William Shatner besöker “Final Frontier” i Blue Origin Space Flight

0
57

Nu 90 år gammal kommer William Shatner att kanalisera sin inre Trekkie och skapa historia nästa vecka genom att vara den äldsta personen som har flugit till rymden. Shatner tar en resa till den sista gränsen i en Blue Origin -raket och sitter bredvid Audrey Powers, som fungerar som företagets vice president för flygoperationer, och två andra.

Jeff Bezos tog första flygningen till rymden i hans företags senaste rymdfarkost, och nu är det dags för andra att njuta av samma resa.

Tillbaka i september började rykten flyta om att William Shatner kunde gå ombord på företagets nästa flygning, och nu är det officiellt. För att vara mer specifik, den 12 oktober kommer Blue Origin's New Shepard Vehicle att ge sig ut på en suborbitalflygning, och Shatner blir en “ raketman. ”

Blue Origin har inte offentligt detaljerat kostnaden för en resa på New Shepard. Den sålde dock en plats på sitt första bemannade uppdrag på auktion för 28 miljoner dollar, men köparen gav upp platsen i sista minuten.

Det som gör den här historien ännu mer unik är att Shatner känd spelade kapten James Kirk på “ Star Trek, ” och nu får han se rymden i verkliga livet. Enligt Forbes, på scenen i New York ComicCon, berättade Shatner för publiken, “ Jag är Captian Kirk, och jag är livrädd, ” och vid ett tillfälle nämnde att han inte ville bli känd som den äldsta killen i rymden.

Om allt går enligt planen, kom 12 oktober, Blue Origin ’ s västra Texas lanseringsplats kommer att lansera New Shepard-fordonet på en 10-minuters rymdflygning med William Shatner och tre andra passagerare. Du kommer sannolikt att kunna se liveströmmen på BlueOrigin.com.

via TechCrunch