Wanneer krijgt Android een systeembrede zoekopdracht in iPhone-stijl?

0
133

Google staat vooral bekend als een zoekbedrijf. Android'Google's eigen besturingssysteem heeft echter geen ingebouwde zoekfunctie voor het hele systeem, zoals de 'Spotlight' van de iPhone. functie. Wat is daar mee aan de hand?

“Spotlight” op de iPhone en iPad is een superhandige tool waarmee je op één plek naar contacten, apps, snelkoppelingen, foto's, bestanden en meer kunt zoeken. Sommige fabrikanten van Android-telefoons hebben hier hun eigen versies van, maar Android als besturingssysteem niet. Dat kan eindelijk veranderen met Android 12.

GERELATEERD: Spotlight Search gebruiken op je iPhone of iPad

De vierde bèta van Android 12, uitgebracht in september 2021, bevatte nieuwe functionaliteit in de Pixel Launcher. De zoekbalk in de app-lade kan nu worden gebruikt om een ​​systeembrede zoekopdracht uit te voeren. Eindelijk!

De bovenstaande schermafbeeldingen tonen enkele van de resultaten die u kan krijgen. Apps samen met hun in-app-snelkoppelingen, contacten, gesprekken, snelkoppelingen naar instellingen, schakelaars voor instellingen en Google-zoekopdrachten. In Beta 4 lijkt het nog niet te kunnen zoeken naar bestanden.

Helaas is dit op dit moment alleen beschikbaar in de Pixel Launcher, dus het is nog steeds niet de systeembrede zoekopdracht die we graag op alle Android-apparaten zouden zien. Het laat wel zien dat Google aan deze functionaliteit werkt en dat het ooit naar het besturingssysteem zelf kan komen.

Advertentie

Als je een Google Pixel-telefoon met Android 12 hebt, kun je dit uitproberen door veeg omhoog op het startscherm om de app-lade te openen en typ vervolgens in de zoekbalk bovenaan.

Om aan te passen wat er in de zoekopdrachten wordt weergegeven, tikt u op het menupictogram met drie stippen bovenaan de app-lade en selecteert u 'Voorkeuren'. U kunt de categorieën in- of uitschakelen.

Dat is 8217; is alles wat er is. Het antwoord op de vraag “Wanneer krijgt Android een systeembrede zoekfunctie in iPhone-stijl?” is niet zo duidelijk als we zouden willen. Google lijkt eraan te werken met Android 12, maar het zou alleen een functie voor Pixel-telefoons kunnen blijven.

We dromen nog steeds van die Spotlight-functie voor Android.

GERELATEERD: Wanneer is de releasedatum van Android 12?

LEES VOLGENDE

  • › Meldingen voor Android-apps aanpassen
  • › Een verloren iPhone terugvinden
  • › Hoe u uw tijdzone kunt wijzigen op Windows 11
  • › URL's van alle geopende tabbladen in Safari kopiëren
  • › Het wachtwoord van uw Amazon-account wijzigen