Zal een dure SD-kaart de prestaties van de Nintendo Switch verbeteren?

0
74
Nintendo

Of je nu een dockbare Nintendo Switch, de draagbare Switch Lite of de verbeterde OLED-switch hebt, je hebt waarschijnlijk een geheugenkaart nodig. Het beperkte interne geheugen zal snel verdwijnen, zelfs als je voornamelijk fysieke releases speelt.

De echte vraag is of een dure geheugenkaart het waard is voor extra prestatiewinst, of dat je je beter kunt concentreren in plaats daarvan op capaciteit.

De switch ondersteunt UHS-I-geheugenkaarten

Alle Nintendo Switch-modellen ondersteunen UHS-I (Ultra High Speed ​​Phase I) microSD-kaarten. De UHS-I-standaard heeft een theoretische maximale leessnelheid van 104 MB/sec, hoewel de eigen technologieën van SanDisk en Lexar verbeteringen hebben gezien in het bereik van 160-170 MB/sec.

Nintendo specificeert minimale leessnelheden voor UHS-I microSD-kaarten tussen 60 en 95 MB/sec. Dit suggereert dat zelfs kaarten met een hogere leessnelheid aan deze beperkingen gebonden zijn. Zolang de door jou gekozen kaart de door Nintendo opgegeven 60 tot 95 MB/sec kan halen, is een “snellere” alternatief zou geen voordelen moeten bieden in termen van laadtijd of spelprestaties.

Nintendo

Kaarten aan de onderkant van deze schaal kunnen last hebben van iets langere laadtijden of prestatieproblemen, maar als ze binnen dit bereik vallen, voldoen ze aan Nintendo& #8217;s specificatie.

Advertentie

Nintendo stelt specifiek dat "hoe hoger de overdrachtssnelheid, hoe beter de gameplay-ervaring op Nintendo Switch" maar dit geldt alleen voor zover de leessnelheid van de microSD-kaart overeenkomt met de maximale leessnelheid van de console.

Welk geheugen Kaarten Ondersteunt de Switch?

Nintendo stelt dat de Switch compatibel is met microSD-kaarten (tot 2 GB), MicroSDHC-kaarten (tussen 4 GB en 32 GB) en microSDXC-kaarten (64 GB en meer).

Het heeft geen zin om een ​​UHS-II of UHS-III microSD-kaart aan te schaffen, aangezien deze extra rijen contacten hebben die hogere lees- en schrijfsnelheden mogelijk maken. De Switch mist de corresponderende contacten om deze snelheden te halen.

SanDisk 512GB UHS-I microSDXC

SanDisk 512 GB Ultra MicroSDXC UHS-I-geheugenkaart met adapter – 100 MB/s, C10, U1, Full HD, A1, Micro SD-kaart – SDSQUAR-512G-GN6MA

Met maximale leessnelheden van 100 MB/sec voldoet deze SanDisk Ultra microSDXC-geheugenkaart aan de specificaties van Nintendo voor ideale Switch-leessnelheden.

Amazon

$ 129,97

Gelukkig is de prijs van UHS-I-kaarten met hoge capaciteit de afgelopen jaren dramatisch gedaald en kunt u nu kaarten van 256 GB of 512 GB kopen van ongeveer $ 35 aan de kleine kant tot $ 75 aan de grotere kant. Geheugenprijzen zijn onderhevig aan schommelingen, dus deze prijzen kunnen een beetje schommelen, afhankelijk van wanneer je koopt.

Koop een merk dat je vertrouwt

< p>Een van de belangrijkste factoren bij het kopen van een geheugenkaart is het kopen van een kwaliteitsproduct van een merk dat u vertrouwt. Het oude “als het te mooi lijkt om waar te zijn” gezegde is de moeite waard om in gedachten te houden. Goedkope kaarten die de wereld beloven, zijn vaak niet het geld waard dat u bespaart als ze qua prestaties ondermaats presteren.

Advertentie

Zoek naar merken als SanDisk, Kingston, Lexar, Samsung , en PNY. Vermijd voor de hand liggende namaakproducten die proberen de branding van de meer herkenbare merken te imiteren. Je krijgt waar je voor betaalt, en het gaat lang mee.

PNY 256GB PRO microSDXC < h3>PNY 256GB PRO Elite Class 10 U3 V30 microSDXC Flash-geheugenkaart

Deze 256GB PNY-geheugenkaart levert prestaties die binnen de specificaties van Nintendo vallen, terwijl hij minder kost dan een game met de volledige prijs.

Amazon

$ 32.99
$ 38.99 Bespaar 15%

Dat geldt ook in termen van waar u uw geheugenkaarten te kopen. Namaakproducten zijn er in overvloed op veel online marktplaatsen, dus kies voor een winkel die u vertrouwt. Je kunt de snelheid van je kaart testen met gratis tools zoals CrystalDiskMark (Windows) of Blackmagic Disk Speed ​​Test (Mac) om er zeker van te zijn dat je de prestaties krijgt waarvoor je hebt betaald.

Zijn cartridges of intern geheugen sneller?

Volgens tests uitgevoerd door Digital Foundry hebben fysieke cartridges (gamekaarten) de langzaamste leestijden van allemaal, terwijl het interne flashgeheugen van de console de snelste laadtijden biedt.

Games opgeslagen op microSD-kaarten waren iets sneller te laden in vergelijking met een fysieke cartridge (meestal minder dan een seconde als je snel reist in The Legend of Zelda: Breath of the Wild), maar de interne opslag bleef in diezelfde game nog steeds enkele seconden achter.

Nintendo

Dit ondersteunt de theorie dat de Switch beperkt is tot ongeveer 100 MB/sec leessnelheid in termen van verwijderbare media, aangezien het onwaarschijnlijk is dat een microSD-kaart hogere leessnelheden kan bereiken dan intern flashgeheugen.

Advertentie

Uiteindelijk is er niet een enorm verschil tussen de drie media en het zou geen invloed moeten hebben op waar of hoe je besluit je games op te slaan.

Games overzetten tussen opslag is vervelend

Het is een goed idee om een ​​geheugenkaart te kopen zodra je je Switch-console hebt, aangezien Nintendo het niet bijzonder gemakkelijk maakt om over te zetten games tussen de interne opslag en verwijderbare microSD-kaarten. De enige manier om dit te doen is door de software te archiveren en opnieuw te downloaden naar de microSD-kaart.

Dit kost tijd, bandbreedte en geduld. We raden aan om een ​​microSD-kaart van voldoende grootte te kopen die bij je spelgewoonten past. Als je veel games speelt en regelmatig tussen titels springt, is een grotere opslagpool handig. Voor casual gamers is een kaart van 128 GB of 256 GB waarschijnlijk voldoende voor de levensduur van de console.

Afgezien van een beter scherm, wordt de herziene OLED-switch geleverd met 64 GB interne opslag, het dubbele van het origineel en Switch Lite-modellen. Dit is nog steeds een schamele hoeveelheid ruimte, gezien het feit dat sommige games 30 GB of meer groot worden, dus we raden zeker een geheugenkaart aan.

Nintendo Switch (OLED-model)

Nintendo Switch – OLED-model met witte Joy-Con

De nieuwste versie van de Nintendo Switch heeft een OLED-scherm met diepere zwarttinten voor een beter uitziende draagbare ervaring, en 64 GB intern geheugen (tot 32 GB op de vorige modellen).

Amazon

 

Het al dan niet kopen van fysieke spelcassettes kan ook van invloed zijn op uw beslissing. De meeste cartridge-releases zijn games met een groot budget die meestal groter zijn dan kleinere indie eShop-titels. Als je games zoals Mario Odyssey of de nieuwste Zelda-titel in de open wereld gaat downloaden, wil je een grotere microSD-kaart.

Advertentie

Het is vermeldenswaard dat opgeslagen gegevens anders worden verwerkt dan gamegegevens op de Switch, waardoor het overbrengen van opgeslagen gegevens tussen Switch-consoles een relatief pijnloze aangelegenheid is. Je kunt Switch-screenshots en video's ook overzetten via USB om snel wat ruimte vrij te maken.

Uitgaven aan capaciteit, niet aan snelheid

Met UHS-I geheugenkaarten van 256GB en 512GB nu voordeliger dan ooit, je kunt beter geld uitgeven aan capaciteit dan aan snelheid. Als u een geheugenkaart koopt die u op een later tijdstip wilt hergebruiken (bijvoorbeeld in een camera of smartphone), dan kan een snellere geheugenkaart u in de toekomst wellicht van pas komen.

Het& #8217; het is gemakkelijk om te onderschatten hoeveel opslagruimte je nodig hebt, dus leer hoe je ruimte vrijmaakt op je Switch zodat je nieuwe games kunt blijven spelen.

LEES VOLGENDE

  • ’ Meldingen voor Android-apps aanpassen
  • › Een verloren iPhone terugvinden
  • › Hoe u uw tijdzone kunt wijzigen op Windows 11
  • › URL's van alle geopende tabbladen in Safari kopiëren
  • › Het wachtwoord van uw Amazon-account wijzigen