Grisskötare i vit skåpbil försökte våldta liftande kvinna

0
85

Publicerad 13 oktober 2021 kl 14.08

Inrikes. En 19-årig illegal invandrare från Serbien har dömts till fängelse och utvisning för att ha försökt våldta en ung kvinna som han plockade upp när hon liftade. Kvinnan lyckades kasta sig ur bilen och gömma sig i en lada under det dramatiska händelseförloppet.

Gilla artikeln på Facebook

Händelsen inträffade den 5 augusti i år. Kvinnan var på semester i Sverige och hon skulle resa runt i landet i sex till åtta veckor innan hon började plugga.

Kvinnan skulle ta sig från Kil till Mora men det var krångligt med tåg och hon missade den buss hon hade tänkt ta. Hon blev strandad i Fagerås och beslutade sig för att lifta norrut.

Efter ett tag kom en vit skåpbil åkande med en man som presenterade sig som “Alex”. Hon frågade vart han skulle och han pekade norrut så hon åkte med. Han sa att han skulle till ett ställe mellan Fagerås och Sunne och att hon kunde åka med dit.

När de åkt en bit fick hon en känsla av att allt inte stämde. Mannen blev plötsligt tyst och sedan sa han plötsligt att hon var sexig. Hon tyckte det var obehagligt och ville att han skulle släppa av henne. Han började sedan tafsa på henne och erbjuda henne pengar för sexuella tjänster.

Enligt kvinnan körde han i 110 km i timmen på en liten väg och ökade farten när hon bad honom att släppa av henne. Han tog tag i hennes underliv mot hennes protester och lade hennes hand på hans penis under körningen.

– Sen drog han ned sina byxor och började onanera samtidigt som han körde i 110 km per timme. Jag såg rörelserna när handen åkte upp och ned. Jag ville inte titta, säger kvinnan i förhör.

I ett läge greppade han tag i hennes underliv. Hon vred bort benen och då svängde de in på en infart vid en bondgård, där hon kastade sig ut ur bilen. Hon noterade registreringsnumret i huvudet, ringde 112 och gömde sig i bondgårdens lada.

Inne i ladan såg hon att mannen stod vid ingången och kom emot henne med stadiga snabba steg. Han greppade tag runt henne och höll fast henne. Hon försökte komma runt honom så att hon kunde springa därifrån. Sedan greppade han tag mellan hennes ben. Hon kände hans fingrar mot hennes underliv och han försökte trycka in fingrarna. Han försökte dra ned hennes byxor men de var knutna och han lyckades inte.

Mannen lyfte sedan upp henne så att hon ramlade baklänges. Då kom hon runt honom och hade fri lejd ut. Hon vågade inte springa utan gick baklänges ut ur ladan samtidigt som hon hade telefonen i handen. När hon kom ut ur ladan sprang hon iväg. Kvinnan såg hur mannen satte sig i bilen och åkte runt ett tag på gården. Men till sist åkte ut på E45 och då sprang hon mot ett hus som hon sett.

Den 19-årige mannen har vistats illegalt i Sverige och arbetat svart som grisskötare. Han döms mot sitt nekande till 1 år och 4 månaders fängelse för försök till våldtäkt. Han utvisas också från Sverige i fem år och ska betala 42.500 kronor i skadestånd till kvinnan.