Varför ditt kaffe smakar dåligt och vad du kan göra åt det

0
57
Konontsev Artem/Shutterstock.com < /figur>

Bra kaffe är utsökt och hjälper oss att driva dagen, men ibland kan din java plötsligt smaka lite slö. Det finns några anledningar till varför detta händer. Om ditt kaffe har gått från gott till meh, här är vad du kan göra åt det.

RELATERAD De bästa franska pressens kaffebryggare för överlägset kaffe

När du tänker efter är din kaffebryggare lite av en mirakelmaskin. Du häller bara i lite vatten, lägger till några skopor med kaffegryn, trycker på en knapp och sedan kommer du att njuta av den tröstande, välbekanta aromen och smaken på bara några minuter.

Utöver det får du en välbehövlig koffeinhöjning för att störa dig vaken för dagen. Men om din kaffemaskin har börjat producera svagt eller direkt odrickbart kaffe är det dags att undersöka. Låt oss titta på några av de vanliga synderna bakom en dålig kopp kaffe.

Innehållsförteckning

Din kaffebryggare är smutsig
Dina kaffebönor är inaktuella
Du använder fel belopp vatten
Dålig vattenkvalitet
Du köpte en dålig mängd bönor
Malningsstorleken är inkonsekvent
Din karaff satt på den heta tallriken för länge
Du har värmt upp Det för många gånger

Din kaffebryggare är smutsig

Farknot Architect/Shutterstock.com

Färgade kaffekaraffer och smutsiga maskiner är ganska vanliga, men ger det en bra skrubbe kommer verkligen att ge ditt kaffe dess utsökta smak tillbaka.

När du använder din kaffebryggare om och om igen börjar karaffen bilda bruna fläckar som orsakas av oljig ansamling från ditt kaffe. Även om en bra sköljning kan verka tillräckligt rimlig, är en fast tvål- och vattenskrubbe ännu bättre för ett utsökt bryggresultat.

Var noga med att skölja ur din karaff noggrant efter att ha tvättat med tvål och vatten för att säkerställa att allt är skumt. rester sköljs noggrant och använd aldrig tvål på själva maskinen. Tvål är endast för delar av maskinen som är avtagbara och som kan sköljas helt.

En bra djuprengöring är också bra då och då. Du kommer att märka att din maskins reservoar (där vatten hålls) kommer att få en kritvit uppbyggnad som orsakas av mineralerna i kranvattnet. När det händer är det dags att avkalka.

RELATERAD Här är det enda du behöver för att avkalka en kaffebryggare

Om ditt hem har hårt vatten från en stor mängd mineraler i vattnet kommer resterna att dyka upp regelbundet, och du kommer att behöva avkalkas oftare. Avkalkning innebär att du tar bort den uppbyggnaden, och det kan göras genom att köra lika delar vatten och ättika genom din maskin.

Tänk på att ättika har en riktigt stark smak, inte en du kommer att uppskatta i din morgonbryggning. Så när du har avkalkat, var noga med att köra några krukor med varmt vatten för att bli av med den oönskade och ofta kvarvarande smaken.

Heinz All Natural Vinegar

Det naturliga sättet att avkalka din kaffebryggare.

Amazon

$ 7,25

När vinäger är billig och lätt tillgänglig i de flesta hem, kanske du vill använda ett kommersiellt avkalkningsmedel, speciellt om du ha hårt vatten eller ogilla lukten och smaken av vinäger.

En kommersiell lösning som Dezcal fungerar effektivt för att ta bort all uppbyggnad och kommer inte att lämna efter sig några starka lukter eller smaker. Det fungerar för olika kaffemaskiner, inklusive vanliga droppmaskiner och espressomaskiner. Kommersiella avkalkningsmedel är inte bara kraftfullare och effektivare än vanlig gammal ättika, utan de är formulerade med olika syror som inte har en så stark lukt eller långvarig smak.

Urnex Dezcal Kaffemaskin Avkalkare

Avkalka din maskin utan att behöva oroa dig för vinägerns smak (eller lukt).

Amazon

$ 8.98

Ibland, särskilt med en billigare maskin, kanske du märker en plastsmak. Det händer vanligtvis bara när en maskin är helt ny (i så fall försvinner den efter några varmvatten genom maskinen).

RELATERAD De bästa dropp kaffebryggarna för ditt morgonkaffe

Eller, i värre situation, om värmeelementet är skadat eller misslyckas (i vilket fall plastlukten eller smaken beror på smält plast).

Om det är det senare bör du koppla ur kontakten din maskin och byt ut den. Om din maskin inte går att spara med avkalkning och bra rengöring är det dags att köpa en ny.

Dina kaffebönor är inaktuella < /h2>

Makistock/Shutterstock. com

Färska kaffebönor är symbolen på en utsökt kopp joe. Det enda problemet är ju längre de sitter, desto stalare blir de. Även om det aldrig blir osäkert att använda inaktuella kaffebönor kommer du att märka en förändring i smaken direkt när du tar den första klunk.

RELATERAD Sick av Lackluster Coffee? Så här brygger du en utsökt kopp

Din böns största fiender (förutom tid) är luft, ljus, fukt och värme. Undvik att köpa kaffe i bulk, och välj alltid att köpa bönor som du kan mala hemma! Att investera i en mörk, lufttät behållare för att lagra dina bönor är ett utmärkt första steg för att hålla dem fräscha.

Kaffekapseln Veken är perfekt för att förvara dina bönor i en mörk och sval miljö där luft kan ’ kom inte in. Du kommer också att älska datumspårningsfunktionen för kvalitetsfräschör, och skopan är också ett utmärkt tillägg.

Veken kaffekanna

Håll ditt kaffe friskt, fri från luft och fukt, och borta från ljus med Veken.

Amazon

$ 24,99
$ 26.99 spara 7%

Du & # 8217 ; re använder fel mängd vatten

Om ditt kaffe smakar urvattnat eller alldeles för starkt, finns det vanligtvis en ganska enkel lösning; det är ditt förhållande mellan vatten och bönor.

När du sover halvt och har en kopp kaffe att göra är det inte ovanligt att ett mätfel inträffar. Se till att förhållandet mellan bönor och vatten är korrekt och försök att göra grytan igen.

Om ditt kaffe smakar svagt, tillsätt mer bönor eller mindre vatten nästa gång. Om den smakar för robust, lägg till färre kaffemassor eller mer vatten. Fortsätt justera tills du hittar rätt mått och skriv ner det så att du inte kommer att glömma.

Dålig vattenkvalitet

marianstock/shutterstock.com < /figur>

Tro det eller ej, din vattenkvalitet gör också skillnad. Mineralerna i ditt vatten kan vara säkra att dricka, men de kan smaka lite, vilket får din brygga att smaka på det sättet också. En enkel lösning är att filtrera ditt vatten.

Brita vattenfilterkanna är ett perfekt sätt att filtrera vatten och bli av med den konstiga smaken, plus att du sparar massor av pengar utan att behöva köpa plast kannor och flaskor. Ditt vatten kommer att smaka renare och ditt kaffe också!

Brita Water Pitcher

För färskt och rent smakvatten!

Amazon

$ 31,49
$ 34,99 Spara 10%

Du köpte en dålig mängd bönor

Började du nyligen köpa din sats från en ny rostare eller kafé? Partiet kan vara bra, men inte en som dina smaklökar gillar. Med så många stekar tillgängliga kanske du inte hittat en matchning ännu.

Bortsett från det kommer du då och då att köpa en mindre tillfredsställande portion kaffebönor på grund av en usel stekt jobb. Stekning är en jobbig process, och ibland kan du möta ett parti som inte är upp till par.

Slipstorleken är inkonsekvent

Melei5/Shutterstock.com

Kaffebönor är olösliga (vilket betyder att de inte löser sig), så de måste males till mindre partiklar för extraktion. När det gäller att mala dessa bönor gör storlek och konsistens stor skillnad.

Den typ av kaffebryggare du använder avgör vilket malet kaffe du ska använda när du brygger. Så om din malning är för grov kan ditt kaffe smaka vattnigt och om grunderna är för fina kan ditt kaffe smaka för starkt.

Konsistensen i din malningsstorlek är en annan viktig faktor för att säkerställa ditt kaffe smakar rätt. Om storleken är inkonsekvent (vilket betyder att malningsstorleken inte är enhetlig) kommer ditt kaffe att antingen smaka över eller underuttra. Denna obalanserade smak är ogynnsam men helt undvikbar.

Om du använder en gammal slipmaskin kan det vara din skyldige. Burr grinders ger en enhetlig slipning, vilket är viktigt för en välbalanserad kopp joe. Cuisinarts automatiska kvarn är en bra startmaskin som ger dig rätt storlek för en härlig morgonhämtning.

Cuisinart Burr Grinder

En bra kaffekvarn för de flesta applikationer.

Amazon

$ 79,99

Din karaff satt på Hot Plate för lång

När kaffe sitter i en glaskanna över en het tallrik för länge fortsätter kaffet att värmas upp, vilket ändrar smaken och får det att smaka bränt. Det finns några sätt att åtgärda det här inte så trevliga problemet.

Ditt första alternativ är att se till att du dricker ditt kaffe inom kort tid. Vi pratar inom en timme eller mindre.

Men om du gillar att njuta av ditt kaffe under några timmar kommer du sannolikt att uppskatta fördelarna med en kaffebryggare som har en termisk karaff.

En dubbelväggig design innebär att ditt kaffe förblir varmt utan värmekälla för att bränna ditt kaffe. Det finns inget bättre sätt att hålla ditt kaffe färskt och varmt.

Cuisinart Thermal Coffee Maker

En termisk karaff håller ditt kaffe varmt längre utan att värma ut det.

Amazon

$ 129,95

Du & # 8217; ve rewarmed det för många gånger < /h2>

På samma sätt som att låta karaffen sitta på en kokplatta, värma den i mikrovågsugnen och värmer upp den och ibland lite för mycket. Strålningen från mikrovågsugnen, tillsammans med den ojämna uppvärmningen och heta fläckarna som ofta orsakas av mikrovågsugnen, är inte bra för ditt kaffe.

Undvik den brända smaken från att värma upp ditt kaffe för många gånger genom att hälla upp ditt kaffe i en vakuumisolerad glasbehållare eller rambler som vår favorit från Yeti. Vi har använt vårt i flera år och älskar det!

YETI Rambler 20 oz . Tumbler

Oroa dig aldrig för kallt eller bränt kaffe igen.

Amazon

$ 29,98

Den här guiden ska hjälpa dig att hitta den skyldige för ditt kaffe gåta, så att du kan återigen njuta av en god kopp kaffe förr snarare än senare. När allt är normalt igen kan det vara dags att uppgradera ditt vanliga brygg med det här praktiska köksverktyget.