Priyanka Gandhi: Regeringsskyddande minister och son; Modi kan turnera världen men träffar inte bönder

0
70

Priyanka Gandhi talar vid” Kisan Nyay “-mötet i Varanasi på söndag (ANI -foto)

Inleder en skarp attack mot BJP -regeringen om dödsfallen i Lakhimpur Kheri, AICC: s generalsekreterare Priyanka Gandhi söndag sade att regeringen ”skyddar” unionens MoS Ajay Mishras son Ashish, och centret har aldrig lyssnat allvarligt på frågor som bönderna står inför.

”Förra veckan klippte sonen till Union MoS (Home) ner sex bönder med sitt fordon. Familjer till alla offren sa att de vill ha rättvisa men alla ni har sett är att regeringen skyddar ministern och hans son? Har du sett i något land att en person som klippt ner sex personer blir ‘ inbjuden ’ av polisen att prata med dem? ” Gandhi sa när han talade till “Kisan Nyay” -mötet i Varanasi.

Hon tillade: “CM skyddar ministern från ett offentligt forum. Premiärministern kom till Lucknow för att se uppträdandet av Uttam Pradesh och Azaadi Ka Amrit Mahotsav men kunde inte gå till Lakhimpur Kheri för att dela med sig av offrens familjer.

På lördagen greps Ashish Mishra, som står inför mord anklagelser för Lakhimpur Kheri -incidenten, efter förhör .

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Runt 23.00 på natten berättade DIG Upendra Kumar Agrawal, som leder SIT, för journalister: ”Vi fann att han inte samarbetade. Han berättade inte vissa saker. På grund av bristande samarbete och undvikande svar tar vi Ashish i förvar. Han kommer att ställas inför domstolen i morgon. Vi kommer att göra förvarande förhör. ”

Läs också | Lakhimpur Kheri: Möt Mishras

Försöker ytterligare öka värmen på PM Modi i fråga om jordbrukarna, sa Priyanka att centret inte har tagit hänsyn till deras protesterade och försökte aldrig lyssna allvarligt på deras krav.

”Bönder protesterar i över 300 dagar, under vilken mer än 600 av dem har dött. De protesterar för att de vet att deras inkomst, mark och grödor kommer att gå till regeringens miljardärvänner. PM Modi kan turnera i hela världen men kan inte träffa bönder för att ta itu med deras problem, säger hon.

”PM Modi har kallat de protesterande bönderna för” andolanjivi ”och terrorister. Yogi-ji kallade dem huliganer och försökte till och med hota dem. Samma minister (Ajay Mishra) hade sagt att han skulle få de protesterande bönderna att falla i kö inom två minuter, säger hon.

Tidigare i veckan hade Priyanka bytt barbs med UP CM efter hennes handling att sopa pensionatet i Sitapur där hon var häktad.

Adityanath, i en tv -intervju, hade på fredagen sagt att allmänheten har lämnat hon var värd att bara rengöra golv.

Priyanka nådde sedan ett Valmiki -tempel i en dalitkoloni här och städade sina lokaler med en kvast . Hon sa att Adityanaths anmärkning inte var emot henne utan många kvinnor, daliter och safai karamcharis, som stolt håller husen och städerna rena.

Priyanka sa att CM har förödmjukat dem som sysslar med städ- och sanitetsarbete. Hon berättade för människor i Luv Kush Nagar: ”Han har inte förödmjukat mig genom att säga det, han har förödmjukat er alla, eftersom crores av Dalit -bröder och systrar är safai karamcharis och de gör detta arbete.”

Det är anledningen, sa Priyanka, hon bestämde sig för att personligen städa Valmiki -templet för att visa att det inte är något fel med att utföra arbetet.

Vid “Kisan Nyay” -mötet, AICC: s generalsekreterare, som hade varit häktad av UP -polisen i måndags medan hon var på väg att träffa släktingar till fyra bönder som dog i Lakhimpur Kheri, hävdade han vidare att regeringen endast arbetar för företagens intressen.

Läs också | Försök att göra Lakhimpur till en hinduisk mot en sikh -strid: Varun Gandhi

”Modi-ji köpte två flygplan för sig själv för 16 000 crore förra året. Han sålde hela Air India i detta land för bara 18 000 kronor till denna miljardärvänner. Endast två typer av människor är säkra i det här landet idag – BJP -ledare som sitter vid makten och deras miljardärvänner, säger hon.

Tilltalade folket och sa:” Fråga bara dig själv: har löftena som givits dig uppfyllts? Har utvecklingen kommit till din tröskel? Om inte kan du stå med mig och säga att det är dags att förändra nu. ”

Tidigare på dagen hade kongresspartiet tweetat att det har sökt ett möte med president Ram Nath Kovind för en partidelegation med 7 medlemmar under ledning av Rahul Gandhi för att presentera en detaljerad memorandum om fakta om Lakhimpur Kheri-incidenten. Men minuter senare raderades tweeten av partiet.

(Med inmatningar från byrån)

📣 The Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste India News, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd