Muslimskt parti: Bränn ner Lars Vilks konstverk Nimis

0
63

Publicerad 13 oktober 2021 kl 11.55

Inrikes. Den nyligen avlidne konstnären Lars Vilks konstverk Nimis är en symbol för islamofobi och bör brännas ner. Det skriver det muslimska Partiet Nyans i en debattartikel i GP.

Gilla artikeln på Facebook

“Förutom att vara ett svartbygge, symboliserar Nimis för många även osämja och polarisering till följd av skaparens andra gärningar. Att bevara Nimis skapar inte bara oklarheter rörande den svenska rättssäkerheten, utan kommer också bidra till ytterligare polarisering”, skriver partiet.

Artikeln har skrivits under av partiledaren Mikail Yüksel och två andra partiföreträdare.

“För många, däribland muslimer, är det ett elände att se Nimis stå kvar. Det har kommit att symbolisera normalisering och acceptans av islamofobi och rasism i samhället. Därför bör Nimis omgående brännas ner av länsstyrelsen. Det vore inte en dag för sent”, fortsätter trion.

Nimis står vid Håle stenar i nordvästra Skåne. Konstverket består främst av flera träkonstruktioner, resta av drivved, plankor och trädgrenar