Met Windows 11 kunt u de taakbalk naar links of rechts verplaatsen, maar hij is kapot

0
510

Met een registerhack is het mogelijk om uw Windows te verplaatsen 11 taakbalk aan de linker- of rechterkant van het scherm, maar de knoppen worden niet weergegeven. Zou dit kunnen betekenen dat Microsoft van plan is om in een toekomstige update een verplaatsbare taakbalk terug te brengen? We onderzoeken de mogelijkheden.

Lenen van Windows 10

Vanaf oktober 2021 laat Windows 11 je niet meer verhuizen uw taakbalk (of zelfs het formaat wijzigen). Maar door middel van een Windows Register-hack is het mogelijk om de taakbalk bovenaan uw scherm te laten verschijnen en toch functioneel te zijn.

GERELATEERDDe taakbalk van Windows 11 naar de bovenkant van het scherm verplaatsen

Tijdens het experimenteren met de taakbalk aan de bovenkant van het scherm, ontdekten we ook dat het mogelijk is om de Windows 11 te positioneren taakbalk aan de linker- of rechterkant van het scherm, maar de taakbalk wordt onbruikbaar.

Interessant is dat Windows 11 dezelfde interne registersleutelwaarden gebruikt als Windows 10 om te bepalen aan welke kant van het scherm de taakbalk moet worden geplaatst. Dit betekent dat het positioneren van de taakbalk in Windows 11 slechts een rudimentaire functie kan zijn die is overgebleven van Windows 10. Maar het feit dat het nog steeds werkt, laat ruimte voor Microsoft om de Windows 11-taakbalk te repareren om deze andere posities (links en rechts) in de toekomst.

GERELATEERD: Windows 11 laat je de taakbalk niet verplaatsen (maar dat zou wel moeten)

Probeer het zelf (als u van risico houdt)

Als u wilt proberen uw taakbalk naar de linker- of rechterkant van uw scherm te verplaatsen, laten we u zien hoe, ook al is deze kapot en worden geen van de pictogrammen correct weergegeven .

Waarschuwing:De Register-editor is een krachtig hulpmiddel. Misbruik ervan kan uw systeem onstabiel of zelfs onbruikbaar maken. Toch is dit een simpele hack, en als je de instructies volledig opvolgt, zou je geen problemen moeten hebben. Als u de Register-editor nog niet eerder hebt gebruikt, overweeg dan om te lezen hoe u deze kunt gebruiken voordat u aan de slag gaat. We raden u ook aan een back-up van het register (en uw computer) te maken voordat u wijzigingen aanbrengt.

Advertentie

Open eerst de Register-editor. U kunt dit doen door op Windows+R te drukken, “regedit” te typen en op Enter te drukken, of door te zoeken naar “register” in het menu Start en klik op “Register-editor.”

Navigeer in de Register-editor naar deze sleutel met behulp van de zijbalk of plak deze in de adresregel bovenaan het venster :

ComputerHKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerStuckRects3

(Let op: deze instructies zijn alleen van toepassing op instellingen met één monitor. Om de taakbalkpositie op meerdere monitoren te wijzigen, hebt u om dezelfde waarden te bewerken in elke sleutel die wordt vermeld onder HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerMMStuckRects3.)

Dubbelklik op de “Instellingen” sleutel binnen “StuckRects3.”

Wanneer de “Binaire waarde bewerken” venster wordt geopend, zoekt u de vijfde waarde van links op de tweede rij van boven. Gewoonlijk wordt deze waarde ingesteld op “03.” Door dit nummer te wijzigen, kunt u bepalen aan welke kant van het scherm uw taakbalk wordt weergegeven. Dit is wat elk nummer doet:

  • 00: Taakbalk aan de linkerkant van het scherm.
  • 01: Taakbalk bovenaan het scherm.
  • 02:Taakbalk aan de rechterkant van het scherm.
  • 03: Taakbalk aan de onderkant van het scherm.

Om deze te wijzigen, plaatst u de cursor net rechts van de “03”, druk eenmaal op Backspace en typ vervolgens het nummer dat overeenkomt met de taakbalkpositie in de bovenstaande lijst (zoals “02” om de taakbalk naar bijvoorbeeld de linkerkant). Als je klaar bent, klik je op “OK.”

Sluit de Register-editor en start uw pc opnieuw op. (Of u kunt Windows Verkenner opnieuw starten in Taakbeheer.) Wanneer u zich opnieuw aanmeldt, ziet u zoiets als dit. De taakbalk zal bijna helemaal leeg zijn, maar je zult enkele statuspictogrammen in het systeemvak en de knop Snelle instellingen in de hoek zien. Als u op de luidspreker- en Wi-Fi-pictogrammen klikt, wordt het menu Snelle instellingen zoals gewoonlijk geopend, maar niets anders werkt.

Advertentie

Evenzo, als u wilt proberen uw taakbalk te verplaatsen aan de linkerkant, verander de hierboven genoemde registerwaarde in “00” start vervolgens uw pc opnieuw op of start explorer.exe opnieuw. U ziet een vergelijkbare situatie, met een lege taakbalk en geen pictogrammen.

Als u klaar bent, drukt u op Windows+R om het menu Uitvoeren te openen en typt u vervolgens “regedit.exe.” Van daaruit kunt u de “Instellingen” sleutelwaarde terug naar “03” (voor de taakbalk onderaan het scherm), herstart dan en je bent weer normaal. Of u kunt onze registerhackbestanden downloaden en “win11_taskbar_bottom.reg” (en start vervolgens opnieuw op) om uw taakbalk op de juiste locatie te herstellen.

Zoals u kunt zien, heeft het op dit moment geen zin om de taakbalk naar links of rechts te verplaatsen, maar we hebben goede hoop dat Microsoft werkt eraan deze opties binnenkort officieel te maken.

GERELATEERD: De taakbalk van Windows 11 zal niet worden voltooid voor de release

LEES VOLGENDE < ul id="nextuplist">

  • › Windows 11's Windows-subsysteem voor Linux krijgt snellere updates
  • › How-To Geek’s beste smart home-cadeaus voor vakantie 2021
  • › Best Buy plaatst PS5-aankopen achter een betaalmuur
  • › Wat is judder en waarom hebben tv's dit probleem?
  • › Waarom u tabbladgroepen in uw webbrowser zou moeten gebruiken