Een verloren iPhone vinden

0
78
charnsitr/Shutterstock.com

Als je je iPhone bent kwijtgeraakt of kwijt bent, maak je je waarschijnlijk zorgen, vooral als deze is uitgeschakeld of een bijna lege batterij heeft. Maar met iOS 15 is de Zoek mijn-app verbeterd om een ​​apparaat te lokaliseren, zelfs als het is uitgeschakeld.

Inhoudsopgave

Vind mijn netwerk inschakelen
Vind je iPhone met een ander apparaat
Vind je iPhone met je Mac
Vind je iPhone met iCloud.com

Schakel Zoek mijn netwerk in

Om deze methode te gebruiken, moet u Zoek mijn netwerk hebben ingeschakeld. Door het in te schakelen, meldt Apple dat je je zoekgeraakte apparaat tot 24 uur kunt lokaliseren, zelfs als het is uitgeschakeld. Als je de Zoek mijn-app al op je iPhone hebt ingeschakeld, is deze extra instelling je misschien niet opgevallen. Het is echter mogelijk dat Zoek mijn netwerk standaard was ingeschakeld na het upgraden naar iOS 15.

Als je een iPhone in de hand hebt waarvan je zeker wilt weten dat Zoek mijn netwerk is ingeschakeld, open je Instellingen op je iPhone en tik je bovenaan op je Apple ID. Selecteer “Vind mijn” en tik vervolgens op “Zoek mijn iPhone.” U ziet dan de optie om Zoek mijn netwerk in te schakelen.

U ziet ook een schakelaar voor Laatste locatie verzenden, wat een andere handige functie is om in te schakelen. Hiermee wordt de laatst bekende locatie van uw apparaat naar Apple gestuurd als de batterij bijna leeg is.

Advertentie

Zodra u de optie Zoek mijn netwerk inschakelt, ziet u de volgende keer dat u schakel uw apparaat uit. Dit herinnert u er gewoon aan dat uw apparaat nog steeds kan worden gevonden, zelfs als het is uitgeschakeld.

Vind je iPhone met een ander apparaat

Als je toevallig een ander mobiel apparaat van Apple hebt, zoals een iPad, kun je de Zoek mijn-app erop gebruiken om je verloren iPhone te lokaliseren. Of als u het delen van uw locatie met een familielid gebruikt, kunnen zij u helpen uw iPhone te vinden met Zoek mijn op hun apparaat.

GERELATEERD: Zo zet u Zoek mijn iPad aan of Uit

Voor dit voorbeeld gebruiken we een iPad. Open de Zoek mijn-app en tik op “Apparaten” in de kleine doos aan de onderkant. Je zou een lijst met apparaten moeten zien waaruit je kunt kiezen, evenals hun huidige locaties op de kaart.

Tik op je iPhone in de lijst om de exacte locatie te zien. U zou het adres in het vak en het pictogram op de kaart moeten zien. Van daaruit kun je de extra functies gebruiken om er een geluid op af te spelen, een routebeschrijving naar de plek op te vragen of het als verloren te markeren.

Vind je iPhone met je Mac

De Zoek mijn-app staat ook op macOS, dus je kunt je iPhone ook vinden als je een Mac hebt.

Open de Zoek mijn-app op je Mac en klik op het tabblad Apparaten in de linkerbovenhoek. Je ziet een lijst met je apparaten en hun huidige locaties op de kaart.

Selecteer uw iPhone om zijn plek op de kaart te zien en klik vervolgens op het Info-pictogram op het label. U kunt dan dezelfde handelingen uitvoeren als op iPad. Speel een geluid af op je iPhone, vraag ernaar of markeer het als verloren.

Vind je iPhone met iCloud. com

Als je geen ander Apple-apparaat bij de hand hebt, kun je altijd Zoek mijn op iCloud.com gebruiken.

Advertentie

Ga naar iCloud.com en log in met uw Apple ID en wachtwoord. Klik vervolgens op "Zoek iPhone" uit het raster van app-opties.

Klik in het Zoek mijn-scherm op de vervolgkeuzelijst bovenaan met het label Alle apparaten en kies uw iPhone uit de lijst.

Je ziet dan je iPhone op de kaart. Je hebt ook een klein venster bovenaan waar je een actie kunt ondernemen, zoals een geluid afspelen, het als verloren markeren of het apparaat wissen.

Als je denkt dat je je telefoon gewoon ergens in huis kwijt bent, kun je Siri ook gebruiken om je iPhone te lokaliseren als je een HomePod bezit of ander Apple-apparaat.

LEES VOLGENDE

  • › Een Ubuntu-pc uitschakelen
  • › Canva biedt nu gratis tools voor het maken en bewerken van video's
  • › Verdwijnende berichten verzenden in Facebook Messenger
  • › De Tile Ultra Tracker vindt uw spullen in augmented reality
  • › Snapchat-videofilters toevoegen aan Microsoft Teams