'Frihetsdag': Sydney åpner igjen da Australia ser ut til å leve med COVID-19

0
32

En person i beskyttende ansiktsmaske går langs havnefronten ved siden av operahuset i Sydney under en lockdown for å dempe spredningen av koronavirussykdom (COVID-19) i Sydney, Australia, 6. oktober 2021 . (Reuters Foto: Loren Elliott) Sydney's kafeer, treningssentre og restauranter ønsket velkommen tilbake fullt vaksinerte kunder mandag etter nesten fire måneders lockdown, ettersom Australia har som mål å begynne å leve med koronaviruset og gradvis gjenåpne landet.

Noen puber i Sydney, Australias største by, åpnet klokken 12:01 (1301 GMT), og venner og familier klemte seg sammen for en øl i midnatt, tv -opptak og bilder fra sosiale medier viste. < /p>

“ Jeg ser det som en dag med frihet, det er en frihetsdag, &#8221 ; New South Wales (NSW) delstatsminister Dominic Perrottet fortalte journalister i Sydney, delstatens hovedstad. “ Vi leder nasjonen ut av denne pandemien, men dette vil være en utfordring. ”

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Perrottet advarte om at infeksjoner ville stige etter gjenåpning, og virusfrie stater som Vest-Australia og Queensland ser på hva som skjer med COVID-19 å se ut blant bekymringer helsesystemer kan bli overveldet.

Mens NSWs dobbeltdose vaksinasjonsrate hos mennesker over 16 år nådde 74%, i nabolandet Queensland, hvis grenser forblir stengt for Sydney-siders, er frekvensen bare 52% og statsregjeringen følger en eliminasjonsstrategi med raske lockdowns for å kontrollere utbrudd.

Folk venter i kø utenfor en vaksinasjonsklinikk for coronavirus (COVID-19) i forstaden Bankstown under en lockdown for å dempe et utbrudd av saker i Sydney, Australia, 25. august 2021. (Reuters)

Perrottet har erklært slutt på nedleggelser i NSW og har sterk støtte for gjenåpning i Sydney, hvis mer enn 5 millioner innbyggere tålte alvorlige restriksjoner fra midten av juni etter et utbrudd av den svært smittsomme Delta-varianten.

Utbruddet har siden spredt seg til Melbourne og Canberra, og tvunget til nedleggelser i disse byene, selv om saksnummerene synker i NSW. New South Wales rapporterte mandag 496 nye lokalt ervervede tilfeller, langt nede fra toppen i forrige måned, mens Victoria logget 1612 nye infeksjoner, den laveste på fem dager.

Under de avslappede reglene for NSW kan butikkene åpne med redusert kapasitet, mens flere vaksinerte kan samles i hjemmene og delta på bryllup og begravelser. Staten har som mål å nå en vaksine på 80% rundt slutten av oktober, da flere fortauskanter vil bli lempet. Men de uvaksinerte må forbli hjemme til 1. desember.

“ Nyt øyeblikket, nyt det med familie og venner, ” Statsminister Scott Morrison ønsket innbyggerne i Sydney. “ I dag er en dag så mange har gledet seg til – en dag hvor ting vi tar for gitt, skal vi feire.

“ Morrison, som må innkalle til valg før mai neste år, har blitt presset til å presse alle stater til å åpne grensene for å styrke økonomien. og la familier som er atskilt med stengte grenselukkninger, gjenforenes innen jul. Noen stater med få saker har ikke sagt når de vil åpne grensene igjen.

Etter hvert som vaksinen lanseres, planlegger Australia en forskjøvet tilbake til det normale, slik at fullstendig vaksinerte innbyggere kan komme inn og forlate landet fritt fra november, selv om New South Wales planlegger å fremskynde disse datoene.

Australia stenger sitt internasjonale grenser i mars 2020, og bidro til å holde koronavirusantallet relativt lavt, med 130 000 tilfeller og 1.448 dødsfall.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste verdensnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.