och skapa sedan ett nytt VSTheme -projekt:

< p>Den coola delen av designern är att den låter dig välja tre basfärger för det mesta av applikationen. Visual Studio använder samma “ accentfärg ” system som resten av Windows följer. Om du går med ett mörkt tema, välj en nyans av mörkgrå som du gillar för huvudfärgen, sedan en accentfärg, sedan en något ljusare gråton för den sekundära färgen, som används för saker som konturer på knapparna.

Designern kommer att generera ytterligare färger baserat på de du angav och tillämpa dem i alla de rätta platserna. Du kan klicka på “ Apply ” längst ned för att ställa in det som det aktuella temat och se hur det ser ut.

Men om du vill göra några manuella åsidosättningar visar nästa skärm alla enskilda inställningar: < /p>

Annonsering

Observera att dessa inte inkluderar syntaxmarkering — du behöver ändra dessa färger från alternativmenyn.

Anpassa syntax Markera

Temaredigeraren ändrar färgerna för Visual Studio -gränssnittet, men inställningarna för syntaxmarkering hanteras separat i menyn Alternativ. Öppna alternativen från Verktyg & gt; Alternativ.

Du kanske märker att bakgrundsfärgen inte har ändrats; det beror på att det är inställt här. Under “ Vanlig text, ” du kan ändra bakgrundsfärgen.

Inställningarna för faktiskt ändra vad du vill är mycket begravd, nära botten under “ Användarmedlemmar. ” Här hittar du färgerna för att ändra metoder, fält, parametrar, klasser, sammanfattningar och i stort sett allt.

En mycket användbar sak att göra är att ställa in en annan färg för parametrar. Som standard är de ljusblå, vilket är samma färg som lokala variabler. Det är dock ganska praktiskt att kunna se skillnaden mellan inmatningsargument och lokalt definierade variabler. Du kan också ställa in olika färger för fält och egenskaper, som båda inte är färgade som standard.

Färgerna för stränglitteraler ligger lite längre upp, liksom färginställningar för Escape -tecken.

Annons

Utöver grunderna har Visual Studio specifika objekt för vissa språkspecifika inställningar, så om du ser något som fortfarande är vitt kan du förmodligen hitta det i listan.

Lägga till ett anpassat teckensnitt

Som standard använder Visual Studio Consolas, som är monospaced men lite grundläggande.

Naturligtvis finns det bättre teckensnitt som är speciellt utformade för programmering. En av de mest populära är FiraCode, som lägger till anpassade ligaturer för att förbättra utseendet på vanliga element som = & gt; och! =.

Du måste ’ installera vilket typsnitt du än väljer på ditt system och välj det sedan från “ Fonts ” -menyn i “ Alternativ. ”

< p> Du kan behöva starta om Visual Studio för att den ska träda i kraft.