”Förut hade vi Zlatan – nu har vi Alexander Isak”

0
65

Alexander Isak hyllas av krönikörerna efter 2–0-segern mot Grekland, där 21-åringen först ordnade straffen som ledde fram till 1–0 och sedan själv satte det avslutande 2–0-målet. Sverige stod i stora delar för en svag insats och det vassaste vapnet när spelet låste sig var att spela långt på Isak i anfallet, skriver SvD:s Anders Lindblad som menar att Isaks betydelse för landslaget blir större och större. ”Sverige har i många år haft Zlatan Ibrahimovic som kunde avgöra matcher på egen hand. Nu har landslaget Alexander Isak.” Sportbladets Simon Bank skriver att Isak efter segermålet kunde ”trippa runt med sina sammetsfötter” resten av matchen, och att Friends Arena är Isaks ”hemmaplan”. ”I en halvlek var Sverige näst bäst i matchen, och kanske inte ens näst bäst i gruppen. Nu leder de gruppen och kommer inte att bli sämre än tvåa.”