IMFs styre møtes søndag for flere samtaler om Kristalina Georgievas fremtid

0
113

International Monetary Fund (IMF) administrerende direktør Kristalina Georgieva taler under en felles pressekonferanse på slutten av toppmøtet om finansiering av afrikanske økonomier i Paris, Frankrike 18. mai 2021. (Ludovic Marin/Pool via Reuters /File Photo)

Det internasjonale pengefondets hovedstyre vil igjen møte søndag med administrerende direktør Kristalina Georgieva og advokatfirmaet som sier at hun presset Verdensbankens ansatte til å endre data til fordel for Kina mens
fungerer som bankens administrerende direktør, ifølge kilder som er kjent med planen.

En avgjørelse om Georgievas fremtid hos den globale långiveren forventes tidligst mandag, ettersom finansministre og andre høytstående embetsmenn fra mange av IMFs 190 medlemsland samles i Washington for det årlige IMF og Verdensbankens høstmøter, sa en av kildene.

Hovedstyret i IMF debatterte saken i fem timer på fredag ​​før avbrytelse og ba om flere “avklarende detaljer”.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Skandalen truer med å overskygge de profilerte møtene, der tjenestemenn planlegger å diskutere den globale økonomien,
den pågående Covid-19-pandemien og globale skatteproblemer i diskusjoner som delvis vil foregå personlig og online.

I normale år trekker hendelsen rundt 10 000 mennesker til Washington.

Georgieva har sterkt avvist påstandene, som dateres tilbake til 2017, da hun var administrerende direktør i Verdensbanken. Advokaten hennes hevder at etterforskningen som ble utført av advokatfirmaet WilmerHale, brøt delvis personellreglene i Verdensbanken ved å nekte henne en mulighet til å svare på anklagene, en påstand WilmerHale bestrider.

Georgieva og advokatene i WilmerHale vil dukke opp hver for seg på styremøtet søndag, sa kildene, som
snakket på betingelse av anonymitet. Ingen kommentar var umiddelbart tilgjengelig fra Georgieva eller firmaet.

Frankrike og noen andre europeiske regjeringer støttet fredag ​​den bulgarske økonomen for å forbli IMF-sjef, mens andre tjenestemenn søkte mer tid til å sammenligne hennes regnskap så vel som advokatfirmaets data om uregelmessigheter i Verdensbankens nå avlyste flaggskip “ Gjøre forretninger ” rapport.

Tidligere britisk statsminister Gordon Brown twitret sin støtte fredag ​​og kalte Georgieva “ en fremragende internasjonal offentlig ansatt … som har tjent med utmerkelse som kommissær og visepresident i @EU_Commission, den gang administrerende direktør i @WorldBank og nå sjef for @IMFNews. ”

Det amerikanske finansdepartementet, som kontrollerer 16,5% av IMFs aksjer, nektet å kommentere etter fredagens møte.

< /p>

Treasury talsmann Alexandra LaManna denne uken sa avdelingen har presset på for en grundig og rettferdig redegjørelse av alle fakta ” i anmeldelsen, og understreker bekymringen for å opprettholde integriteten til internasjonale finansinstitusjoner.

“ WilmerHales undersøkelsesrapport utarbeidet for Verdensbankens styre påsto at da Georgieva var administrerende direktør i Verdensbanken i 2017, påførte hun “ unødig press ” på bankens ansatte for å gjøre dataendringer i “ Doing Business ” rapport for å øke Kinas rangering av forretningsklima da banken søkte Beijing 's støtte til en stor kapitaløkning.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste verdensnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.