watchOS 8.0.1 is uit: fixt problemen met Apple Watch Series 3

0
94

watchOS 8 is de nieuwste grote update voor de Apple Watch. Er zijn meerdere nieuwe functies in watchOS 8, zoals de nieuwe Foto’s-app voor de Apple Watch. Maar bij zo’n grote update kan er ook altijd wat mis gaan. De eerste bugs zijn nu door Apple opgelost in watchOS 8.0.1.

watchOS 8.0.1 beschikbaar

Een deel van de gebruikers merkt dat meldingen niet altijd goed binnenkomen op de Apple Watch sinds watchOS 8. We hopen daarom dat dit probleem nu voor iedereen is opgelost. De meeste nieuwe bugs zitten echter in iOS 15, dus deze update voor de Apple Watch is wat beperkter. Apple heeft vooral gefocust op twee problemen met de Apple Watch Series 3. Desalniettemin is de update voor iedereen met watchOS 8 te downloaden, dus ook als je geen Apple Watch Series 3 hebt.

Dit zijn de release notes van watchOS 8.0.1:

Deze update bevat verbeteringen en probleemoplossingen voor je Apple Watch.

  • Voor sommige gebruikers van de Apple Watch Series 3 werd de voortgang van software-updates mogelijk niet nauwkeurig weergegeven
  • Voor sommige gebruikers van de Apple Watch Series 3 waren toegankelijkheidsinstellingen mogelijk niet beschikbaar

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website: https://support.apple.com/kb/HT201222

watchOS 8.0.1 downloaden
Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, houd je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan lang uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het vereist om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Je kan ook direct updaten via de Apple Watch zelf:

  1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Ga naar Algemeen > Software-update.
  3. Wacht tot de Apple Watch gaat zoeken naar de update.
  4. Tik op Downloaden.
  5. Na het downloaden leg je de Apple Watch aan de oplader. Het installeren begint automatisch.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.