Waarom je koffie slecht smaakt en wat je eraan kunt doen?

0
65
Koontsev Artem/Shutterstock.com< /figuur>

Goede koffie is heerlijk en helpt ons de dag door te komen, maar soms kan je java ineens een beetje flauw smaken. Er zijn een paar redenen waarom dit gebeurt. Als je koffie van lekker naar meh is gegaan, kun je het volgende doen.

GERELATEERDDe beste koffiezetapparaten van de Franse pers voor superieure koffie

Als je erover nadenkt, is je koffiezetapparaat een beetje een wondermachine. Je giet er gewoon wat water in, voegt een paar scheppen koffiedik toe, drukt op een knop en binnen een paar minuten geniet je van die geruststellende, vertrouwde geur en smaak.

Bovendien krijg je een broodnodige cafeïneboost om je wakker te schudden voor de dag. Maar als uw koffiezetapparaat zwakke of ronduit ondrinkbare koffie is gaan produceren, is het tijd om het te onderzoeken. Laten we eens kijken naar enkele veelvoorkomende boosdoeners achter een slechte kop koffie.

Inhoudsopgave

Uw koffiezetapparaat is vies
Uw koffiebonen zijn oud
U gebruikt de verkeerde hoeveelheid water
Slechte waterkwaliteit
Je hebt een slechte partij bonen gekocht
De maalgrootte is niet consistent
Je karaf heeft te lang op de hete plaat gestaan
Je bent opgewarmd It Too Many Times

Uw koffiezetapparaat is vies

Farknot Architect/Shutterstock.com

Koffiekaraffen met vlekken en vuile machines komen vrij vaak voor, maar een goede scrub geeft je koffie echt zijn heerlijke smaak terug.

Wanneer u uw koffiezetapparaat steeds opnieuw gebruikt, begint de karaf bruine vlekken te vormen die worden veroorzaakt door olieachtige ophoping van uw koffie. Hoewel een goede spoeling misschien redelijk genoeg lijkt, is een scrub met vaste zeep en water nog beter voor een heerlijk brouwresultaat.

Zorg ervoor dat u uw karaf grondig uitspoelt na het wassen met water en zeep om ervoor te zorgen dat al het schuimige resten worden grondig weggespoeld en gebruik nooit zeep op de machine zelf. Zeep is alleen voor onderdelen van de machine die verwijderbaar zijn en die volledig schoongespoeld kunnen worden.

Een goede diepe reiniging is ook zo nu en dan nuttig. U zult merken dat het reservoir van uw machine (waar water wordt vastgehouden) een kalkachtige witte aanslag zal hebben, veroorzaakt door de mineralen in uw kraanwater. Als dat gebeurt, is het tijd om te ontkalken.

GERELATEERDDit is het enige wat je nodig hebt om een ​​koffiezetapparaat te ontkalken

Als uw huis hard water heeft van een grote hoeveelheid mineralen in het water, zal het residu periodiek verschijnen en moet u vaker ontkalken. Ontkalken betekent het verwijderen van die aanslag, en dit kan worden gedaan door gelijke delen water en azijn door uw machine te laten lopen.

Houd er rekening mee dat azijn een erg sterke smaak heeft, niet een smaak die u zult waarderen in je ochtendbrouwsel. Dus als je eenmaal hebt ontkalkt, zorg er dan voor dat je een paar pannen met heet water doorloopt om die ongewenste en vaak aanhoudende smaak kwijt te raken.

Heinz All Natural Vinegar

De natuurlijke manier om uw koffiezetapparaat te ontkalken.

Amazon

$ 7,25

Hoewel azijn is goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar in de meeste huizen, zou u een commerciële ontkalker gebruiken, met name als je hard water hebben of een hekel hebben aan de geur en smaak van azijn.

Een commerciële oplossing zoals Dezcal werkt efficiënt om alle opbouw te verwijderen en laat geen sterke geuren of smaken achter. Het werkt voor verschillende koffiemachines, waaronder standaard druppelaars en espressomachines. Commerciële ontkalkers zijn niet alleen krachtiger en effectiever dan gewone oude azijn, maar ze zijn ook samengesteld met verschillende zuren die niet zo'n sterke geur of aanhoudende smaak hebben.

Urnex Dezcal Koffiemachine Ontkalker

Ontkalk uw machine zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de smaak (of geur) van azijn.

Amazon

$ 8.98

Soms, vooral bij een goedkopere machine, kun je een plastic smaak opmerken. Dat gebeurt meestal alleen als een machine gloednieuw is (in dat geval zal het verdwijnen na een paar keer warm water door de machine te hebben gelopen).

GERELATEERDDe beste koffiezetapparaten voor je ochtendkoffie

Of, in een slechtere situatie, als het verwarmingselement beschadigd is of defect is (in dat geval komt de plastic geur of smaak door gesmolten plastic).

Als het laatste het geval is, moet u de stekker uit het stopcontact halen uw machine en vervang deze. Als uw machine niet meer te redden is met ontkalken en goed schoonmaken, is het tijd om een ​​nieuwe te kopen.

Uw koffiebonen zijn oud < /h2>

Makistock/Shutterstock. com

Verse koffiebonen zijn de belichaming van een heerlijk kopje Joe. Het enige probleem is dat hoe langer ze zitten, des te slanker ze worden. Hoewel het nooit onveilig wordt om oude koffiebonen te gebruiken, merk je meteen een verandering in smaak wanneer je de eerste slok neemt.

GERELATEERDZiek van slappe koffie? Hier leest u hoe u een heerlijke kop zet

De grootste vijanden van je boon (afgezien van de tijd) zijn lucht, licht, vocht en warmte. Koop geen koffie in bulk en kies altijd voor bonen die je thuis kunt malen! Investeren in een donkere, luchtdichte container om je bonen in te bewaren is een uitstekende eerste stap om ze vers te houden.

De Veken koffiebus is perfect om je bonen in een donkere en koele omgeving te bewaren waar lucht kan’ niet naar binnen. U zult ook dol zijn op de datumtrackerfunctie voor kwaliteitsversheid, en de primeur is ook een uitstekende toevoeging.

Veken Coffee Canister

Houd uw koffie vers, vrij van lucht en vocht, en weg van licht met Veken.

Amazon

$ 24.99
$ 26.99 Bespaar 7%

U & # 8217 ;gebruik de verkeerde hoeveelheid water

Als je koffie verwaterd of veel te sterk smaakt, is er meestal een vrij eenvoudige oplossing; het is de verhouding tussen water en bonen.

Als je half slaapt en een pot koffie moet zetten, is het niet ongewoon dat er een meetfout optreedt. Zorg ervoor dat de verhouding tussen bonen en water correct is en probeer de pot opnieuw te maken.

Als je koffie zwak smaakt, voeg dan de volgende keer meer bonen of minder water toe. Als het te stevig smaakt, voeg dan minder koffiedik of meer water toe. Blijf tweaken totdat u de juiste metingen vindt en zorg ervoor dat u deze opschrijft, zodat u ze niet vergeet.

Slechte waterkwaliteit

marianstock/shutterstock.com< /figuur>

Geloof het of niet, uw waterkwaliteit maakt ook een verschil. De mineralen in je water zijn misschien veilig om te drinken, maar ze smaken misschien een beetje anders, waardoor je brouwsel ook zo gaat smaken. Een eenvoudige oplossing is om je water te filteren.

De Brita waterfilterkan is een perfecte manier om water te filteren en de vreemde smaak te verwijderen, bovendien bespaar je veel geld door geen plastic te hoeven kopen kannen en flessen. Uw water zal schoner smaken, en uw koffie ook!

Brita Waterkan

Voor fris en schoon smakend water!

Amazon

$ 31.49
$ 34.99 Bespaar 10%

U heeft een slechte partij bonen gekocht

Ben u onlangs begonnen met de aankoop van uw partij bij een nieuwe koffiebrander of coffeeshop? De batch is misschien goed, maar niet een die je smaakpapillen leuk vinden. Met zoveel branding beschikbaar, heb je misschien nog geen match gevonden.

Bovendien zul je af en toe een minder dan bevredigende partij koffiebonen kopen vanwege een slechte braad baan. Roosteren is een kieskeurig proces en soms kun je een batch tegenkomen die niet voldoet.

De maalgrootte is inconsistent

Melei5/Shutterstock.com

Koffiebonen zijn onoplosbaar (wat betekent dat ze niet oplossen), dus moeten ze worden vermalen tot kleinere deeltjes voor extractie. Als het gaat om het malen van die bonen, maken grootte en consistentie een groot verschil.

Het type koffiezetapparaat dat u gebruikt, bepaalt welke gemalen koffie u moet gebruiken bij het zetten. Dus als je maling te grof is, kan je koffie waterig smaken en als de koffie te fijn is, kan je koffie te sterk smaken.

De consistentie van je maling is een andere essentiële factor om je koffie te garanderen smaakt goed. Als de grootte niet consistent is (wat betekent dat de maalgraad niet uniform is), zal uw koffie over- of ondergeëxtraheerd smaken. Deze onevenwichtige smaak is ongunstig maar volledig te vermijden.

Als u een oude messenslijper gebruikt, kan dat uw boosdoener zijn. Burr grinders zorgen voor een uniforme maling, wat essentieel is voor een goed uitgebalanceerde kop koffie. De automatische molen van Cuisinart is een geweldige startersmachine waarmee u de juiste maat krijgt voor een heerlijke opkikker in de ochtend.

Cuisinart Burr Grinder

Een geweldige koffiemolen voor de meeste toepassingen.

Amazon

$ 79.99

Uw Karaf zat op de hete plaat te lang

Wanneer koffie te lang in een glazen karaf op een hete plaat staat, blijft de koffie opwarmen, waardoor de smaak verandert en de smaak verbrandt. Er zijn een paar manieren om dit onaangename probleem op te lossen.

Uw eerste optie is ervoor te zorgen dat u uw koffie binnen een korte tijd opdrinkt. We praten binnen een uur of minder.

Als u echter in de loop van een paar uur van uw koffie wilt genieten, zult u waarschijnlijk de voordelen waarderen van een koffiezetapparaat met een thermische karaf.

Een dubbelwandig ontwerp betekent dat je koffie warm blijft zonder een warmtebron om je koffie te verbranden. Er is geen betere manier om uw koffie vers en warm te houden.

Cuisinart Thermisch koffiezetapparaat

Een thermische karaf houdt uw koffie langer warm zonder warmte toe te passen.

Amazon

$ 129.95

U & # 8217; ve rewarmed Het Too Many Times < /h2>

Vergelijkbaar met de karaf op een hete plaat te laten staan, warmt hij op in de magnetron en soms een beetje te veel. De straling van de magnetron, samen met de ongelijke opwarming en hete plekken die vaak worden veroorzaakt door de magnetron, is niet goed voor je koffie.

Voorkom dat de verschroeide smaak uw koffie te vaak opwarmt door uw koffie in een vacuümgeïsoleerde tuimelaar of wandelwagen te schenken, zoals onze favoriet van Yeti. We gebruiken de onze al jaren en zijn er dol op!

YETI Rambler 20 oz . Tumbler

Maak je nooit meer zorgen over koude of verschroeide koffie.

Amazon

$ 29.98

Deze gids moet u helpen om de dader voor uw koffie raadsel te vinden, zodat u kunt weer sneller genieten van een heerlijk kopje thee eerder dan achteraf. Zodra alles weer normaal is, is het misschien tijd om je normale brouwsel te upgraden met dit handige keukenhulpmiddel.