Vad betyder “Serif” och “Sans Serif”?

0
89

Om du någonsin varit på jakt efter det perfekta teckensnittet , det finns två termer som du förmodligen har lagt märke till — “ serif ” och “ sans serif. ” Att veta vad dessa termer betyder hjälper dig att bättre förstå vad du letar efter.

Teckensnitt och typsnitt

Låt oss först kort tala om de termer vi använder för att beskriva textens utseende. Det som de flesta kallar ett “ typsnitt ” är faktiskt “ typsnitt. ” Till exempel är den klassiska Times New Roman ett typsnitt. “ Font ” är tekniskt sett filen som innehåller typsnittet. De flesta använder dock “ font ” och “ typsnitt ” omväxlande.

RELATERAD: Vad är skillnaden mellan ett teckensnitt, ett typsnitt och en teckensnittsfamilj?

Vad är en “ Serif &#8221 ;?

I stort sett alla typsnitt kan kategoriseras som “ serif ” eller “ sans serif. ” Båda dessa termer inkluderar “ serif, ” så låt oss börja där. Här är den tekniska definitionen av en “ serif: ”

En liten projicering som avslutar en streck av en bokstav i vissa typsnitt.

< p>I princip varje gång du ser en liten extra bit sticka ut från ändarna på ett brev, är det en “ serif. ” Hur ser det ut egentligen? Låt oss gå tillbaka till vår gamla vän Times New Roman, som är en serif font.

Alla de små extra raderna är serif. Varje typsnitt som har någon form av utskjutande eller svans som det klassificeras som ett serifteckensnitt. Några andra populära serif -typsnitt inkluderar Garamond, Cambria och Rockwell. Dessa typsnitt ses vanligtvis som mer “ formella ” ser.

Sans Means “ Utan ”

Okej, nu vet vi hur serif ser ut, vad är en “ sans serif ” font? Om du vet vad ordet “ sans ” betyder att du förmodligen redan har kommit på det. “ Sans ” betyder helt enkelt “ utan. ”

Annonsering

Alla teckensnitt som inte har serif kategoriseras som en “ sans serif ” font. Det betyder bokstavligen bara “ utan serif. ” Här är ett exempel med ett annat mycket vanligt teckensnitt, Arial.

Du kan se att det här teckensnittet ser mycket enklare ut. Ändarna på bokstäverna är helt fyrkantiga, det har ingen extra känsla. Sans serif -typsnitt ses vanligtvis som mer moderna. Populära sans serif -teckensnitt inkluderade Helvetica, Futura och Calibri.

Det är verkligen allt som behövs! Du kan använda denna kunskap för att lättare hitta rätt typsnitt. Ett serif -typsnitt skulle vara perfekt för en formell bröllopsinbjudan, medan något som måste läsas enkelt eller ha ett modernt utseende skulle ha nytta av ett sans serif -teckensnitt.

RELATED: < strong> Hur man ändrar standardsystemteckensnittet i Windows 10

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Hur man laddar ner Vimeo -videor
  • & rsaquo; Hur man laddar ner album från Google Foto
  • & rsaquo; Hur man blockerar eller blockerar personer på Discord
  • & rsaquo; Hur man lämnar en Discord Server
  • & rsaquo; Så här hittar och hanterar du telegramklistermärken på iPhone & Android